• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
SANDU GEAMANU - SIFON
Sandu Geamanu

Sandu si Marian Geamanu sunt fratii Gemeni. Ei mai au doi frati dintre care Petrica, desi s-a nascut la alt moment este cunosctu tot ca Petrica Geamnu. Sandu Geamanu este cel mai periculos frate pentru ca este redus mintal si pentru a face sifoane. Ambii frati au dominat vremelnic mafia.

ALEXANDRU ILIE–LIBERTATE / Alexandru Ilie, proprietarul masinii implicate intr–un grav accident rutier, va fi cercertat in stare de libertate

 


BUCURESTI, 3 feb (MEDIAFAX) - Procurorii au decis, joi, ca Alexandru Ilie, proprietarul masinii implicate intr–un grav accident rutier soldat cu ranirea a trei persoane, sa fie cercetat in stare de libertate, cu interdictia de a parasi Capitala pe o perioada de 30 de zile, informeaza surse din Politie.

Politistii bucuresteni l-au retinut, miercuri, baza unei ordonante emise pentru 24 de ore pe Alexandru Ilie, zis ''Sandu GEAMANU''.

Marti dimineata, masina lui Sandu GEAMANU a fost implicata intr-un accident, in zona Pietei Domenii, soldat cu ranirea Irinei Pletosu, Aureliei Badoi si Virginiei Badea. Anchetatorii au stabilit ca soferul a pierdut controlul masinii si a intrat cu partea dreapta a masinii pe refugiu, din cauza vitezei excesive si a poleiului. Dupa accidentarea celor trei femei, soferul a plecat cu masina. Alexandru Ilie a declarat ulterior anchetatorilor ca a observat, in dimineata accidentului, lipsa autoturismului sau marca Daihatsu.

Masina, care avea urmele impactului cu cele trei femei pe care le-a lovit, a fost gasita de politisti pe bulevardul Poligrafiei, la citeva ore de la producerea accidentului.

 

Mediafax - 03.02.2000 16:48

 

 

 

RAPIRE–URMARITI GENERAL / Trei persoane implicate in cazul bucuresteanului rapit si sechestrat au fost date in urmarire generala


BUCURESTI, 17 feb (MEDIAFAX) - Politia a dat in urmarire generala trei persoane suspectate ca ar fi implicate in cazul bucuresteanului care a fost rapit si sechestrat, timp de mai bine de o luna, sub motiv ca ar fi furat peste patru sute de mii de dolari din masina proprietarului unei firme din Capitala, informeaza surse din Politie.

Politistii ii cauta pe Ilie si Marian Alexandru, cunoscuti in lumea interlopa ca "fratii GEAMANU" si pe Ahmed Metin.

Bucuresteanul Valentin Raducan (27 de ani) a reclamat, in urma cu doua zile, Politiei orasului Breaza, ca in ziua de 11 ianuarie 2000 a fost rapit de un grup de persoane, printre care se afla si Mihai Bucurenciu, patronul firmei Prolux din BUCURESTI, care l-a acuzat ca i-ar fi furat suma de 420 de mii de dolari din masina.

Rapitorii l-au sechestrat pe tinar, sub paza, in diferite imobile din Capitala, iar dupa un timp i-au administrat un somnifer si l-au transportat intr-o casa de vacanta, proprietatea lui Bucurenciu, situata in orasul Breaza, pe strada Pacii, numarul 10, de unde Raducan a reusit sa fuga.
Tinarul a declarat politistilor ca, pe toata perioada in care a fost sechestrat, rapitorii l-au maltratat si l-au supus la torturi fizice si psihice. Examenul medical a confirmat ca tinarul are o fractura la bratul sting, entorsa la genunchiul drept, traumatism cranio-crebral inchis, traumatism toracic, traumatism lombar, rinichiul sting nu-i mai functioneaza si are numeroase cicatrice si arsuri de gradul unu si doi.

Politistii i-au descoperit, dupa numai doua zile, pe cei care l-au rapit si sechestrat pe Valentin Raducan. In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca Sorin Stan, Iulian State si Corina Leuca, toti din BUCURESTI, precum si prahovenii Cornel Dinicu si Ciprian George Stoica sint cei care l-au rapit si sechestrat pe tinar.

In masina in care se aflau Dinicu si Stoica in momentul in care au fost prinsi si retinuti de politisti au fost gasite arme si munitie, detinute ilegal de cei doi.

Cei cinci au fost arestati preventiv, miercuri, de Parchetul Tribunalului Prahova.

 

Mediafax - 17.02.2000 17:58

 

 

 

MAGISTRATI-FRATII GEAMANU-ANCHETA / Magistratii militari ancheteaza felul in care au fost solutionate cazurile in care au fost implicati fratii GEAMANU


BUCURESTI, 23 feb (MEDIAFAX) - Generalul Dan Voinea, seful Sectiei Parchetelor Militare a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca magistratii militari au declansat o ancheta privind solutiile date de politisti si procurori in cazurile in care au fost implicati fratii Marian si Alexandru Ilie, cunoscuti in lumea interlopa ca fratii "GEAMANU".
Serviciul Român de Informatii a inaintat, marti, Parchetului Curtii Supreme de Justitie, un raport in care dezvaluie implicarea unor procurori si politisti in acoperirea unor fapte penale comise de fratii Alexandru si Marian Ilie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea Ministerului Public.
Parchetul Tribunalului Militar Teritorial BUCURESTI a inceput, de marti seara, audierea mai multor persoane, printre care si membrii ai familiei Ilie.

La inceputul saptaminii, Parchetul Tribunalului Ploiesti a emis un mandat de arestare preventiva, pe termen de 30 de zile, pe numele lui Alexandru Ilie, cunoscut in lumea interlopa bucuresteana ca "Sandu GEAMANU", sub acuzatia de tilharie si lipsire de libertate in mod ilegal.
Alexandru si fratele sau Marian erau dati in urmarire generala, fiind suspectati ca ar fi implicati in cazul bucuresteanului care a fost rapit si sechestrat, timp de mai bine de o luna, sub motiv ca ar fi furat peste patru sute de mii de dolari din masina proprietarului unei firme din Capitala.
In urma cu o saptamina, bucuresteanul Valentin Raducan (27 de ani) a reclamat Politiei orasului Breaza ca, in ziua de 11 ianuarie, a fost rapit de un grup de persoane, printre care se afla si Mihai Bucurenciu, patronul firmei Prolux din BUCURESTI, care l-a acuzat ca i-ar fi furat 420 de mii de dolari din masina. Rapitorii l-au sechestrat pe tinar in diferite imobile din Capitala, iar dupa un timp i-au administrat un somnifer si l-au transportat intr-o casa de vacanta, proprietatea lui Bucurenciu, situata in orasul Breaza, pe strada Pacii, de unde Raducan a reusit sa fuga.

Tinarul a declarat politistilor ca, pe toata perioada in care a fost sechestrat, rapitorii l-au supus la torturi fizice si psihice. Examenul medical a confirmat ca tinarul are o fractura la bratul sting, entorsa la genunchiul drept, traumatism cranio-cerebral inchis, traumatism toracic, traumatism lombar, rinichiul sting nu-i mai functioneaza si are numeroase cicatrice si arsuri de gradul unu si doi.
Politistii i-au descoperit, dupa numai doua zile, pe cei care l-au rapit si sechestrat pe Valentin Raducan. In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca Sorin Stan, Iulian State si Corina Leuca, toti din BUCURESTI.

Pina miercuri, in acest caz au fost arestate cinci persoane.

Marian Ilie mai este acuzat ca, in urma cu aproximativ o luna, a ranit un tinar in timpul unei altercatii care a avut loc la Cazino Plaza din BUCURESTI.

 

Mediafax - 23.02.2000 16:40

 

 

 

TILHARIE-MANDAT-ARESTARE/ Procurorii militari au arestat trei persoane implicate in tilharirea unui transport de cafea


BUCURESTI, 23 feb (MEDIAFAX) - Parchetul Militar Teritorial BUCURESTI a emis, miercuri seara, cinci mandate de arestare pe numele unor persoane implicate in jefuirea unui camion cu 3,5 tone de cafea, procurorii stabilind ca exista si indicii potrivit carora la tilharie sa fi participat si politisti.
Colonelul Ion Slavoiu, prim-procurorul PMTB, a declarat, intr-o conferinta de presa ad-hoc sustinuta la sediul institutiei, ca au fost arestati pentru 30 de zile Gheorghe Nedelcu, Victor Gheorghe zis "Boxerul" si Ion Covaci, sub acuzatia de asociere in vederea comiterii de infractiuni.
De asemenea, procurorii au emis mandate de arestare in lipsa pentru Petre Ilie, unul dintre fratii cunoscuti in lumea interlopa sub numele de "GEAMANU", si pentru Daniel Licia, sub acuzatiile de asociere in vederea comiterii de infractiuni.
Potrivit prim-procurorului Slavoiu, la 4 martie 1999, in jurul orei 18.00, cei cinci, impreuna cu alte persoane, au jefuit un camion apartinindu-i lui Marin Mihalache, incarcat cu 3,5 tone de cafea, in valoare de 518 milioane lei, marfa fiind proprietatea cetateanului arab Assodolah Amjadi.
Hotii l-au determinat pe Mihalache sa coboare din camion, recomandindu-se drept politisti. Tilharia s-a comis la o intersectie din apropierea localitatii Buftea, soferul camionului, dupa ce a fost batut, fiind lasat inconstient pe marginea drumului.

Hotii au luat camionul, iar marfa au depozitat-o in satul Rudeni-Chitila, autovehiculul fiind apoi abandonat in comuna Rosu.

Dupa trei zile, politia a gasit si confiscat marfa, care nu fusese inca revendicata. Ulterior, s-a declansat o ancheta in acest caz, care a fost preluata in urma cu doua luni de catre PMTB, pentru ca exista probe ca sint implicati si politisti.

 

Mediafax - 23.02.2000 22:45

 

 

 

MARIAN ILIE-PREDARE / Marian Ilie, unul dintre "fratii GEAMANU", urmarit general pentru tentativa de omor, s-a predat


BUCURESTI, 10 mar (MEDIAFAX) - Marian Ilie, unul dintre "fratii GEAMANU", urmarit general pentru tentativa de omor, s-a predat lucratorilor din Ministerul de Interne (MI), vineri dimineata, informeaza surse din MI.

Marian Ilie era urmarit general, fiind acuzat ca, in urma cu aproximativ o luna, a ranit un tinar, in timpul unei altercatii care a avut loc la Cazino Plaza din BUCURESTI.

El a fost dat in consemn la frontiera de catre Directia Generala de Politie a Municipiului BUCURESTI, iar fratele sau, Petre, de catre Inspectoratul General al Politiei. Pe numele lui Petre Ilie, Parchetul Tribunalului BUCURESTI a emis, in 23 februarie a.c, un mandat de arestare in lipsa, acesta fiind acuzat ca, in 4 martie 1999, impreuna cu alte cinci persoane, a jefuit un camion cu cafea, in apropierea localitatii Buftea, din judetul Ilfov.

Fratele geaman al lui Marian, Alexandru Ilie, cunoscut in lumea interlopa bucuresteana ca "Sandu GEAMANU", este cercetat de politistii prahoveni pentru implicarea, alaturi de alte persoane, in rapirea si sechestrarea bucuresteanului Valentin Raducan. Parchetul Tribunalului Ploiesti a emis un mandat de arestare preventiva pe termen de 30 de zile pe numele lui Alexandru Ilie, sub acuzatia de tilharie si lipsire de libertate in mod ilegal.

 

Mediafax - 10.03.2000 12:32

 

 

 

POLITIA-CAPITALEI-DESTITUIRI / seful Politiei Capitalei si seful Directiei de Combatere a Crimei Organizate au fost sanctionati


BUCURESTI, 24 mar (MEDIAFAX) - seful Politiei Capitalei, generalul de brigada Mircea Bot, precum si seful Directiei de Combatere a Crimei Organizate, colonelul Petre Albu, au fost sanctionati cu suspendarea indemnizatiilor de conducere pentru trei luni, iar mai multi ofiteri de politie au fost destituiti ca urmare a cercetarilor intreprinse in cazul Bucurenciu, a anuntat, vineri, seful Directiei Management Resurse Umane, generalul de brigada Toma Zaharia.

Generalul a precizat ca seful Serviciului Politiei Criminale, din cadrul Directiei Generale a Politiei Municipiului BUCURESTI (DGPMB), colonel Ion Cornateanu, a primit mustrare scrisa, iar colonelul Cornel Sotirescu, de la DCCO, maiorul stefan Toma, sef birou in cadrul DGPMB, maior Emilian Costache, ofiter special 1 la DCCO, maior Florin Beiu, ofiter special 1 la DCCO. Maiorul Florentin Robescu, de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, nu a fost confirmat in functie, a precizat Zaharia.

Generalul a afirmat ca de la Sectia 20 Politie au fost consemnati, pentru zece zile, capitanul Ion Draghici, capitanul Nicolae Rau si plutonierul Gheorghe Gavrila. El a precizat ca masurile au fost luate in urma verificarilor efectuate de Grupul de Control al ministrului de Interne.
Masurile au fost luate in cazul furtului reclamat de Bucurenciu si vatamarii corporale a lui Valentin Raducan.

La jumatatea lunii februarie, bucuresteanul Valentin Raducan (27 de ani) a reclamat Politiei orasului Breaza ca, in ziua de 11 ianuarie, a fost rapit de un grup de persoane, printre care se afla si Mihai Bucurenciu, patronul firmei Prolux din BUCURESTI, care l-a acuzat ca i-ar fi furat 420 de mii de dolari din masina. Rapitorii l-au sechestrat pe tinar in diferite imobile din Capitala, iar dupa un timp i-au administrat un somnifer si l-au transportat intr-o casa de vacanta, proprietatea lui Bucurenciu, situata in orasul Breaza, pe strada Pacii, de unde Raducan a reusit sa fuga.

Tinarul a declarat politistilor ca, pe toata perioada in care a fost sechestrat, rapitorii l-au supus la torturi fizice si psihice. Examenul medical a confirmat ca tinarul are o fractura la bratul sting, entorsa la genunchiul drept, traumatism cranio-cerebral inchis, traumatism toracic, traumatism lombar, rinichiul sting nu-i mai functioneaza si are numeroase cicatrice si arsuri de gradul unu si doi.
Politistii i-au descoperit, dupa numai doua zile, pe cei care l-au rapit si sechestrat pe Valentin Raducan. Bucurenciu a fost dat in urmarire generala. Mai multe persoane, printre care si Alexandru Ilie, zis Sandu GEAMANU, au fost arestate.

Ministrul de Interne, Constantin Dudu Ionescu, a dispus implicarea in ancheta a Directiei de Combatere a Crimei Organizate, dar si o ancheta interna dirijata de Inspectoratul General al Politiei, in legatura cu realitatea suspiciunilor, tergiversarea solutionarii unor cauze, solutii de netrimitere in judecata, achitari sau punerii in libertate legate de activitatea infractionala a unor persoane implicate in acest caz.

 

Mediafax - 24.03.2000 16:58

 

 

 

GEAMANU-PROCES / Parchetul Militar Teritorial BUCURESTI l-a trimis in judecata pe Marian Ilie, unul dintre fratii "GEAMANU"


BUCURESTI, 30 mar (MEDIAFAX) - Parchetul Militar Teritorial BUCURESTI l-a trimis in judecata pe Marian Ilie, unul dintre fratii "GEAMANU", sub acuzatiile de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si nerespectare a regimului armelor explozive, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

In 2 iunie 1998, la o perchezitie facuta la resedinta din BUCURESTI a lui Marian Ilie, politistii au gasit un pistol cu gaze de calibrul 9 milimetri, marca Waltron, sase cartuse si o petarda militara.

lie a declarat procurorilor ca in seara precedenta, dupa ce a intrat in imobilul in care locuia, a auzit in spatele sau un zgomot. Cind s-a intors sa vada ce se intimpla a observat ca un hot incerca sa-i sparga masina, Porsche 904, parcata in fata blocului. El s-a repezit la hot si a incercat sa-l prinda, insa acesta a reusit sa fuga, dezbracindu-se de haina pe care o purta. Aceasta a ramas in miinile lui Marian Ilie, care a gasit in buzunarele hainei arma si munitia descoperite ulterior de politisti in locuinta sa.

Sursele citate au declarat ca Marian Ilie ar fi trebuit sa predea imediat politistilor pistolul, cele sase cartuse si petarda militara, nu sa le pastreze acasa.

In 1995, Marian Ilie a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru o tilharie comisa cu trei ani in urma, insa in 1996 el a fost eliberat conditionat, avind de executat un rest de pedeapsa de 1.394 de zile.

Marian Ilie, urmarit general pentru tentativa de omor, s-a predat lucratorilor din Ministerul de Interne in martie a.c. El este acuzat ca, in urma cu aproximativ o luna, a ranit un tinar, in timpul unei altercatii care a avut loc la Cazino Plaza din BUCURESTI.

Marian Ilie a fost dat in consemn la frontiera de catre Directia Generala de Politie a Municipiului BUCURESTI, iar fratele sau, Petre, de catre Inspectoratul General al Politiei. Pe numele lui Petre Ilie, Parchetul Tribunalului BUCURESTI a emis, in 23 februarie a.c, un mandat de arestare in lipsa, acesta fiind acuzat ca, in 4 martie 1999, impreuna cu alte cinci persoane, a jefuit un camion cu cafea, in apropierea localitatii Buftea, din judetul Ilfov.

Fratele geaman al lui Marian, Alexandru Ilie, cunoscut in lumea interlopa bucuresteana ca "Sandu GEAMANU", este cercetat de politistii prahoveni pentru implicarea, alaturi de alte persoane, in rapirea si sechestrarea bucuresteanului Valentin Raducan. Parchetul Tribunalului Ploiesti a emis un mandat de arestare preventiva pe termen de 30 de zile pe numele lui Alexandru Ilie, sub acuzatia de tilharie si lipsire de libertate in mod ilegal.

Eliberarea conditionata a lui Marian Ilie fiind revocata, restul de pedeapsa se va contopi cu cea pe care o va primi in cazul in care va fi condamnat in ultimul proces, respectiv intre trei si zece ani de inchisoare.

 

Mediafax - 30.03.2000 16:43

 

 

 

GEAMANU-CONDAMNARE / Marian Ilie, unul din fratii "Gemenii", a fost condamnat


BUCURESTI, 23 nov (MEDIAFAX) - Marian Ilie, unul din fratii "Gemenii", a fost condamnat, joi, de catre Tribunalul Militar Teritorial BUCURESTI, la trei ani de inchisoare pentru detinerea ilegala a unei petarde militare si la sase luni de detentie pentru detinerea ilegala a unui pistol cu gaze.
Totodata, magistratii militari au hotarit revocarea eliberarii conditionate a lui Marian Ilie, decisa in 1996, de catre Tribunalul BUCURESTI, dupa ce acesta fusese condamnat, in 1995, la sapte ani de inchisoare pentru comiterea unei tilharii.

In concluzie, prin sentinta de joi a TMTB, Ilie Marian va executa trei ani, noua luni si patru zile de inchisoare, adica 1.394 de zile. Aceasta sentinta poate fi contestata la Curtea Militara de Apel.
Parchetul Militar Teritorial BUCURESTI l-a trimis in judecata pe Marian Ilie sub acuzatiile de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si nerespectare a regimului armelor explozive.

In 2 iunie 1998, la o perchezitie facuta la resedinta din BUCURESTI a lui Marian Ilie, polititii au gasit un pistol cu gaze de calibrul 9, marca Waltron, sase cartuse si o petarda militara.

Ilie a declarat procurorilor ca, in seara precedenta, dupa ce a intrat in imobilul in care locuia, a auzit in spatele sau un zgomot. Cind s-a intors sa vada ce se intimpla, a observat ca un hot incerca sa-i sparga masina, Porsche 904, parcata in fata blocului. El s-a repezit la hot si a incercat sa-l prinda, insa acesta a reusit sa fuga, dezbracindu-se de haina pe care o purta.

ceasta a ramas in miinile lui Marian Ilie, care a afirmat ca a gasit in buzunarele hainei arma si munitia descoperite ulterior de politisti in locuinta sa.

 

Mediafax - 23.11.2000 15:35

 

 

 

MAGISTRATI-CORUPTIE-AREST / Procurorii au prelungit mandatele de arestare ale procurorului Cristian Bojinca si judecatorului Valentino Acatrinei


BUCURESTI, 11 mai (MEDIAFAX) - Procurorii Parchetului Curtii Supreme de Justitie au prelungit, cu 25 de zile, mandatele de arestare emise la inceputul saptaminii pentru procurorul Cristian Bojinca si judecatorul Valentino Acatrinei de la Curtea de Apel BUCURESTI, a informat, vineri, Biroul de presa al Ministerului Public.

Avocatii celor doi magistrati bucuresteni au sustinut, in fata Curtii Supreme de Justitie, nevinovatia clientilor lor, afirmind ca nu exista nici o proba impotriva acestora.
Aparatorii au aratat ca impotriva celor doi magistrati arestati exista doar niste convorbiri telefonice interceptate de catre Seviciul Român de Informatii, care "a lucrat la dosarul informativ" al avocatei Lidia Peter, cautata in prezent de politisti.

Avocatul Marian Nazat si-a exprimat scepticismul fata de profesionalismul anchetatorilor, spunind ca intercepatarile telefonice s-au facut in vara anului 2000, probele avute de procurori pina in prezent fiind aceleasi. "Desi organele de urmarire penala erau in posesia unor informatii care il vizau pe Valentino Acatrinei, totusi acesta a continuat timp de un an sa fie judecator inspector, sa solutioneze dosare, sa participe la actul de justitie, nefiind considerat pericol public, dar, dintr-o data, in mai 2001, magistratul reprezinta un pericol social ", a afirmat Nazat.

Judecatorul Valentino Acatrinei este acuzat ca, in iunie 2000, ar fi primit de la avocata Lidia Peter suma de 2.500 de dolari, cu scopul de a o determina pe judecatoarea Rodica Fesiuc, de la Curtea de Apel BUCURESTI, si pe ceilalti membri ai completului de judecata sa decida eliberarea din arest a inculpatului Mihail Craciunescu si, ulterior, a cunoscutului personaj al lumii interlope Marian Ilie, zis GEAMANU.

Valentino Acatrinei a fost arestat, in 7 mai, sub acuzatiile de trafic de influenta si instigare neurmata de executare la infractiunea de marturie mincinoasa. "De aceasta a doua infractiune n-am auzit si nu exista in practica judiciara", a spus avocatul Nazat.

Pe de alta parte, Marian Nazat a spus ca transcrierea interceptarilor dintre Valentino Acatrinei si Lidia Peter nu demonstreaza in nici un fel ca exista o intelegere infractionala intre judecator si avocata. "Lidia Peter, invinuita in acest dosar, a beneficiat de prezumtie de sinceritate in detrimentul judecatorului Acatrinei, ceea ce este o alta lipsa de neseriozitate demonstrata de procuror", a conchis avocatul Marian Nazat.

In continuare, avocatul Alexandru Georgescu a aratat ca procurorul Cristian Bojinca, arestat pentru complicitate la luare de mita, nu beneficiaza de acelasi regim ca ceilalti complici la presupusa fapta. "Lidia Peter este in libertate, Mihai Emil Suciu, cel care ar fi intermediat plata pentru eliberarea lui Shimon Naor, este liber, judecatoarea Tatiana Zorila, care ar fi decis eliberarea traficantului de arme, este cercetata in libertate", a spus Georgescu.

Procurorul Cristian Bojina este acuzat ca ar fi primit 5.000 de dolari de la avocata Lidia Peter pentru a-i da judecatoarei Tatiana Zorila de la Tribunalul BUCURESTI, in schimbul acordarii unui termen mai lung in procesul lui Shimon Naor. "Nu s-a dat acest termen mai lung", a spus Georgescu.
Avocatul a adaugat ca acea inregistrare interceptata dintre Lidia Peter si Mihai Emil Suciu, zis Suciu Chioru, privind efectuarea platii, nu este confirmata de catre cunoscutul personaj al lumii interlope.
De asemenea, avocata Alice Draghici, care intr-o anumita faza a procesului l-a reprezentat pe Shimon Naor, i-a aparat, in fata instantei supreme pe cei doi magistrati arestati. Avocata Draghici a atras atentia judecatorilor ca acest caz in care sint implicati Bojinca si Acatrinei are rezonanta sociala, cel putin din punctul de vedere al solutiilor date de cei doi magistrati, putind atrage semne de intrebare din partea celor pe care i-a trimis in judecata sau i-a condamnat.
In pledoaria sa, avocata Draghici, fost procuror, a punctat multe nereguli procedurale pe care le-au facut anchetatorii in cazul clientilor sai, exemplificind mai ales cu audierea Lidiei Peter, careia i-a fost luata declaratia pe "o coala alba de hirtie" si nu pe formular tip de "invinuit".

Care este situatia juridica a acestei persoane pe care nu pot s-o numesc colega ?", a intrebat Draghici.
In continuare, avocata a subliniat ca moralitatea persoanelor care i-ar incrimina pe Bojinca si Acatrinei este indoielnica. "Un condamnat si o grefiera de la Tribunalul BUCURESTI careia i-a fost desfacut contractul de munca pe litera i, adica pe probleme de indiciplina, au cuvint puternic in fata a doi magistrati de cariera ?", a conchis avocata Alice Draghici.

 

Mediafax - 11.05.2001 17:03

 

 


GEAMANU-TILHARIE-CONDAMNARE / Unul din fratii "GEAMANU" a fost condamnat la noua ani de inchisoare


BUCURESTI, 14 mai (MEDIAFAX) - Magistratii militari l-au condamnat, luni, in lipsa, pe Petre Ilie, unul dintre fratii cunoscuti in lumea interlopa sub numele de "GEAMANU", la noua ani de inchisoare pentru implicarea in tilharirea unui transport de trei tone de cafea.
In acelasi caz, Tribunalul Militar Teritorial BUCURESTI i-a condamnat pe Daniel Fieraru la zece ani de inchisoare (pentru tilharie), Gheorghe Nedelcu si Florea Petrache la cite sase ani de inchisoare (pentru complicitate la tilharie), pe Florin Ursica la cinci ani (pentru complicitate la tilharie), pe Marian Constantinescu la trei ani de inchisoare (pentru comiterea aceleiasi infractiuni), precum si pe Victor Gheorghe, zis "Boxerul" si pe Daniel Licia la cite doi ani de inchisoare (pentru favorizarea infractorului). Aceeasi instanta l-a condamnat pe maiorul Florin Dragan la trei ani de inchisoare (pentru favorizarea infractorului), iar pe Viorel si pe Emil Ursica la cite sase luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei.

Alti doi inculpati, Vasile Patulea si Stelian Braileanu, au fost condamnati la cite doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii sentintei.

Potrivit anchetatorilor, in 4 martie 1999, in jurul orei 18.00, la o intersectie din apropierea localitatii Buftea, mai multe persoane au jefuit un camion apartinindu-i lui Marin Mihalache, in care erau transportate trei tone de cafea, in valoare de 518 milioane de lei. Marfa era proprietatea cetateanului arab Assodolah Amjadi.

Hotii l-au determinat pe Mihalache sa coboare din camion, recomandindu-se drept politisti. Dupa ce a coborit din masina, soferul a fost batut, fiind lasat inconstient pe marginea drumului.

Membrii bandei au depozitat marfa au depozitat-o in satul Rudeni, apartinind comunei Chitila, si au abandonat autocamionul in comuna Rosu.

Dupa trei zile, politistii au gasit si confiscat marfa, care nu fusese inca revendicata. Ulterior, s-a declansat o ancheta in acest caz, cercetarile fiind preluate de Parchetul Militar Teritorial BUCURESTI, pentru ca existau probe ca sint implicati si politisti.

Hotarirea de luni a TMTB poate fi contestata la Curtea Militara de Apel BUCURESTI.

 

Mediafax - 14.05.2001 16:42

 

 


AVOCAT PETER-PRINDERE / Avocata Lidia Peter, cautata pentru ca ar fi dat mita unor magistrati, a fost prinsa de politistii bulgari


BUCURESTI, 15 iul (MEDIAFAX) - Avocata Lidia Peter, din cadrul Baroului BUCURESTI, cautata de politisti pentru ca ar fi dat mita unor magistrati, a fost prinsa la Sofia, de politistii bulgari, ea urmind a fi trimisa autoritatilor române, au declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Serviciul Urmariri din cadrul Inspectoratului General al Politiei (IGP) a dat-o pe Lidia Peter in urmarire generala pe 8 mai a.c., ea fiind unul dintre avocatii lui Shimon Naor, reprezentant in România al societatii "Orient Energy Agencies & Services Ltd" din Israel, acuzat de trafic de arme si munitie.

Avocata Lidia Peter a fost cautata pentru a fi audiata in legatura cu procedurile pe care le-a urmat in procesul lui Shimon Naor, care a parasit România la inceputul anului 2000, dupa ce instanta Tribunalului BUCURESTI a hotarit punerea in libertate a acestuia.
Inainte de a parasi România, Lidia Peter a fost audiata de anchetatori, declaratiile sale stind la baza emiterii unor mandate de arestare pe numele procurorului Cristian Bojinca (de la Parchetul Curtii de Apel BUCURESTI) si a judecatorului Valentino Acatrinei (de la Curtea de Apel BUCURESTI). Valentino Acatrinei si Cristian Bojinca au fost arestati, in 7 mai, sub acuzatiile de trafic de influenta si instigare neurmata de executare la infractiunea de marturie mincinoasa.

Avocatii lui Bojinca si ai lui Acatrinei sustin ca impotriva acestora exista doar niste inregistrari ale convorbiri telefonice interceptate de Seviciul Român de Informatii, care "a lucrat la dosarul informativ" al avocatei Lidia Peter, cautata in prezent de politisti. Avocatii mai spun ca transcrierea interceptarilor dintre Valentino Acatrinei si Lidia Peter nu demonstreaza in nici un fel ca ar exista o intelegere infractionala intre judecator si avocata.
Judecatorul Valentino Acatrinei este acuzat ca, in iunie 2000, ar fi primit de la Lidia Peter 2.500 de dolari, pentru a o determina pe judecatoarea Rodica Fesiuc, de la Curtea de Apel BUCURESTI, si pe ceilalti membri ai completului de judecata sa decida eliberarea din arest a inculpatului Mihail Craciunescu si, ulterior, a cunoscutului personaj al lumii interlope Marian Ilie, zis GEAMANU.

Procurorul Cristian Bojinca a fost arestat pentru complicitate la luare de mita. El este acuzat ca ar fi primit 5.000 de dolari de la avocata Lidia Peter pentru a-i da judecatoarei Tatiana Zorila de la Tribunalul BUCURESTI, in schimbul acordarii unui termen mai lung in procesul lui Shimon Naor, astfel ca acesta a parasit România, in prezent fiind in Israel. Avocatul Alexandru Georgescu afirma insa ca nu s-a dat nici un termen mai lung de judecata.
Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva avocatei Lidia Peter la 30 aprilie, pentru dare de mita, insa nu i-a fost luata declaratia pe o foaie tip cum este legal in acesta situatie, ci pe o foaie alba, sustin avocatii, exprimindu-si astfel scepticismul asupra afirmatiilor facute de Peter in fata anchetatorilor Lidia Peter l-a aparat in instanta pe Shimon Naor, reprezentant in România al societatii "Orient Energy Agencies & Services Ltd" din Israel, este acuzat ca ar fi falsificat certificatele de destinatie pentru a obtine din partea autoritatilor române licente de export de armament si munitie, produse strategice care au ajuns in final in tari pentru care Uniunea Europeana a impus embargou asupra livrarilor de armament, respectiv Nigeria si Eritreea. Israelianul a fost arestat, in 25 august 1999, el fiind judecat pentru fals, uz de fals, contrabanda, nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 

Mediafax - 15.07.2001 11:38

 

 

 

GEAMANU-SENTINTA / Petre Ilie, unul din fratii GEAMANU, va face noua ani de inchisoare


BUCURESTI, 5 dec (MEDIAFAX) - Magistratii Curtii Militare de Apel BUCURESTI au mentinut pedeapsa de noua ani de inchisoare la care fusese condamnat initial Petre Ilie, unul dintre fratii cunoscuti in lumea interlopa sub numele de "GEAMANU", pentru implicarea in tilharirea unui transport de trei tone de cafea.

De asemenea, Daniel Fieraru ramine condamnat la zece ani de inchisoare (pentru tilharie), Gheorghe Nedelcu si Florea Petrache la cite sase ani de inchisoare (pentru complicitate la tilharie), Florin Ursica la cinci ani (pentru complicitate la tilharie), Marian Constantinescu la trei ani de inchisoare (pentru comiterea aceleiasi infractiuni), precum si Victor Gheorghe, zis "Boxerul" si Daniel Licia la cite doi ani de inchisoare (pentru favorizarea infractorului), maiorul Florin Dragan la trei ani de inchisoare (pentru favorizarea infractorului), Viorel si Emil Ursica la cite sase luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei.

Alti doi inculpati, Vasile Patulea si Stelian Braileanu, ramin condamnati la cite doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii sentintei.

Potrivit anchetatorilor, in 4 martie 1999, in jurul orei 18.00, la o intersectie din apropierea localitatii Buftea, mai multe persoane au jefuit un camion apartinindu-i lui Marin Mihalache, in care erau transportate trei tone de cafea, in valoare de 518 milioane de lei. Marfa era proprietatea cetateanului arab Assodolah Amjadi.

Hotii l-au determinat pe Mihalache sa coboare din camion, recomandindu-se drept politisti. Dupa ce a coborit din masina, soferul a fost batut, fiind lasat inconstient pe marginea drumului.
Membrii bandei au depozitat marfa in satul Rudeni, apartinind comunei Chitila, si au abandonat autocamionul in comuna Rosu.

Dupa trei zile, politistii au gasit si confiscat marfa, care nu fusese inca revendicata. Ulterior, s-a declansat o ancheta in acest caz, cercetarile fiind preluate de Parchetul Militar Teritorial BUCURESTI, pentru ca existau probe ca sint implicati si politisti.

Hotarirea de miercuri a Curtii Militare de Apel poate fi contestata la Curtea Suprema de Justitie.

 

Mediafax - 05.12.2001 15:00

 

 

 

MAGISTRATI-CORUPTIE / Doi magistrati de la Curtea de Apel BUCURESTI au fost audiati de instanta suprema


BUCURESTI, 31 ian (MEDIAFAX) - Instanta suprema a continuat, joi dupa-amiaza, audierea a doi judecatori de la Curtea de Apel BUCURESTI, inculpati alaturi de un alt magistrat si o avocata intr-un proces de coruptie.

Judecatorii Rodica Fesiuc si Valentin Acatrinei, precum si procurorul Cristian Bojinca sint acuzati ca au primit bani pentru a interveni in favoarea eliberarii unor persoane arestate si au fost pusi sub acuzare anul trecut, dupa ce avocata Lidia Peter a dat o declaratie in fata anchetatorilor.
Judecatoarea Rodica Fesiuc a declarat, joi, in fata magistratilor ca nu recunoaste fapta pentru care a fost trimisa in judecata si ca nu o cunoaste si nu a dicutat niciodata cu avocata Lidia Peter.
Fesiuc spune ca acest dosar este "o mirsava inscenare pusa la cale impotriva sa de procurorul Flavius Criznic (cel care a dispus trimterea in judecata a celor patru - n.r.)" desi, mai inainte, procurorul Ovidiu Budusan nu ceruse Ministerului Justitiei avizul pentru cercetarea sa. "Cind s-a schimbat puterea, procurorul Budusan a fost demis si a aratat ca aceasta demitere este facuta din motive politice. Cu acest prilej, s-au scos toate dosarele care au fost anchetate de el. Pentru ca procurorul Budusan a cereut azil politic la Paris, au fost scoase toate dosarele lui si i s-a reprosat si i s-a demonstrat ca a incercat sa musamalizeze acest caz de coruptie", a spus Fesiuc.
Totodata, judecatoarea sustine ca Valentino Acatrinei, colegul sau la aceeasi instanta, a fost arestat in perioada in care numele sau era vehiculat pentru ocuparea functiei de presedinte al Curtii de Apel BUCURESTI.

Referitor la ancheta efectuata de procurori in acest dosar, Rodioca Fesiuc a adus numeroase critici si acuzatii. "Procurorul Criznic m-a chemat la o intilnire intre patru ochi, unde ne-a gasit procurorul general Tanase Joita si adjunctul acestuia. si Criznic mi-a spus «Dati-mi o declaratie ca Acatrinei i-a influentat pe judecatori si eu va dau ordin de scoatere de sub urmarirea penala». L-am refuzat pe Criznic pentru ca nu pot sa spun ca m-a influentat cineva sa dau o sentinta. In cei 40 de ani de cariera pe care ii am in spate am luat decizii numai conform legii si nu am luat niciodata vreun ban.Daca in fruntea Parchetului General si al Ministerului Justitiei nu ar fi fost numiti doi incompetenti, nu am fi ajuns aici", a declarat Fesiuc.

In declaratia data in fata magistratilor, Rodica Fesiuc a semnalat unele aspecte referitoare la ancheta efectuata de procurori. Ea spune ca, in ziua in care judecatorul Acatrinei a fost pus in libertate, a fost chemata la Parchet pentru o alta invinuire, ca urmare a unui denunt din 1999 si care, ulterior, a fost clasat. "Cind mi s-a prezentat materialul de urmarire penala, denuntul vechi era inlocuit cu altul nou, din data de 4 mai 2001. La 8 iulie 2001, gasesc in dosar niste decizii care nu priveau cazurile lui Craciunescu si Ilie Marian la care se face referire in dosar, dar pentru care procurorii nu aveau aviz de cercetare", a afirmat Fesiuc.

"Este posibil sa fi vorbit cu Acatrinei despre punerea in libertate a lui Craciunescu, dar nu am primit nici un ban de la acesta, iar decizia a fost luata potrivit legii", a adaugat ea.
Potrivit afirmatiilor magistratului, motivul acestui proces este razboiul dintre procurori si judecatori, intrucat cei dintii tind sa domine in sistem.

Tot joi a fost audiat si judecatorul Valentino Acatrinei, care a declarat magistratilor ca nu recunoaste nici una din faptele pentru care a fost trimis in judecata, afirmind totodata ca a fost santajat, presat si determinat sa incheie un "tirg" cu procurorul in schimbul libertatii. Acatrinei spune ca a fost coleg cu Lidia Peter, intrind in sedinta de mai multe ori impreuna, aceasta avind calitate de procuror. "Este adevarat ca Lidia Peter m-a vizitat in birou, dar asa cum au facut-o si alte persoane care au intrat in biroul meu. Nu mi-a propus nimeni si nici nu am luat vreo suma de bani. Ilie Marian (cunoscut ca Ilie GEAMANU) a avut 14 termene la Curtea de Apel BUCURESTI si s-au ridicat numeroase exceptii si astfel a devenit o problema de drept", a declarat Valentino Acatrinei.

Joi, in fata Curtii Supreme, avocata Lidia Peter a negat sustinerile pe care le-a facut in 4 mai 2001, afirmind ca a fost ridicata de politisti si procurori de pe strada, ceea ce i-a provocat o trauma psihica.

˝Declaratia de atunci nu-mi apartine. Totul este o inscenare a SRI-ului˝, a spus Peter. Avocata a adaugat ca procurorii i-au sugerat ce sa scrie, iar ea doar a semnat. De altfel, spune Peter, avocatul care a insotit-o la Parchet a sfatuit-o ˝sa se salveze˝ si sa declare ce vor anchetatorii.
Curtea Suprema a ascultat convorbirile telefonice interceptate de SRI.

Intr-una dintre convorbirile Lidiei Peter cu Valentino Acatrinei se vorbeste despre probleme de drept ivite in cazul lui Shimon Naor, traficant de arme fugit in Israel. Intr-o alta convorbire, referitoare la unul din fratii Gemenii, Lidia Peter i-ar propune lui Valentino Acatrinei bani pentru eliberarea clientului ei. Acatrinei refuza, adaugind ca ˝toti sint speriati˝ (referindu-se, probabil, la colegii sai judecatori). ˝Sint speriati ca vine SRI-iul peste capul lor˝, se mentioneaza in declaratia de pe caseta, care ar apartine lui Acatrinei.

Avocatii celor patru inculpati in acest proces au contestat legalitatea interceptarilor telefonice, sustinind, in plus, ca acestea ar putea fi ˝aranjate˝.

De altfel, avocatii au invocat neconstitutionalitatea unor articole din Codul de procedura penala privind interceptarile telefonice, dar Curtea Suprema a respins sustinerile acestora. Mai mult chiar, instanta suprema a trecut la audierea inculpatilor.

 

Mediafax - 31.01.2002 19:57

 

 

 

GEAMANU-DECLARATII / Marian GEAMANU sustine ca nu stia despre condamnarea sa definitiva


BUCURESTI, 26 feb (MEDIAFAX) - Marian Ilie, unul dintre fratii cunoscuti in lumea interlopa sub numele "GEAMANU", a sustinut, marti, la citeva ore dupa ce a fost retinut de politistii bucuresteni, ca nu stia despre faptul ca este cautat pentru executarea pedespei de trei ani si noua luni de inchisoare, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Aflat in sediul Politiei Capitalei, Ilie a adaugat ca, in urma cu aproximativ o saptamina, a fost la Politie pentru a-si face actul de identitate, iar inainte de a fi retinut fusese in fata instantei in procesul referitor scandalul de la restaurantul "Marul de aur". El a mai spus ca a fost arestat si a fost condamnat de un tribunal militar desi competenta era a unui tribunal civil. El a adagat ca, in 25 ianuarie a.c., cind s-a dat sentinta definitiva in cazul sau, era internat la spital pentru ca avea probleme cu maxilarul, iar avocatul sau nu s-a prezentat in instanta, din motive care ii scapa.
Cadre din Serviciul Politiei Judiciare - Compartimentul Urmariri, in colaborare cu Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei, l-au depistat, marti, pe Marian Ilie (32 ani), zis "GEAMANU", impotriva caruia Tribunalul Militar Teritorial BUCURESTI a emis, la data de 08 februarie 2002, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, intrucit acesta era condamnat la trei ani, noua luni si patru zile, precum si un an interzicerea unor drepturi.

Potrivit anchetatorilor, in data de 2 iunie 1998, cu prilejul efectuarii unei perchezitii la domiciliul lui Marian Ilie, au fost gasite un pistol tip Walter si sase cartuse, precum si o petarda militara ce continea material exploziv .

Ilie "GEAMANU" sustine ca, in seara precedenta, dupa ce a intrat in imobilul in care locuia, a auzit in spatele sau un zgomot. Cind s-a intors sa vada ce se intimpla, a observat ca un hot incerca sa-i sparga masina, Porsche 904, parcata in fata blocului. El s-a repezit la hot si a incercat sa-l prinda, insa acesta a reusit sa fuga, dezbracindu-se de haina pe care o purta. Ilie a adaugat ca in buzunarele hainei a gasit arma si munitia.

Potrivit articolului 61 din Codul Penal, in cazul lui Ilie a fost revocata libertatea conditionata la executarea unei sentinte penale din 18 octombrie 1999, a Judecatoriei sectorului 1 BUCURESTI, si s-a contopit restul neexecutat de pedeapsa, repsectiv trei ani, noua luni si patru zile, aplicata prin sentinta din 23 noiembrie 2000. De asemnea, s-a dispus ca inculpatul sa execute aceasta pedeapsa, a informat Politiei Capitalei.

 

Mediafax - 26.02.2002 19:38

 

 

 

PETROM-PREJUDICIU / Trei persoane trimise in judecata pentru prejudicierea Petrom cu peste 135 de milioane

BUCURESTI, 9 apr (MEDIAFAX) - Trei persoane au fost trimise in judecata pentru ca ar fi prejudiciat SNP Petrom cu peste 135 de milioane de lei, informeaza Biroul de presa al Ministerului Public.
Potrivit anchetatorilor, in perioada octombrie-noiembrie 2001, Florin Solomon, Cristian Perisoti si Gheorghe Ilie (zis GEAMANU) ar fi improvizat din tevi, conducte si robineti, doua instalatii pe care le-au conectat la conductele societatii Petrom. Ei au furat astfel 4.340 litri de benzina si 4.320 de motorina, carburanti pe care ulterior i-au vindut.

Florin Solomon si Cristian Perisoti sint acuzati de distrugere si furt calificat, respectiv complicitate la comiterea acestor fapte, iar Ilie Gheorghe a fost trimis in judecata in lipsa pentru distrugere si furt calificat.

 

Mediafax - 29.06.2002 19:40

 

 

 

MAGISTRATI-PROCES / Marian GEAMANU a fost audiat in dosarul unor magistrati acuzati de coruptie

BUCURESTI, 9 mai (MEDIAFAX) - Magistratii Curtii Supreme de Justitie l-au audiat, joi, pe Ilie Marian, zis Marian GEAMANU, in dosarul in care un avocat si trei magistrati sint acuzati de coruptie.
Judecatorii l-au chestionat pe Ilie Marian in legatura cu o convorbire telefonica pe care acesta a avut-o din penitenciar, in ziua de 8 iunie 2000, cu avocata Lidia Peter care l-a aparat in mai multe dosare.

Magistratii si intreaga asistenta au audiat caseta cu aceasta convorbire dintre Ilie Marian si Lidia Peter, inregistrata de Serviciul Român de Informatii. Cel care a sunat este Ilie Marian. "Saru' mina. Sint cucu. Ce faceti? V-ati trezit?". Lidia Peter raspunde: "Da, sint la curte. Curtea aia. Curtea mea e plina de verdeata acum. Astept sa culeg roadele.(...) Stai linistit. Astazi este marea ta zi. Astazi sap in curte. Asa ma fac cea mai mare agricultoare".

Intrebat la ce "curte" se referea Lidia Peter, Ilie Marian a raspuns magistratilor: "Probabil ca spunea ca merge la curtea ei atunci cind am discutat. Ea este vecina cu mine la bloc si am vazut ca acolo are si o portiune de teren unde dadea cu sapa si i-am spus ca s-a facut agricultoare".
Ilie Marian sustine ca isi permitea sa faca des glume cu Lidia Peter intrucit erau prieteni, iar atunci cind aceasta a spus "Astazi este marea ta zi", a spus-o pentru ca "era o zi mare pentru ca era Pastele si probabil ca la asta s-a referit".

Martorul a declarat in fata instantei ca i-a dat avocatei Lidia Peter suma de 15.000 de dolari drept onorariu, si nu pentru a fi inminati vreunui judecator. "Suma de 15.000 de dolari am dat-o intr-un dosar in care sint deja condamnat definitiv la inchisoare pentru detinere ilegala de arma. Iar in momentul convorbirii telefonice cu Lidia Peter aceasta nu mai era aparatorul meu in celalalt dosar in care sint acuzat de tentativa de omor la cazino Plaza. Eram aparat de Gina Matei", sustine Ilie.

Un alt martor audiat a fost Ion Radu, care a fost aparat de Lidia Peter in doua dosare. Instanta a audiat o convorbire telefonica intre cei doi, inregistrata de SRI, in care se face referire la o rugaminte a Lidiei Peter privind imprumutul sumei de sapte mii de dolari pentru o sapatmina.
Martorul a declarat magistratilor ca nu a putut face rost de intreaga suma solicitata, insa i-a dat avocatei doua mii de dolari. "Am facut rost de doua mii de dolari si cind i-am dat am vazut ca ea reusise sa stringa cinci mii. Mi-a restituit banii dupa doua-trei sapatamini", a spus Ion Radu
Judecatorii Rodica Fesiuc si Valentin Acatrinei, de la Curtea de Apel BUCURESTI, precum si procurorul Cristian Bojinca, de la Parchetul Curtii de Apel BUCURESTI, sint acuzati ca au primit bani pentru a interveni in favoarea eliberarii unor persoane arestate. Ei au fost pusi sub acuzare anul trecut, dupa ce avocata Lidia Peter a dat, in fata anchetatorilor, o declaratie pe care a retractat-o in fata intantei supreme, sustinind ca a fost facuta la presiunile celor care au investigat cazul.

 

Mediafax - 09.05.2002 16:25

 

 

 

JILAVA-PROCES / Magistratii au audiat 17 persoane in procesul privind traficul de droguri in Penitenciarul Jilava

BUCURESTI, 29 iul (MEDIAFAX) - Instanta militara a audiat, luni, 17 martori in procesul privind traficul de droguri si coruptia din Penitenciarul Jilava, dosar in care sint arestati doi fosti sefi de sectie ai inchisorii.

Printre martori, au fost interogati Petrisor Duduianu - zis Cristofor, condamnat la sapte ani de inchisoare incercarea de a insela societatea Roman cu peste sapte miliarde de lei - si Gabriel Merla - condamnat la 20 de ani de detentie pentru uciderea cascadorului Florin Marculescu.
Petrisor Duduianu (incarcerat in prezent la Penitenciarul Giurgiu) a declarat, in fata magistratilor militari, ca nu a dat nici un ban pentru a fi desemnat sef de camera in Sectia a 3-a, condusa de maiorul Gheorghita Petrescu, in prezent pensionar. "Detinutii m-au intrebat daca vreau sa fiu sef de camera. Inainte, daca aveai aceasta functie, iti dadeau 15 zile pe care le scadeai din pedeapsa, dar acum nu mai primesti nimic", a spus Duduianu.

Totodata, Duduianu a precizat ca nu seful de sectie poate numi un detinut sef de camera, deoarece propunerile puscariasilor sint selectate de o comisie formata la nivelul unitatii, iar directorul penitenciarului decide cine va ocupa functia. Acelasi lucru a sustinut si martorul Gabriel Iofciulescu, fost sef de camera in Sectia a 5-a din Penitenciarul Jilava.

Duduianu a infirmat declaratiile facute de Ilie Alexandru (zis Sandu GEAMANU, cunoscut personaj al lumii interlope) in fata instantei, la termenul anterior, potrivit carora in Penitenciarul Jilava se face trafic de droguri, iar ca, in schimbul unor sume in valuta, poti beneficia de anumite favoruri din partea sefilor inchisorii.

Duduianu a aratat ca, anul trecut, maiorul Petrescu i-a facut raport doar pentru ca a strigat pe cineva de la fereastra, sugerind astfel ca fostul sef de sectie nu favoriza vreun detinut. "Este imposibil sa dai 300-500 de dolari ca sa fii sef de camera. Sandu GEAMANU este «sifonarul» numarul 1 si declara orice ca sa scape din puscarie", a conchis Duduianu.
Gabriel Merla (incarcerat in penitenciarul Margineni) a afirmat ca, anul trecut, un detinut pe nume Cornel i-a dat sa tina un pachet de tigari pe perioada perchezitiei, spunindu-i ca "astfel il ajuta pe Sandu GEAMANU". "Nu-l cunosc pe GEAMANU, iar Cornel mi-a spus ca un alt detinut, Lucian Enache, ma roaga sa fac acest serviciu. Pachetul de tigari era lipit cu scotch si banuiesc ca era heroina inauntru", a spus Merla.

Totodata, Merla a spus ca a asistat la o discutie pe holul penitenciarului intre Lucian Enache si un alt detinut - Valentin Mindrut - privindu-l pe GEAMANU. "Prin septembrie-octombrie 2001, Enache i-a spus lui Mindrut sa nu ia nimic de la Sandu GEAMANU, ca il leaga autoritatile", a conchis martorul Gabriel Merla.

Detinutul Valentin Mindrut (incarcerat la Penitenciarul Giurgiu) a sustinut, la rindul sau, ca "nu a primit si nici transmis droguri de la Lucian Enache sau de la alti detinuti". "Auzisem zvonuri de la doi prieteni ca Ilie Alexandru vrea sa ma implice intr-o chestiune cu droguri", a afirmat Mindrut.

Tot in timpul audierilor de luni, fostul gardian Gheorghe Roman (timp de noua luni, in 2001, paznic la Sectia a 3-a a penitenciarului) a relatat magistratilor ca, intr-o seara, in jurul orei 21.30, a fost invitat in biroul lui Agapin Lopataru, ofiter instructor social-educativ la Penitenciarul Jilava, unde se mai afla Lucian Enache si Ilie Alexandru.
"Am ciocnit un pahar cu vin si de aceea nu am raportat sefilor mei ceea ce am vazut", a spus plutonierul (r) Roman. El a adaugat ca Enache era scos mai des din camera fata de alti detinuti, dar ca nu avea o mai mare libertate de miscare. In noaptea in care a baut vin impreuna cu detinutii si cu Lopataru, Roman a parasit biroul in jurul orei 2.00, insa Sandu GEAMANU si Lucian Enache au ramas. "Stingerea in inchisori se da la ora 22.30. La momentul respectiv, locotenentul Lopataru era la comanda penitenciarului", a spus el.

Tot in perioada in care Agapin Lopataru s-a aflat la conducerea puscariei, acesta a fost vazut de Adrian Constantinescu si Valentin Stanciu, in timpul serviciului lor la posturile de control. "Intr-o seara, l-am vazut pe lt.Agapin iesind pe poarta penitenciarului, unde il astepta un taximetrist. Acesta i-a dat o punga", a spus Constantinescu. Intr-o alta seara, Stanciu l-a vazut pe Agapin Lopataru stind de vorba cu un barbat coborit dintr-un taximetru. "O data am vazut ca i-a dat o punga", a spus Stanciu, adaugind ca nu l-a verificat pe ofiter, deoarece era seful inchisorii.
Alti martori au relatat ca au dat bani unor persoane din penitenciar pentru a le ajuta rudele incarcerate in aceasta unitate, in sensul de a nu fi mutate din Sectia a 3-a.

"Am trimis sotului meu cite 100 de dolari, de trei ori, printr-un barbat. I-am trimis si un telefon mobil fara cartela, aparat care nu a ajuns la destinatie", a spus Florentina Dinca, sotia lui Marian Dinca. Ea a sustinut ca i-a comunicat sotului ei ca a transmis cele cerute, iar el i-a replicat ca va "rezolva problema". Marian Dinca era consumator de droguri, insa din momentul incarcerarii - potrivit sotiei sale - nu s-a mai drogat. Totusi, prietenul lui Dinca din inchisoare este Radu Gheorghe (zis Gicuta), cunoscut consumator de droguri si cel care, impreuna cu Marian Clita, l-a ucis in bataie, in anul 1985, pe disidentul Gheorghe Ursu.

Martorul Constantin Davidescu a declarat instantei militare ca i-a trimis prin posta lui Vasile Varciu (arestat in acest proces) zece milioane de lei, pentru a cumpara apa minerala si alimente fiului sau incarcerat in Sectia a 3-a la Jilava. Pus sa-l identifice pe cel cu care a discutat despre intermedierea cumpararii alimentelor si introducerea lor ilegal in puscarie, Davidescu l-a indicat pe Agapin Lopataru si nu pe Vasile Varciu.

Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2001, locotenentul Agapin Lopataru a primit in repetate rinduri bani sau alte foloase materiale de la diferite persoane, pentru a introduce si livra unor detinuti atit diverse cantitati de heroina, cit si alte bunuri interzise in inchisoare.

Procurorii sustin ca, in aceeasi perioada, si maiorul in rezerva Gheorghita Petrescu (sef de sectie) ar fi primit in mod repetat de la detinuti, prin intermediul lui Lucian Enache (incarcerat la Jilava), diverse sume de bani sau alte foloase. In schimb, Petrescu - indeplinindu-si sau nu atributiile de serviciu - lua anumite decizii in legatura cu regimul de executare a pedepselor (numirea detinutilor ca sefi de camera, mutarea sau repartizarea acestora, introducerea in penitenciar a unor bunuri interzise).

Al patrulea inculpat din acest proces, curierul Vasile Varciu, este acuzat ca, fiind indrumat telefonic de catre Lucian Enache - se deplasa la locurile de intilnire stabilite si prelua drogurile sau alte bunuri destinate detinutilor, pe care i le inmina apoi lui Agapin Lopataru, care le introducea in penitenciar.

Potrivit anchetatorilor, ofiterul Agapin Lopataru a fost surprins in timp ce primea de la Varciu o punga in care se afla o sticla cu bautura alcoolica, un telefon mobil cu incarcator si un pachet de tigari in care se aflau 16,47 grame de heroina. Drogul era destinat detinutului Lucian Enache, care era condamnat pentru inselaciune si care ar fi vindut droguri in inchisoare, sustin procurorii.

Mediafax - 29.07.2002 17:01

 

 

 

JILAVA-PROCES / Din puscarie, Sandu GEAMANU a procurat o prostituata pentru un politist din Penitenciarul Jilava

BUCURESTI, 21 aug (MEDIAFAX) - Alexandru Ilie, zis Sandu GEAMANU, incarcerat fiind, i-a procurat, prin telefon, o prostituata unui ofiter instructor social-educativ al inchisorii, a declarat, miercuri, in fata instantei militare, un martor in procesul privind traficul de droguri si coruptia din Penitenciarul Jilava.

"Am primit un telefon de la Sandu GEAMANU care m-a rugat sa trimit acasa la Ciprian Agapin - locotenent la inchisoarea Jilava - o prostituata", a afirmat martorul Adrian Oprea. El a adaugat ca nu l-a interesat scopul pentru care Sandu GEAMANU il rugase acest lucru.
De altfel, Sandu GEAMANU, aflat in inchisoare, l-a sunat de mai multe ori pe Oprea, de pe un telefon mobil, rugindu-l sa-i trimita, printr-un taximetrist, sticle cu whisky. Intrebat de magistratii militari de ce ii facea aceste servicii lui Alexandru Ilie, martorul a raspuns: "El era in puscarie, iar eu afara". Martorul a mai spus ca nu a fost platit de Sandu GEAMANU si nici nu "s-a asteptat la acest lucru", subliniind, totodata, ca erau prieteni.

Sandu GEAMANU, cunoscut personaj al lumii interlope, a declarat la un termen anterior de judecata ca in Penitenciarul Jilava se face trafic de droguri, si ca, in schimbul unor sume in valuta, poti beneficia de anumite favoruri din partea sefilor inchisorii.

Acest lucru a fost confirmat, miercuri, si de martorul Marian Trinca, cunoscut consumator de droguri si incarcerat in Penitenciarul Jilava. Trinca a declarat ca printr-un alt detinut, Lucian Enache, obtinea heroina. "Lucian Enache m-a chemat intr-o zi si a scos dintr-o punga de cafea un plic cu heroina", a afirmat Trinca, adaugind ca procuratorul stia ca este consumator de droguri.
Martorul a spus ca un plic cu heroina costa 300.000 de lei, iar daca vroiai zece plicuri plateai 100 de dolari. "stiu ca omul de legatura a lui Lucian Enache era o persoana pe nume Vali. Enache venea la mine cu telefonul sau mobil si mi-l dadea sa sun persoanele din afara penitenciarului care faceau plata in locul meu, lui Vali", a declarat detinutul Trinca. El a adaugat ca, la un moment dat, i s-a propus ca "daca da un apartament, va putea fi pus in libertate".

Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2001, locotenentul Ciprian Agapin Lopataru a primit in repetate rinduri bani sau alte foloase materiale de la diferite persoane, pentru a introduce si livra unor detinuti atit diverse cantitati de heroina, cit si alte bunuri interzise in inchisoare.

Procurorii sustin ca, in aceeasi perioada, si maiorul in rezerva Gheorghita Petrescu (sef de sectie) ar fi primit in mod repetat de la detinuti, prin intermediul lui Lucian Enache (incarcerat la Jilava), diverse sume de bani sau alte foloase. In schimb, Petrescu - indeplinindu-si sau nu atributiile de serviciu - lua anumite decizii in legatura cu regimul de executare a pedepselor (numirea detinutilor ca sefi de camera, mutarea sau repartizarea acestora, introducerea in penitenciar a unor bunuri interzise).

Al patrulea inculpat din acest proces, curierul Vasile Varciu (taximetrist) este acuzat ca, fiind indrumat telefonic de catre Lucian Enache - se deplasa la locurile de intilnire stabilite si prelua drogurile sau alte bunuri destinate detinutilor, pe care i le inmina apoi lui Agapin, care le introducea in penitenciar.

Potrivit anchetatorilor, ofiterul Agapin a fost surprins in timp ce primea de la taximetristul Varciu o punga in care se afla o sticla cu bautura alcoolica, un telefon mobil cu incarcator si un pachet de tigari in care se aflau 16,47 grame de heroina. Drogul era destinat detinutului Lucian Enache, care era condamnat pentru inselaciune si care ar fi vindut droguri in inchisoare, sustin procurorii.
In momentul in care Agapin a fost prins in flagrant delict, in taximetru se afla Adina Cristescu, care a fost audiata, miercuri, ca martor. Femeia a afirmat ca, in seara respectiva, Varciu a primit pe traseu, de la o persoana, o punga al carui continut nu-l cunoaste.

 

Mediafax - 21.08.2002 15:23

 

 

 

GEAMANU-SENTINTA / Marian GEAMANU, condamnat in cazul Cazino Plaza

BUCURESTI, 6 Ian (MEDIAFAX) - Ilie Marian, unul dintre fratii cunoscuti in lumea interlopa bucuresteana drept "GEAMANU", a fost condamnat de Tribunalul BUCURESTI la trei ani de inchisoare, in legatura cu implicarea sa intr-o altercatie care a avut loc in fata Cazino Plaza, la inceputul anului 2000, informeaza surse judiciare.
In acelasi proces, magistratii l-au achitat pe Ahmet Metin.

Sentinta poate fi contestata la Curtea de Apel BUCURESTI.

Marian GEAMANU a fost retinut la inceputul anului 2002, deoarece era cautat pentru executarea unei pedepse de trei ani si noua luni de inchisoare, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Potrivit anchetatorilor, in data de 2 iunie 1998, cu prilejul efectuarii unei perchezitii la domiciliul lui Marian Ilie, au fost gasite un pistol tip Walter si sase cartuse, precum si o petarda militara ce continea material exploziv.

Tot anul trecut, el a fost audiat de magistratii Curtii Supreme de Justitie in dosarul in care un avocat si trei magistrati sint acuzati de coruptie.

Fratele sau geaman, Alexandru, cunoscut drept Sandu GEAMANU, a fost condamnat de Curtea de Apel BUCURESTI pentru sechestrarea unei persoane in legatura cu furtul a jumatate de milion de dolari din masina omului de afaceri Mihai Bucurenciu. In acelasi dosar, a fost condamnat si Ahmet Metin.

Cel de-al treilea frate "GEAMANU", Petre Ilie, a fost si el condamnat sub acuzatia de tilharie, pentru jefuirea unui transport de trei tone de cafea.

 

Mediafax - 06.01.2003 19:57

 

 

 

PORTBAGAJUL-INSTANTA / Unul din inculpatii in dosarul Portbagajul acuza implicarea fratilor GEAMANU

BUCURESTI, 20 apr (MEDIAFAX) - Cetateanul turc Amet Metin - judecat pentru furtul a 420.000 de dolari - a sustinut, marti, in fata magistratilor Tribunalului BUCURESTI, ca suma furata a ajuns la fratii GEAMANU (cunoscuti in lumea interlopa) si ca unul din acestia "se lafaie (...) in Spania" tocmai pe acesti bani.

Metin este acuzat de furt calificat, alaturi de alte trei persoane, in legatura cu furtul unei sume in valuta si bijuterii insumind jumatate de milion de dolari, din portbagajul masinii omului de afaceri Mihai Bucurenciu. Furtul a avut loc in ianuarie 2000, cazul declansind un scandal soldat care a determinat demiteri in rindul politistilor.

La termenul de marti in proces, Metin a spus ca in furtul banilor din portbagajul masinii lui Bucurenciu a fost implicat un autoturism BMW care a apartinut unuia din fratii GEAMANU, Alexandru (incarcerat pentru executarea unei pedepse de zece ani), ajungind la Valentin Raducanu (rapit ulterior de oamenii lui Bucurenciu si batut pentru a spune unde se afla banii).
In autoturismul BMW (care avea geamuri albe), au fost gasite bucati de sticla provenite de la masina Mercedes (cu geamuri fumurii) a omului de afaceri Mihai Bucurenciu. Metin a sustinut, in instanta, ca a luat bucatele din sticla gasite in BMW si le-a dus la o firma specializata, de unde a aflat ca acestea nu pot proveni de la acelasi geam spart.

Turcul a solicitat magistratilor sa se consemneze, in sedinta, faptul ca este supus la presiuni in Penitenciarul Jilava, atit din partea comandantului, cit si din partea altor persoane din inchisoare. Metin sustine ca toti acestia i-ar fi cerut sa aduca acuzatii la adresa lui Mihai Bucurenciu, Cornel Dinicu, Claudiu Paraschiv si a lui Valentin Raducanu, ultimii trei inculpati in aceeasi cauza. "Vreau sa se consemneze, caci mi-e frica sa nu patesc ceva", i-a spus Amet Metin judecatorului.
Amet Metin, Cornel Dinicu (31 de ani), Claudiu Paraschiv-Musat (31 de ani) si Valentin Raducan (31 de ani) sint acuzati de jefuirea masinii lui Bucurenciu. In 11 ianuarie 2000, in jurul orelor 18.00, Dinicu, Paraschiv si Raducan ar fi spart un geam al masinii lui Bucurenciu si ar fi sustras din interiorul acestuia bijuterii si sume in valuta insumind jumatate de milion de dolari.
In 29 noiembrie 2002, procurorii i-au arestat pe Cornel Dinicu, Valentin Raducan si Claudiu Paraschiv. Dinicu a fost intre timp pus in libertate.

Valentin Raducanu este cel care a declansat procesul denumit "Portbagajul", in care mai multe persoane (inclusiv proprietarul banilor disparuti) erau judecate pentru ca l-au sechestrat. Raducanu reclamase ca, in ianuarie 2000, a fost sechestrat timp de o luna si batut pentru a fi determinat sa vorbeasca despre furt.

In urma plingerii depuse de Raducanu, procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Ilie Alexandru (zis Sandu GEAMANU), Amet Metin, Iulian State, Sorin Stan, Ion Stoian, Florian Stoenescu, Corina Luiza Leuca, Gheorghe Radut (zis Dorde), Marius Mihail Toader (zis Pinky), Aurelian stefan Tanasescu (zis Auras), Ioan stefan Popa (zis stef), precum si a lui Mihai Bucurenciu.
In 13 octombrie 2003, Curtea Suprema de Justitie a hotarit condamnarea la cite zece ani de inchisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin si Ilie Alexandru (zis Sandu GEAMANU), pentru lipsire de libertate in mod ilegal. State si Stan au fost condamnati la cite sapte ani de inchisoare, iar Ion Stoian, Corina Luiza Leuca, Marius Toader si Florian Stoenescu la cite sase ani de inchisoare.
Judecatorii Curtii Supreme au hotarit condamnarea la cite sapte ani de inchisoare a lui Aurelian stefan Tanasescu si Ioan stefan Popa, pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni. Instanta suprema a admis astfel recursul Parchetului impotriva deciziei de achitare a celor doi data de catre Curtea de Apel BUCURESTI.Mihai Bucurenciu a parasit România imediat dupa ce a fost invinuit de instigare la lipsire de libertate, el fiind dat in urmarire prin Interpol si prins de autoritatile belgiene. Bucurenciu a fost eliberat din arestul autoritatilor belgiene dupa ce judecatorii din aceasta tara au respins cererea de extradare a cetateanului român.

De asemenea, in timp ce Alexandru Ilie isi executa pedeapsa, ceilalti fratii ai sau - Marian si Petre Ilie - au parasit România. Primul s-ar afla in Spania, iar celalalt in Canada. Petre Ilie este dat in urmarire generala pentru a fi incarcerat, ca urmare a unei pedepse de noua ani de detentie pentru tilharirea unui transport de trei tone de cafea.

Mediafax - 20 aprilie

 

 

 

Sandu Geamanu s-a pocait

În urmă cu nişte ani, era unul dintre temuţii lideri ai lumii interlope bucureştene. Alexandru Ilie, cel cunoscut ca “Sandu Geamănu”, individ al cărui nume a fost mai mereu asociat cu tâlhării, şantaje, jafuri, răpiri şi chiar crime, s-a impus prin teroare şi nu a ezitat să-şi pedepsească rivalii care au îndrăznit să-i stea în cale. Precum mafioţii cu ştaif, “Geamănu” a împrumutat, mincinos, un alt chip. Acela al personajului blajin, al pocăitului care umblă cu Biblia în mână, propovăduind cuvântul Domnului.

Fostul lider al lumii interlope se străduieşte acum să arate lumii o altă faţă. Încearcă să-l facă uitat pe mafiot, să-i arunce trecutul în lada cu vechituri şi să prezinte tuturor noul “produs”. “ «Sandu Geamănu» a murit, nu mai există. Eu sunt Ilie Alexandru. M-am pocăit. Acum sunt om al Bisericii”, este mesajul interlopului pentru cei din jur, fie că sunt locotenenţii săi, fie judecători sau poliţişti. De fiecare dată când ajunge în faţa instanţei, fostul lider al lumii interlope bucureştene vine cu această replică, ruptă parcă din vorbele mafioţilor din filme. Apropiaţii lui nu ştiu ce să mai creadă despre comandantul lor atunci când îl văd cufundat în paginile Sfintei Scripturi, de unde, conştiincios, “rupe” pasaje pe care le rosteşte cu evlavia unui om cu frica lui Dumnezeu către cei din jurul său.

 

«Acum sunt om al Bisericii»

 

“S-a pocăit, zici c-a luat-o razna. Noi îl ştiam altfel, mai ţinea o sabie în mână, un pistol... Acum umblă toată ziua cu Biblia după el şi ne citeşte din ea. Zice să facem şi noi la fel, să ne scuturăm de păcate”, spun speriaţi şi intrigaţi locotenenţii lui “Sandu Geamănu”. Pocăit sau nu, mafiotul nu a rezistat şi a călcat strâmb. Judiciariştii bucureşteni l-au ridicat de acasă, acum câteva zile, pentru un atac îndreptat asupra unei familii de ţigani, la care au participat alte opt persoane, printre care şi Vasile Nicolae zis “Nicos”, unul dintre oamenii lui de încredere. Rolul de om cu frica lui Dumnezeu, exersat de ceva vreme, l-a ajutat enorm. Cu talent, “Sandu Geamănu” a reuşit să-i înduplece pe judecători care, după ce au asistat la confesiunile mafiotului, l-au trimis acasă.

 

Implicat în «Afacerea Portbagajul»

 

Momentul de glorie al lui “Sandu Geamănu” s-a consumat între anii 1997 şi 2000, când interlopul a reuşit, cu ajutorul fraţilor lui, Marian, Petre şi Gheorghe, să-şi construiască, prin violenţă, un imperiu şi să ţină în mâini o bună parte a Capitalei. În toate răfuielile s-a bazat pe o grupare deosebit de puternică de moldoveni, adusă de peste Prut, care îi executa toate ordinele. În anul 2000, Alexandru Ilie zis “Sandu Geamănu” a fost angajat de Mihai Bucurenciu pentru recuperarea a 420.000 de dolari şi 30.000 de mărci de la Valentin Răducan, bănuit că e în posesia acestei averi strânse ca taxă de protecţie de la comercianţii din Bucureşti. Interlopul l-a sechestrat pe Răducan, care a reuşit totuşi să scape şi să povestească totul poliţiei. Mafiotul a fost arestat în cazul botezat, la acea vreme, “Portbagajul”.

Trei fraţi, 66 de ani de puşcărie

Fărădelegile sunt parcă o tradiţie în familia Ilie. Alexandru nu este singurul care, de-a lungul timpului, a avut probleme cu poliţia. Şi ceilalţi trei fraţi ai săi sunt prin puşcării, acumulând 66 de ani în spatele gratiilor.

Gheorghe are de ispăşit opt ani pentru furt de ţiţei, Petre este condamnat pentru omor la 15 ani de închisoare în Belgia, la care se vor adăuga alţi 20, prinşi într-un mandat de arestare pentru o crimă comisă în România.

Marian, fratele geamăn al lui Ilie, va sta în spatele gratiilor 23 de ani pentru tentativă de omor, tâlhărie, trafic de droguri şi lipsire de libertate.

 

Libertatea – 3 februarie 2009

 

 


“Copiii au luat masina lui Becali doar sa se plimbe”

Membrii grupării lui Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, care au furat Mercedesul lui Gigi Becali, au fost trimişi astăzi în judecată, de către procurorii Parchetului Capitalei, pentru mai multe infracţiuni de furt, tăinuire, tâlhărie şi şantaj.

Potrivit anchetatorilor, gruparea lui Sandu Geamănu, formată din David Constantin Stan, zis Chioru, Tinel Niculae, Paul Mihalache, Adrian Stănilă şi Ştefan Mărgean, viza exclusiv maşinile de lux.

 

Interlopii, interceptaţi

 

Procurorii l-au interceptat pe Sandu Geamănu, în timp ce vorbea cu fratele său, Petre Ilie, încarcerat într-un penitenciar din Belgia. Potrivit convorbirilor, Alexandru Ilie cunoştea amănunte despre comiterea furtului autoturismului Mercedesul aparţinând lui Gigi Becali. Finanţatorul FC Steaua nu s-a constituit parte civilă în dosar.

 

Discuţia dintre fraţii "Geamănu"

 

Alexandru Ilie: Păi da! Ce s-a întâmplat? Să înţelegi ce vreu să spun: nişte băieţi...Gheorghe şi Ion...

Petre Ilie: Da!

Alexandru Ilie: Mergeau pe stradă şi au văzut o maşină pornită cu cheile în ea!

Petre Ilie: Da!

Alexandru Ilie: Copiii! Copiii când au văzut o maşină mai aşa, au zis „hai dom’le să luăm să ne plimbăm şi noi cu ea, dacă au văzut că proprietarul nu-i acolo!”

Petre Ilie:  Da!

Alexandru Ilie: Şi au luat copiii doar  să se plimbe cu maşina!

Petre Ilie: Îhî!

Alexandru Ilie: Maşina era un S, Mercedes ultimul tip!

Petre Ilie: Da!

Alexandru Ilie: Era a lui Becali!

 

Maşinile furate, nerecuperate

 

„Locotenenţii” lui Sandu Geamănu furau numai maşini de lux. Cele mai multe maşini furate nu au mai fost recuperate nici până în ziua de azi. Un singur autoturism au abandonat hoţii, dar numai după ce l-au „şifonat” zdravăn.

 

Acuzaţiile aduse membrilor clanului Geamănu

 

1.    Alexandru Ilie şi David Constantin Stan au fost acuzaţi pentru tăinuire în legătură cu autoturismul Volkswagen Touareg, sustras la data de 18 iunie 2008, de pe strada Atelierele Noi. Maşina nu a  fost recuperată până în prezent, iar hoţul nu a fost identificat, dar mai multe bunuri din autoturism (telefoane, carte de identitate, legitimaţii, cartele SIM) au fost valorificate de Sandu Geamănu şi de Chioru’.

2.    Ştefan Mărgean şi Tinel Niculae au fost acuzaţi de furt calificat şi tâlhărie, iar Alexandru Ilie şi David Constantin Stan de şantaj şi tăinure în legătură cu furtul autoturismului Mercedes S350, sustras la data de 2 iulie 2008, de pe Bulevardul Ion Mihalache. Autotusimul nu a fost recuperat, dar procuorii au dovezi potrivit cărora a fost furat de Ştefan Mărgean şi de Niculae Tinel, iar Sandu Geamănu şi Chioru i-au cerut proprietarului 6.000 de euro pentru aş recupera Mercedesul.

3.    Tinel Niculae şi David Constantin Stan au fost acuzaţi de furt calificat în legătură cu autotusimul A6, sustras în data de 8 ianuarie 2009, de pe strada Petre Ispirescu.

4.    David Constantin Stan şi Adrian Stănilă au fost acuzaţi de furt calificat, iar Alexandru Ilie de tăinuire, în legătură cu BMW X5, sustras la data de 19 ianuarie 2009, de pe bulevardul Ion Mihalache.

5.    David Constantin Stan, Tinel Niculae, Ştefan Mărgean şi Adrian Stănilă au fost acuzaţi de furt calificat, iar David Constantin Stan pentru şantaj, în legătură cu furtul maşinii Mercedes S500, proprietatea lui Gigi Becali, sustras la data de 26 ianuarie 2009, din Pipera, judeţul Ilfov.

6.    David Constantin Stan este acuzat de furt calificat, în legătură cu autoturismul Mercedes C320 CDI, sustras la data de 28 martie 2009, pe strada Aviator Popişteanu. Autoturismul nu a fost recuperat.

7.    Paul Sorin Mihalache a fost acuzat de furt calificat în legătură cu autoturismul Porche Cayenne.

 

Adevarul – 23 septembrie 2009

 

 


Catalin Zmarandescu si Sandu Geamanu – retinuti de politie

Mai multe persoane au fost reţinute de către poliţişti, joi dimineaţă, în urma unor descinderi efectuate la câteva sedii ale omului de afaceri Gigi Becali.

Printre persoanele reţinute se numără Cătălin Zmărăndescu (foto), ofiţer de securitate al Stelei şi bodyguard al lui Gigi Becali, dar şi Sandu Geamănu, unul dintre liderii lumii interlope bucureştene.

În urmă cu aproximativ opt ani, Sandu Geamănu a fost arestat sub acuzaţia de răpire a unui bucureştean. Se pare că interlopul l-ar fi sechestrat, timp de mai mult de o lună, sub pretextul că ar fi furat peste 400.000 dolari din maşina proprietarului unei firme din Bucureşti.

În reclamaţia depusă la Poliţia oraşului Breaza pe 11 ianuarie 2000 bucureşteanul susţine că ar fi fost răpit de un grup de persoane, printre care se afla şi Mihai Bucurenciu, patronul firmei Prolux din Bucureşti. Aceştia l-ar fi acuzat de sustrarea a circa 420.000 de dolari din autoturismul patronului.

Poliţiştii bucureşteni au efectuat, joi dimineaţă, începând cu ora 7:00, descinderi în forţă la mai multe locuinţe aparţinând lui Gigi Becali. Se pare că omul de afaceri va fi dus la sediul Poliţiei în vederea audierilor. Acţiunea poliţiştilor are legătură cu un incident petrecut în luna ianuarie.

Printre locaţiile în care se efectuează percheziţii se numără şi sediul Partidului Noua Generaţie, filiala Ilfov.

Informaţiile apar într-un comunicat ofcial emis de către Poliţia Română. Potrivit acestuia, joi dimineaţă au fost efectuate opt percheziţii în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a unei reclamaţii făcute la finalul lunii ianuarie 2009.

 

Antena3.ro – 2 aprilie 2009

 

 


Fratele lui Sandu Geamanu – extradat din Belgia

Poliţiştii belgieni l-au extrădat pe Ilie Petre, fratele lui Sandu Geamănu, arestat în Belgia din septembrie 2006 pentru infracţiuni violente, el fiind dat în urmărire internaţională de Poliţia Română în urmă cu zece ani, iar între timp a fost condamnat la nouă ani de detenţie, în România. O escortă a Poliţiei Române l-a preluat din Belgia pe Petre Ilie, cetăţean român, urmărit internaţional din anul 2000 pentru tâlhărie. Acesta a fost introdus în arest.Concret, în 9 martie 2000, Biroul Naţional Interpol Bucureşti a dispus urmărirea internaţională a lui Petre Ilie (43 de ani), zis Geamănu, din Bucureşti, în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, fiind suspect de tâlhărie.

Autorităţile judiciare belgiene au admis extrădarea către România a persoanei în cauză, procedura fiind însă amânată, întrucât împotriva acestuia exista o procedură penală în desfăşurare pentru comiterea unor infracţiuni de furt cu violenţă pe teritoriul Belgiei.

 

Cancan – 25 septembrie 2010

 

 

 

Sandu Geamanu cercetat in libertate

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti au hotărât, în această dimineaţă, ca Ilie Alexandru, zis şi Sandu Geamănu, să fie cercetat în libertate pentru acuzaţiile de şantaj şi tăinuire, în timp ce Tinel Niculae şi Paul Mihalache, de asemenea reţinuţi ieri, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile pentru furt şi complicitate la tâlhărie.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti nu este definitivă. Cei trei sunt suspectaţi de implicare în furtul maşinii lui Gigi Becali. Ei au fost ridicaţi ieri de poliţie şi duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă.

„Nu am ştiut nimic. Sunt foarte supărat pe dumneavoastră pentru că, aşa cum se spune că sunteţi câinii de pază ai societăţii, totuşi, la câini le mai trebuie o injecţie. Câte un vaccin anti-jigodie. Nu toţi câinii sunt sănătoşi. Mai sunt şi câini turbaţi", le-a spus Sandu Geamănu jurnaliștilor la ieșirea din judecătorie.

 

Evenimentul Zilei – 29 aprilie 2009

 

 


Sandu Geamanu, audiat in cazul talharirii unui batran de 60.000 de euro si un Audi Q7

Unul dintre hotii masinii din cazul Gigi Becali, Tinel Nicolae, dar si Alexandru Ilie, alias Sandu Geamanu, au fost dusi la Politie pentru audieri, in urma descinderilor de ieri dimineata din Chitila, oficialii Parchetului Capitalei aratand ca nu a fost nimeni retinut, insa mai multe persoane vor fi audiate, informeaza Mediafax. Se pare ca audierile au legatura cu talharirea unui batran, in noiembrie 2008, caruia i s-au furat din casa 2,5 miliarde de lei vechi, dar si un Audi Q7.

Mai multe perchezitii au avut loc, marti, in localitatea Chitila, unde anchetatorii au cautat un Audi Q7, furat anul trecut, dupa ce un batran a fost ucis, informeaza surse judiciare. Surse judiciare au declarat ca Nicolae Tinel si Alexandru Ilie, zis Sandu Geamanu, precum si alte doua persoane, urmeaza sa fie audiati de anchetatori in acest caz. in urma investigatiilor, procurorii Parchetului Capitalei au obtinut informatii cu privire la zona in care se afla masina, motiv pentru care au cerut instantei autorizatii de perchezitii, iar marti au descins in locuinta din Chitila.

 

Batut cu bestialitate de doi mascati

 

In 19 noiembrie 2008, doi indivizi mascati au intrat, in plina zi, in locuinta unui batran, in varsta de 74 de ani, profitand de faptul ca acesta se afla singur acasa. L-au batut cu bestialitate, pana cand batranul a spus unde a pus banii. Hotii au desfacut un ornament de pe tavan si, sub o nisa, au gasit suma de 2,5 miliarde de lei vechi, dupa care au parasit imobilul, luand si cheile unui Audi Q7 parcat in curte. Mascatii au decis sa plece si cu autoturismul. Batranul a ajuns in stare grava la Spitalul Municipal, unde a fost operat, medicii stabilind ca loviturile primite i-au pus viata in primejdie. Ulterior, acesta a decedat din cauza loviturilor primite. Familia victimei tocmai primise o mostenire, iar din banii obtinuti au cumparat un autoturism Audi Q7. Restul a fost ascuns in tavanul casei, in care, in acea zi, se afla doar batranul Nicolae Zdoca. in jurul orei 11.00, Dispeceratul Politiei Capitalei a fost anuntat de catre familia batranului in legatura cu ceea ce se intamplase. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Ambulantei, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al Politiei Capitalei si un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Victima a fost transportata la Spitalul Universitar, unde a fost internata. Medicii au constatat ca Nicolae Zdoca prezenta mai multe leziuni interne, printre care ruptura de splina, de ficat si fractura de mandibula. Acesta a fost supus unei interventii chirurgicale, prognosticul medicilor in cazul sau fiind rezervat la acel moment. Cazul a fost preluat de Serviciul 'Omoruri', ai carui ofiteri au deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la omor deosebit de grav, violare de domiciliu si talharie. Batranul a reusit sa le spuna anchetatorilor doar ca a vazut doi tineri, dintre care unul fiind slab si inalt (aproximativ 1,80 metri), imbracat in trening de culoare inchisa, iar celalalt era corpolent si era imbracat aproximativ la fel.

 

Recompensa pentru prinderea faptasilor

 

Batranul locuia la adresa din cartierul Ghencea impreuna cu fiul sau si sotia acestuia din urma, sotie care detine in proportie de suta la suta actiunile unui salon de coafura din sectorul 5. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost un jaf la 'pont', insa autorii au reusit sa scape fara a lasa prea multe urme. 'Familia victimei este puternic afectata si doreste sa-si pastreze anonimatul, dar a comunicat ca va oferi recompensa celor care pot oferi informatii reale care sa conduca la prinderea autorilor si la gasirea autoturismului', se arata intr-un comunicat remis presei de Politia Capitalei.

 

Audi filmat in timp ce era condus de hoti

 

Politistii au intrat si in posesia unei casete video pe imaginile careia este surprins autoturismul Q7 sustras din curtea victimei. Masina a fost filmata in timp ce se deplasa pe Prelungirea Ghencea, gonind catre centrul Bucurestiului. Imaginile au fost surprinse de o camera de supraveghere montata pe acoperisul unui imobil din zona. Este vorba despre un autoturism de culoare alba, avand numarul de inmatriculare B-01-ZDC.

 

Banuiti de furtul masinii lui Gigi Becali si a lui Andrei Hrebenciuc

 

Numele lui Nicolae Tinel a mai aparut si in cazul furtului masinii lui Gigi Becali. El a fost si retinut, la 28 aprilie, alaturi de Sandu Geamanu si de Paul Mihalache, in aceeasi zi in care masina lui Andrei Hrebenciuc, care fusese furata, a fost gasita de politisti, abandonata, pe o strada din sectorul 5 al Capitalei. Judecatoria sectorului 1 a emis, in luna mai, mandate de arestare preventiva pentru Nicolae Tinel, cel care a fost impuscat si agresat de garzile lui Gigi Becali, si Paul Mihalache, acuzati in legatura cu sustragerea a patru autoturisme, in dosarul vizand furtul a sapte masini de lux. Tinel a fost eliberat in 26 mai. Si Sandu Geamanu a fost retinut in cazul Becali, insa judecatorii au refuzat sa-l aresteze, apreciind ca poate fi cercetat in libertate.

Gardianul – 19 august 2009

 

 


Sandu Geamanu si-a gasit nasul: Viorel Hrebenciuc

Dupa cateva zile de la incident, masina furata fiului liderului PSD Viorel Hrebenciuc a aparut ca prin minune, parcata pe o strada din Ferentari. Coincidenta sau nu, tot ieri dimineata politia a facut o razie de proportii printre hotii de masini pentru a-i prinde pe cei suspectati de furtul masinii lui Gigi Becali.

Politia pare sa-si scoata la iveala o capacitate nebanuita pana acum: gasirea de masini furate in timp-record. Masina furata lui Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD Viorel Hrebenciuc, a aparut in perfecta

stare pe o strada din cartierul Ferentari. Tot ieri dimineata, politia a desfasurat o razie de proportii in 12 locatii din Bucuresti si din Ilfov, in urma careia Sandu Geamanu, cunoscut lider interlop specializat in furtul de masini de lux, a fost arestat preventiv, alaturi de unul dintre suspectii de furt in cazul Becali, Tinel Nicolae. Alte trei persoane suspectate ca i-au furat masina patronului Stelei au scapat, fiind probabil alertati dinainte de actiunea politistilor. Ghinionul clanului de hoti de masini a fost, spun surse din politie, faptul ca liderul PSD Viorel Hrebenciuc si-ar fi manifestat telefonic nerabdarea ca masina furata fiului sau sa fie gasita rapid.

De aici, razia de proportii de ieri dimineata impotriva hotilor de masini si aparitia, ca prin minune, a masinii BMW X6 a lui Andrei Hrebenciuc, care a fost gasita parcata pe o strada din cartierul Ferentari. Autoturismul fusese furat cu cateva zile inainte, sambata seara, chiar de sub nasul lui Hrebenciuc junior, care o lasase cu cheile in contact. Viorel Hrebenciuc nu a putut fi contactat pentru a comenta informatia. Cei doi interlopi retinuti de politisti in urma raziei sunt suspecti in sase dosare de furt de masini de lux, in perioada 2008-2009. La domiciliul lui Tinel Nicolae au fost gasite patru masini, el declarand ca trei dintre acestea ii apartin, iar una este a unui vecin. Politistii ar mai fi gasit la domiciliile celor doi roti de masini de lux si placute de inmatriculare.

Sandu Geamanu si Tinel Nicolae sunt suspectati si ca au pus la cale furtul masinii lui Gigi Becali, in urma caruia acesta si-a facut singur dreptate, trimitandu-si garzile de corp sa-i prinda pe hoti. Nicolae Tinel a fost impuscat in picior in urma acestei interventii de forta, dupa care a fost dus, impreuna cu alti doi apropiati, intr-un bar din Pipera, unde acestia au fost supusi "justitiei private" a lui Gigi Becali, asa cum au descris situatia magistratii care au dispus arestarea lui Becali. Sandu Geamanu, cunoscut ca lider interlop al Capitalei, ar fi pus la cale furtul si, dupa ce a aflat ca Becali i-a sechestrat si batut oamenii, ar fi planuit sa-l santajeze pe afacerist: 50.000 de euro pentru ca oamenii sai sa nu faca plangere la politie. Becali a refuzat, iar hotii l-au denuntat, dupa cum reiese din motivatia sentintei de arestare a lui Becali.

 

Romania Libera – 29 aprilie 2009

 

 


Zeci de mascati pentru prinderea lui Sandu Geamanu

Actiune. O banda care a adunat 250.000 de euro din furturi si talharii, anihilata de politie Zece indivizi deosebit de periculosi, intre care si temutul interlop Alexandru Ilie, zis "Sandu Geamanu", au fost retinuti de politistii bucuresteni ca urmare a unei actiuni la care au luat parte zeci de luptatori ai trupelor speciale. In locuintele suspectilor s-au gasit o multime de sabii, bate si alte arme albe. Oamenii legii au intrat in alerta dupa ce, in cursul acestui an, au fost inregistrate mai multe talharii, spargeri de masini si furturi de autoturisme de lux, despre care existau indicii ca ar fi fost comise de aceleasi persoane. Judiciaristii au descoperit ca in spatele acestor fapte se afla o grupare din care fac parte infractori cu experienta, membrii ai mai multor clanuri tiganesti din localitalea ilfoveana Chitila. Unul dintre acestia este chiar "Sandu Geamanu", proaspat eliberat din penitenciar, unde a executat opt ani dintr-o pedeapsa de zece, primita in celebrul dosar "Portbagajul". Pe langa "Geamanu", in acelasi dosar a fost retinut si Alexandru Parvu, in varsta de 27 de ani, acuzat, printre altele, ca in iarna lui 2005 a jefuit-o pe Gilda Lazar, la momentul respectiv purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe. Politistii sustin ca prejudiciul produs de furturile si talhariile comise de banda lui "Sandu Geamanu" se ridica la numai putin de 250.000 de euro.

 

9AM News – 16 octombrie 2007

 

 


Povestea unui million de euro mita pentru martori

Cunoscutul interlop Sandu Geamănu, martor în procesul în care europarlamentarul Gigi Becali este judecat pentru sechestrare de persoane, a făcut ieri declaraţii incriminatoare la adresa miliardarului, în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Geamănu a afirmat că i-ar fi fost oferită suma de un milion de euro, printr-un intermediar, pentru a convinge părţile vătămate să dea declaraţii favorabile lui Becali, dar că a refuzat.

Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, este unul dintre cei mai temuţi interlopi din Bucureşti, suspectat de implicare în infracţiuni extrem de violente: tâlhării, şantaje, jafuri, răpiri şi chiar crime. El este trimis în judecată într-un alt dosar, alături de mai multe persoane, judecate pentru furturi de maşini de lux, printre care şi autoturismul lui Gigi Becali.

 

Un milion de euro pentru declaraţii favorabile

 

Audiat ieri la instanţa supremă, Geamănu a fost întrebat de avocaţi despre suma care  i-ar fi fost oferită de Becali. Interlopul a declarat că o persoană venită “din partea lui Becali” i-a oferit un milion de euro, pentru a-i convinge pe cei care au furat maşina patronului clubului Steaua să dea declaraţii favorabile acestuia. Geamănu a precizat că a refuzat oferta şi că nu are vreo înţelegere nici cu procurorul de caz, pentru a da această declaraţie. El a mai adăugat că nu cunoaşte direct faptele din dosar, deoarece nu a fost prezent nici când hoţii maşinii lui Becali au fost prinşi de gărzile de corp ale miliardarului în zona Pasajului Victoria şi nici la discuţiile din barul din Pipera, unde hoţii au fost duşi după ce au fost prinşi.

 

Anchetă paralelă

 

Geamănu le-a povestit magistraţilor că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, a fost vizitat acasă de fratele lui Stan Constantin David, unul dintre hoţii Mercedesului lui Becali, şi că acesta i-a spus că fratele său a fost “sechestrat de nişte ţigani”. Fiind bun prieten cu tatăl celor doi, Geamănu a decis să intervină şi a plecat, împreună cu fratele lui David, spre şoseaua Ştefan cel Mare. Pe drum, a povestit el, au fost sunaţi de soţia companionului său, care le-a spus că maşina în care fusese David era lovită, într-o intersecţie din apropierea Pasajului Victoria. S-au deplasat acolo şi au găsit maşina lovită şi mai mulţi poliţişti care făceau cercetări. Poliţiştii i-au cerut să părăsească locul accidentului. Geamănu a spus că a făcut “o investigaţie tacită” şi a aflat că una dintre persoanele din maşina lovită fusese împuşcată, motiv pentru care s-a dus la Spitalul de Urgenţă şi s-a interesat dacă a fost adus acolo vreun împuşcat.

Pentru că nu a reuşit să-i găsească pe David şi pe cei care îl însoţeau, a mai spus Geamănu, s-a întors acasă. Aici au venit cei trei hoţi prinşi de gărzile de corp ale europarlamentarului şi i-ar fi povestit că au fost sechestraţi de oamenii lui Becali şi obligaţi să meargă la un bar din zona Pipera, unde au fost agresaţi.

 

Declaraţiile date de Geamănu în instanţă au provocat agitaţie atât în rândul gărzilor de corp ale lui Becali, cât şi printre cei care sunt acuzaţi că i-au furat maşina. Preşedintele completului a trebuit să întrerupă de câteva ori audierea lui Ilie Alexandru, pentru a face linişte în sala de şedinţă.

Gigi Becali a fost şi el prezent, pentru câteva minute, în sala de şedinţă, dar a ieşit când Sandu Geamănu a început să dea declaraţia.

 

Martori  suplimentari

 

În cadrul aceleiaşi şedinţe de ieri au mai fost audiaţi doi martori. Unul dintre aceştia este paznic la o firmă aflată în apropierea intersecţiei unde gărzile lui Becali i-au prins pe hoţi. Acesta a spus că a auzit împuşcături şi că a văzut o persoană care a fost lovită şi aruncată în portbagajul unei maşini, dar nu a putut recunoaşte pe nici unul  dintre inculpaţi, spunând că totul s-a întâmplat la o distanţă mare de locul în care era atunci. Celălalt martor a declarat că a participat la discuţia din barul din Pipera, unde au fost duşi hoţii după ce au fost prinşi, şi a susţinut că, “din câte a văzut, părţile vătămate au fost bine tratate şi nu au fost agresate”.

Înalta Curte va relua audierea martorilor din dosar pe 23 septembrie, fixând pentru 6 iulie termenul de verificare a legalităţii arestării preventive în cazul lui Nicolae Dumitraşcu.

 

Un proces  de durată

 

Gigi Becali a fost trimis în judecată, pe 16 octombrie 2009, pentru trei infracţiuni de lipsire de libertate, şi a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pe 3 aprilie 2009. Alături de Becali, în acelaşi dosar au fost trimise în instanţă alte şase persoane.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul General la acel moment, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ştefan Dediu, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de lipsire de libertate, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Niculaie Dumitraşcu, pentru aceleaşi infracţiuni, Marcel Popa, care mai este acuzat de uz fără drept de armă neletală supusă autorizării, şi Romulus Dumitrescu, poliţist, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate şi a unei infracţiuni de favorizare a infractorului. Cei trei hoţi, consideraţi părţi vătămate în acest dosar, şi inculpaţi în alt caz pentru furturi de maşini, împreună cu Sandu Geamănu, sunt Nicolae Tinel, Ştefan Mărgean zis Fănoiu, zis Moldoveanu, şi Stan Constantin David.

 

Puterea – 6 iulie 2010

 

 


Razboi tiganesc in Bucuresti

De "Ziua Politiei", rromii din Capitala le-au facut "cadou" politistilor trei reglari de conturi, soldate cu trei raniti si importante distrugeri. Politistii apreciaza ca incidentele din strada Berzei, din zona "23 August" si din cartierul Straulesti au fost provocate cu premeditare in noaptea de 5 spre 6 iulie, clanurile tiganesti crezind ca vor putea lucra nestingherite, pe fondul sarbatorii Politiei. In cursul serii, efective importante de politisti au fost masate in zona Parcului Herastrau, pentru parada oferita bucurestenilor. Ulterior, capii Politiei Romane au participat la o masa festiva, iar efectivele, dupa ce si-au retras logistica si standurile din parc, au sarbatorit, la rindul lor, evenimentul. Surse din Politie, au declarat, sub rezerva anonimatului, ca rromii au ales special aceasta noapte pentru a incerca sa-si mareasca influenta prin forta, intimidindu-si rivalii. Agresorii si victimele sint, fara exceptie, persoane bine-cunoscute de Politie, specializate in incasarea taxei de protectie de la "fraieri". Sursele citate mai afirma ca cele trei atacuri, aparent disparate, sint legate intre ele, noaptea de duminica fiind cea in care, ignorind staborul, rromii si-au transat prin forta zonele de influenta. Este de asteptat ca lucrurile sa nu ramina batute in cuie, iar cei agresati sa incerce sa recistige terenul pierdut. Asa cum staborul, instanta suprema a rromilor i-ar putea pedepsi pe agresori, pentru indrazneala de a fi incalcat legile nescrise ale etniei. Nu in ultimul rind, surse din Politie, dar si din afara ei, afirma ca rromii si-au procurat adevarate arsenale de arme de foc si arme albe, iar fiecare clan isi antreneaza oamenii pentru folosirea lor. Oficial, Politia a fost foarte rezervata in prezentarea evenimentelor, incidentul din zona "23 August" fiind trecut sub tacere pina la finalizarea cercetarilor.

 

Atacul armat de la Straulesti, in versiunea Politiei

 

Ostilitatile s-a declansat duminica, in jurul orei 22.30, la terasa "Gecris", situata in Bulevardul Bucurestii Noi, la numarul 66. Marian Constantinescu, zis "Geamanu", din Buftea, a avut o altercatie verbala cu Viorel Niculina si Ghiocel Iorga, ambii din Straulesti, pe fondul unor conflicte anterioare. Cearta a degenerat intr-o bataie in toata regula, combatantii cotonogindu-se reciproc, cu tot ce le-a cazut in mina. Niculina si Iorga au avariat limuzina lui Constantinescu si s-au retras la casele lor. Ulterior, Constantinescu, insotit de o ceata de rromi, a descins dintr-un alai de masini la Straulesti, la locuintele celor doi. Agresorii au distrus trei limuzine, au rasturnat o alta si au spart geamurile caselor. Ei au folosit arme albe, arme cu alice si gaze lacrimogene. Viorel Niculina si Florin Marian Bacan, impuscati in picioare si abdomen, au fost internati la Spitalul de Urgenta, fiind in afara oricarui pericol. Pentru aplanarea unor viitoare ostilitati, in zona au fost deplasate efective ale Politiei Sectorului 1 si Brigazii de Asigurare a Ordinii si Linistii Publice din Politia Capitalei. Prejudiciul a fost estimat la 90 milioane lei.

 

Straulestiul, asa cum l-am vazut noi

 

Asa cum am relatat in numarul de ieri, am numarat la Straulesti, la locuintele lui Ghiocel Iorga si Ion Voicu, noua limuzine distruse. Existau urme de gloante in doua televizoare, pe plafoane si pereti, geamurile caselor fiind facute tandari. Victimele declara ca au fost peste 100 de agresori, cu peste 30 de masini si un microbuz. Ei nu recunosc ca l-ar fi agresat pe Geamanu. Familiile din Straulesti afirma ca li s-ar fi cerut o taxa de protectie de 100 de milioane lei si 10.000 de dolari, din care au dat doar 10 milioane. Ei pretind ca printre agresori s-ar fi numarat nume cunoscute intre rromi, precum Marius al lui Onita, Aurel de la Caciulati, cumnatul lui Jean Pasare, precum si cei doi frati ai lui "Geamanu". In schimb, nu au suflat nici o vorba despre rusi, respectiv "racketi". Surse din Straulesti, dar si din Politie, afirma ca fratii Geamanu ar fi apelat la "racketi" pentru aceasta descindere, in care trebuiau sa-i pedepseasca pe rromii din Straulesti pentru vina de a le fi calcat zonele de influenta si pentru a le fi incurcat afacerile. Reglarea de conturi din strada Berzei

Fratii Iancu, Paul si Nicu, Valentin Adrian Soare si Costel Daniel Pandele, toti rromi, s-au certat ca la piata cu Ecaterina Ispas, sotia lui Uion Ispas. Cei trei copii ai Ecaterinei Ispas, Dan Ion Stefan, Stefan Constantin si Marian Calin, i-au luat apararea. S-a incins o bataie ca in filme, masina lui Ispas a fost distrusa, iar Paul Iancu a fost internat in spital cu mai multe leziuni. Politia a dat amenzi de 7 milioane. In ambele cazuri, agresorii sint cercetati pentru distrugere si vatamare corporala. Ce se ascunde in spatele acestor scandaluri, ramine de vazut.

 

Evenimentul Zilei – 8 iulie 1998

 

 


Sandu Geamanu, arestat la Ploiesti

Cautat de politistii din toata tara, Sandu Geamanu a fost pus ieri dupa gratii pentru 30 de zile, in baza unui mandat de arestare eliberat de Parchetul Prahova pentru acuzatia de lipsire ilegala de libertate. Cunoscutul cap al lumii interlope, Alexandru Ilie, zis Geamanu, a fost dat in urmarire generala saptamina trecuta, dupa ce Brigada de Combatere a Crimei Organizate si  Coruptiei (BCCOC) din IGP a declansat operatiunea "Portbagajul" privind  furtul a 500.000 dolari si rapirea unei persoane. Furtul fusese reclamat de omul de afaceri Mihai Bucurenciu, in masina caruia se aflau cei 500.000 de dolari. Cel rapit era Vali Raducanu, fost sportiv, in prezent implicat in reglarile de conturi din zona "Grozavesti-Regie". Scapat din mina rapitorilor, Vali Raducanu a depus o plingere la Politia din Breaza. El sustinea ca a fost tinut sechestrat intr-o vila care s-a stabilit ca este a lui Bucurenciu. Politia prahoveana a organizat filtre si i-a identificat si retinut pe rapitori: Cornel Dinicu, Corina Leuca, Sorin Stan, Iulian State si George Stoica. Ulterior a fost dat in urmarire si Alexandru Ilie. El a fost retinut de politie si dus la Ploiesti, unde ieri a primit mandat de arestare.

 

Evenimentul Zilei -  22 februarie 2000

 

 


Trei femei au fost spulberate de jeepul lui Sandu Geamanu

 

In timp ce asteptau tramvaiul 20, in statia "Piata Domenii", Trei femei au fost spulberate de jeepul lui Sandu "Geamanu"Numele celebrului de acum Alexandru Ilie, unul dintre "fratii Gemeni", a iesit din nou la rampa in urma unui teribil accident de circulatie in care a fost implicata masina sa. Desi nu se stie, deocamdata, cu certitudine daca la volanul masinii implicate - un autoturism marca "Daihatsu", cu numarul de inmatriculare B 18 DHV - se afla chiar Alexandru Ilie, insa se stie ca autoturismul este inmatriculat pe numele acestuia.Accidentul s-a petrecut ieri, in jurul orei 6.00, in statia de tramvai de la Piata Domenii. Trei femei care asteptau tramvaiul au fost lovite in plin de bolidul care a derapat si s-a urcat pe refugiu. Virginia Badea, 32 de ani, a fost lovita in plin. Sora ei, Irina Pletosu, 19 ani, a fost acrosata, la rindul ei, dupa ce masina a izbit-o si pe Aurelia Badoi, 21 de ani. Conform declaratiilor martorilor oculari, soferul a coborit din masina, s-a uitat la victime si a parasit imediat locul faptei. Salvarea si politia au fost chemate de o cunostinta a uneia dintre victime. Transportate la Spitalul de Urgenta "Floreasca", cele trei femei au fost internate in stare destul de grava. Virginia Badea se afla la "Reanimare", starea ei fiind cea mai grava. Femeia a suferit un traumatism cranian, un traumatism toracic, are doua coaste fracturate, ruptura de ficat si de rinichi, fractura de bazin, precum si hemopneumotorax. Sora ei, Irina Pletosu, are, de asemenea, un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul bazinului si la cap. Si cea de-a treia victima a suferit un traumatism cranio-cerebral, o contuzie toracica, fiind lovita serios si la ficat. In plus, Aurelia Badoi poarta un corset in jurul gitului, fiindu-i usor fracturata una dintre vertebrele coloanei vertebrale. Irina Pletosu, ne-a declarat, ieri: "Ma indreptam spre serviciu pe la 6.00 dimineata si asteptam tramvaiul 20, la Piata Domenii. Eram cu sora mea (n.r. - Virginia Badea) pe refugiu si am auzit un scrisnet de frina, in spate. Cind m-am intors, nu am apucat decit sa vad cum un jeep a lovit in plin o femeie, dupa care mi-am pierdut cunostinta. Cind m-am dezmeticit, eram pe asfalt si venise Salvarea". Cele doua surori sint originare din Burduseci, judetul Bacau, dar locuiesc in Capitala, in casa sorei mai mari, care este casatorita. Amindoua lucreaza la o covrigarie din Piata "16 Februarie". Aflat ieri, la spital, sotul Virginiei ne-a declarat ca a aflat de cele intimplate in jurul orei 7.15. "Avem o fetita de 12 ani si un baietel de 14 ani. Amindoi sint la scoala si asta ne mai lipsea. De parca n-ar fi destule greutatile de zi cu zi", a spus plin de suparare Gheorghe Badea.  Politistii spun ca, deocamdata, nu s-a stabilit cu certitudine daca cel de la volan era sau nu Alexandru Ilie. Cert este ca masina afost gasita, iar acesta s-a prezentat ieri la Brigada de Politie Rutiera pentru cercetari. In apararea sa, Sandu "Geamanu" a declarat ca masina i-a fost furata.

 

Evenimentul Zilei – 02 februarie 2000

 

 


Chiolhan cu sampanie filmat in celula fratilor Gemeni

 

Cu complicitatea autoritatilor, Chiolhan cu sampanie filmat in celula fratilor "Gemeni"Toata lumea s-a intrebat cum a fost posibil ca "fratii Gemeni", Marian si Sandu Ilie, capi ai lumii interlope bucurestene, sa isi faca de cap, ani intregi, chiar sub nasul autoritatilor romane, fara sa li se intimple nimic. Arestati si eliberati suspect de repede, de nenumarate ori, "fratii Gemeni" au comis tot felul de infractiuni, mult timp, fara sa fie prinsi. Din acest motiv, despre ei s-a spus ca ar fi protejati de persoane importante din politie, din servicii secrete sau chiar de oameni politici. Este posibil, in acelasi timp, si ca ei sa-i fi avut la mina cu ceva pe cei care le-au oferit protectie. Prin februarie anul acesta, cind politistii il arestau pe Marian Ilie pentru tentativa de omor de la "Casino Plaza", fratele acestuia, Sandu, a aparut la un post de televiziune, aducind acuzatii foarte grave unor generali si colonei din Politia Capitalei. Ulterior, cind cei doi "frati Gemeni" au ajuns dupa gratii - unul la Ploiesti si altul la Bucuresti - au aparut alte semne de intrebare cu privire la modul cum s-au predat. Dupa cum se stie, Sandu Geamanu s-a predat la IGP, iar Marian Geamanu chiar sefului Serviciului de Informatii al MI, generalul Virgil Ardelean. Ei nici nu au vrut sa auda de Politia Capitalei, pe care o acuzau de coruptie. Nu stim daca aceste acuzatii au avut vreo greutate in fata mai marilor Ministerului de Interne. Cert este insa ca secretarul de stat din MI Liviu Popescu coordoneaza in prezent doua anchete care vizeaza averea unor ofiteri din Politia Capitalei (case, masini straine etc., greu de cumparat pe bani de bugetar) si modul cum acestia si-au facut datoria in dosarele "Gemenilor".

 

Craciun in puscarie

 

Probabil putini isi mai aduc aminte ca, in 1996, pe un post particular de televiziune a fost prezentata o caseta filmata in inchisoarea Jilava, cu ocazia Craciunului '95. Pe caseta fusese, practic, filmata o petrecere de pomina organizata, posibil, cu complicitatea mai marilor de atunci ai puscariei. In imagini s-a putut vedea celula de inchisoare amenajata cu covor persan, cu televizor color si din care nu lipsea nici macar traditionalul brad de Craciun. Printre participantii la petrecerea cu sampanie, fructe exotice si tot felul de delicatese se aflau Marian si Sandu Geamanu, un anume "Milionaru'" (implicat in jaful secolului -  2 milioane lei furati, in 1988, din casieria Halelor "Obor") si un cunoscut traficant de droguri, Jan de Ruiter. Comentariul care insotea imaginile video dezvaluia ca sindrofia din puscarie - umilitoare pentru milioane de romani care nu aveau ce sa puna pe masa de Craciun - era sponsorizata de nimeni altul decit Fane Spoitoru, din Canada, printr-un locotenent al sau, un anume Maharu. Daca pe caseta nu ar fi aparut titrat: "Craciun in puscarie" si daca pe perete nu s-ar fi aflat o inscriptie asemanatoare sub o alta inscriptie: "Gemenii - La multi ani!", s-ar fi putut crede ca persoanele din imaginile filmate petreceau intr-un restaurant de lux sau, cel putin, intr-o casa indestulata. Toti erau imbracati civil, "fratii Gemeni" purtind unul o camasa alba, cu cravata, celalalt, cravata, camasa si geaca de culoare neagra. Doar vipusca de la pantalonii de culoare kaki trada tinuta de inchisoare. Se dansa, se turna sampanie in pahare, se aranjau afaceri prin telefon. Telefonul nu era un celular, ci era tras, se pare, din biroul comandantului inchisorii.

 

N-a cazut nici un cap

 

Desi a socat atit autoritatile, cit si opinia publica, caseta filmata in puscarie nu a avut decit o singura urmare: "fratii Gemeni", incarcerati atunci pentru una din numeroasele infractiuni, mai mari sau mai mici, pe care le-au facut impreuna (o nota a politiei din 1997 arata ca Marian Geamanu avea aproape tot atitia ani condamnare citi ani de viata), au iesit de la Jilava in scurt timp. Nici vorba de ancheta in legatura cu modul cum au putut sa ajunga intr-o celula de puscarie sampanie, covoare persane, televizor, brad impodobit. Nici vorba de vreo pedeapsa a vreunui gardian, daca nu chiar a sefului inchisorii si a directorului Directiei Generale a Penitenciarelor (mazilit mult mai tirziu, prin 1997, pentru alte fapte).  Dupa cum se vede, indivizi precum "fratii Gemeni", reprezentanti de frunte ai lumii interlope, si-au facut de cap ani la rind, si in regimul Iliescu, si in regimul Constantinescu, fara ca nimeni sa le poata face mare lucru. Acum, cind steaua lor norocoasa pare sa fi apus, ramine de vazut daca ei vor primi pedepse pe masura faptelor sau daca nu cumva, la un moment dat, vom putea viziona o noua caseta cu un alt chiolhan din puscarie.

 

Evenimentul Zilei – 12 aprilie 2000

 

 


Marian Ilie, zis Geamanu, s-a predat la "Doi s'un sfert"

 

Cautat de IGP si Politia Capitalei, Marian Ilie, zis Geamanu, s-a predat la "Doi s'un sfert"Cel de-al doilea frate "Geaman", Marian Ilie, din clanul Gemenilor, a incaput pe mina autoritatilor bucurestene. Conform comunicatului UM 0962 (Directia Generala de Informatii si Protectie a MI), el a fost determinat sa se predea la respectiva unitate de politie, dupa ce fusese dat in urmarire generala, de circa doua luni, si prin INTERPOL, de citeva zile. De la dubla tentativa de asasinat de la "Casino Plaza", petrecuta in luna ianuarie, Marian Geamanu era infractorul cel mai cautat din Romania. In urma cu citeva zile, politia il capturase si pe Ahmet Metin, coinculpat cu Marian Geamanu in dosarul "Casino Plaza" si cu Sandu Geamanu (si el arestat cu circa doua saptamini in urma) in dosarul "Portbagajul". Dezvaluirile pe care Marian Geamanu le va face anchetatorilor ar putea sa fie cele mai incendiare dovezi  privind coruptia autoritatilor din Romania.

 

Morti ciudate, executii si reglari de conturi in stil mafiot

 

In luna ianuarie a acestui an, la "Casino Plaza", doi ploiesteni au fost impuscati si batuti. Agresorii indicati de victime si martori au fost Marian Geamanu si Ahmet Metin. Dosarul dublei tentative de crima a fost demarat de Parchetul Capitalei, sub coordonarea procurorului criminalist George Aciu. Cei doi, Geamanu si Metin, au primit mandate de arestare in lipsa si au fost dati in urmarire generala. Intre timp, interviuri cu ei au aparut in citeva ziare. Mai mult, pe un post de televiziune, Sandu Geamanu, aflat in libertate, a dat un interviu incendiar, cu acuzatii foarte grave la adresa unor colonei si generali din Politia Capitalei, care si-ar "spala" banii in lumea camatarilor tigani.In tot acest timp politia nu a dat nici o replica oficiala si nici nu a catadicsit sa-l aresteze pe Marian Geamanu, despre care fratele sau spunea ca este acasa si ca politistii nu vor sa-l ia. A urmat insa un razboi de gherila, surd si cu lovituri sub centura, intre politie si clanul Gemenilor. La un local din Regie a fost incoltit Sandu Geamanu, in timpul unei batai, dar nu a fost retinut decit pentru scurt timp de politie. Sandu Geamanu a depus plingere impotriva politistilor la Parchetul Militar. A mai avut loc un accident de circulatie cu trei victime, in care a fost implicata masina lui Sandu Geamanu. Nici de aceasta data el nu a putut fi arestat, desi a fost retinut timp de 24 de ore la Politia Capitalei. Ultima lovitura data de banda Gemenilor, care a umplut practic paharul, a fost afacerea "Portbagajul". Au avut loc doua rapiri, printre care si una a soferului prim-procurorului sectorului 4, si furtul ramas inca neelucidat a circa 500.000 dolari, din portbagajul masinii omului de afaceri Mihai Bucurenciu, prieten al fratilor Gemeni, dar si al multor politisti (de la Sectia 20, in special), procurori si al unor notabilitati bucurestene, printre care primarul sectorului 6 si primarul general al Capitalei. A fost declansata o operatiune politieneasca de mare calibru, instrumentata de Brigada de crima organizata a IGP, de UM 0962 (serviciul secret al MI) si de Parchetul Ploiesti. A urmat un val de arestari. In afara de cinci infractori invinuiti, unii, ca l-ar fi rapit pe Vali Raducanu, indicat de Bucurenciu ca fiind autorul furtului banilor, si altii, ca ar fi furat banii impreuna cu Raducanu, au mai fost arestati Sandu Geamanu si Ahmet Metin, care au fost dusi in arestul de la Ploiesti. Totodata, a fost dat in urmarire generala si Mihai Bucurenciu, posesor - ca si fratii Gemeni - al unui cazier impresionant. Intre timp, Parchetul General (la sesizarea SRI) a declansat o larga ancheta privind procurorii si politistii care au solutionat defectuos numeroasele dosare penale ale fratilor Gemeni. Cu aceasta ocazie, Parchetul Militar a relansat si el doua dosare privindu-i pe fratii Gemeni, unul privind detinerea ilegala de arme si altul privind furtul, in colaborare cu unii politisti din Ilfov, al unui tir de cafea. Si Parchetul Militar a operat circa zece arestari, iar un al treilea frate din clanul Gemenilor, Petre Ilie, a fost dat in urmarire  generala. Ministerul de Interne, prin Grupul sau de Control, sub coordonarea colonelului Paul Sirbu, a declansat o cercetare a posibilelor legaturi intre lumea interlopa si Politia Capitalei. "Vor cadea capete, dar nu al meu!", a declarat intr-un ziar generalul Bot, seful Politiei Capitalei. Si generalul Berechet, seful IGP, a vorbit ieri despre tot felul de verificari in legatura cu relatia "Gemeni - Politie", inclusiv imprejurarile in care niste politisti de la Ilfov si-au cerut iertare, intr-un local bucurestean, de la unul dintre Gemeni.

 

Filmul predarii

 

In urma cu circa zece zile, Marian Geamanu a declarat unor ziare ca intentioneaza sa se predea in cel mai scurt timp. Ulterior a aparut in presa informatia ca atit el, cit si Ahmet Metin, ar fi fugit din tara, aflindu-se la Moscova. Informatia nu a fost confirmata, dar nici nu a fost infirmata de politie.Ultimul episod al operatiunii de capturare a lui Marian Geamanu a fost vizita facuta ieri de acesta generalului Virgil Ardelean, seful UM 0962, si predarea sa de bunavoie autoritatilor. Conform unor surse autorizate din politie, predarea nu s-a facut chiar de bunavoie. Se pare ca politia a raspindit prin mediile infractionale si prin mesageri directi informatia potrivit careia Geamanu ar fi urmat sa fie impuscat, fie de reprezentantii unui clan rival, fie de politistii care erau pe urmele lui. Dupa ce a fost prins si tovarasul sau de arme, Ahmet Metin, Marian Geamanu a transmis printr-un mesager de incredere ca se va preda la o ora anume, indicata de el, direct la generalul Virgil Ardelean. Intr-adevar, ieri, la ora 9.30, Marian Geamanu a descins la sediul UM 0962, in masina personala, neinsotit de avocat si a cerut sa vorbeasca cu generalul Ardelean. Timp de peste sapte ore, el a fost audiat de generalul Ardelean, seful UM 0962.

 

Evenimentul Zilei – 11 martie 2000

 

 


Fratii Gemeni controleaza inalti functionari de stat

Potrivit unei sesizari inaintate de SRI Parchetului General, "Fratii Gemeni" controleaza inalti functionari de stat  Intre Politia Capitalei si IGP s-a declansat un razboi care are ca miza acoperirea fratilor Ilie ; Se vorbeste si despre implicarea generalilor Berechet si NeaguScandalul declansat de "fratii Gemeni" se dovedeste a fi un adevarat tavalug care darima totul in cale, atit in lumea interlopa, cit si in cea a oamenilor legii. Arestarea, la Ploiesti, a lui Alexandru Ilie, zis Sandu Geamanu, in afacerea "Portbagajul", a fost scinteia care a declansat un adevarat razboi, pe fata, intre Politia Capitalei si IGP. Miza acestui razboi fara precedent este protectia acordata "fratilor Gemeni" - Marian si Alexandru Ilie, de catre oameni cu importante functii in Politia Rom?na. Surse demne de incredere din Parchetul General ne-au declarat ca, in cursul diminetii de ieri, procurorul general al Rom?niei, Mircea Criste, a fost sesizat cu privire la implicarea unor inalti ofiteri in acoperirea infractiunilor comise de clanul "Gemenilor". Drept urmare, conducerea Parchetului General i-a invitat ieri pentru explicatii pe secretarul de stat al MI, magistrat Liviu Popescu, si pe seful UM 0962, generalul Virgil Ardelean. In urma discutiilor purtate, s-a stabilit ca se vor face verificari in toate arhivele parchetelor si sectiilor de politie din tara cu privire la plingerile impotriva "fratilor Gemeni" solutionate cu "neinceperea urmaririi penale" (NUP). Cei care au dat astfel de solutii neintemeiate, vor fi cercetati penal. Potrivit surselor noastre, intre ofiterii de buna credinta ai Politiei Capitalei si ofiterii din IGP care ar fi implicati in afacerea "Gemenii - Bucurenciu- Raducanu" s-ar fi declansat un adevarat razboi. Se pare ca au fost vehiculate atit numele generalului Berechet, cit si cel al generalului Neagu, in legatura cu "fratii Gemeni".Dupa arestarea in lipsa si darea in urmarire generala a lui Marian Ilie (unul din fratii Gemeni, implicat in dubla tentativa de omor de la Casino Plaza), a aparut primul razboi pe fata, declarat de un reprezentant al lumii interlope unor reprezentanti de rang inalt ai politiei. Pe un post de televiziune, fratele lui Marian, Alexandru Ilie, a adus acuze grave unor colonei si generali din Politia Capitalei care ar fi implicati in spalari de bani prin camatarii din mafia tiganeasca. Tot el a spus, fara sa-l intrebe nimeni, ca nu "fratii Gemeni" i-au impuscat pe Nicu Pamint si Nicu Tanase, ci anumiti politisti din Politia Capitalei, carora nu le-a dat numele. Avind in vedere faptul ca se vorbeste de o impartire intre clanurile mafiote bucurestene a zonelor de influenta in sfera politicului si a administratiei locale si centrale, ramine de vazut daca aceasta urita reglare de conturi se va lasa si cu caderi de capete "la virf".Potrivit unor informatii de ultima ora, SRI a intrat pe fir si a sesizat si el Parchetului General faptul ca "fratii Gemeni" controleaza inalti functionari de stat si prin asta pun in pericol siguranta nationala.

 

Evenimentul Zilei – 23 februarie 2000

 

 


Ministerul de Interne ii ascunde pe ofiterii implicati in trafic cu droguri

Ministerul de Interne ii ascunde pe ofiterii implicati in trafic cu droguriAsa cum am relatat in numarul de ieri, ministrul Constantin Dudu Ionescu a confirmat, marti, implicarea unor ofiteri din Ministerul de Interne in acoperirea unei operatiuni de trafic cu droguri in centrul careia s-a aflat unul din capii lumii interlope, Marian Ilie, zis "Geamanu'". Potrivit ministrului de interne, cei doi ofiteri provin de la Directia Generala de Informatii si Protectie a MI si de la Directia de Combatere a Crimei Organizate. Dudu Ionescu nu a dat nume, insa a spus ca acesti ofiteri au fost suspendati si pusi la dispozitia IGP, dosarul fiind trimis la Parchetul Militar, institutie care ar urma sa se pronunte daca sanctiunea administrativa aplicata este suficienta sau daca faptele retinute in sarcina lor au si caracter penal. Contactat de "Evenimentul zilei", generalul de corp de armata Mircea Muresan, prim-adjunct al ministrului de interne, a declarat ca este vorba despre un dosar vechi, din 1995, cind un colet care continea sase kilograme de heroina a ajuns pe Aeroportul Otopeni, destinatar fiind Marian Geamanu. Politistii au aflat ca adevaratul destinatar era, de fapt, "regele" neincoronat al drogurilor, aradeanul Sava Docmanov. Geamanu ar fi preluat "coletul" si l-ar fi trimis prin doi carausi la Arad, oras in care acestia au fost arestati. Din ancheta interna derulata de politie a rezultat implicarea unui grup mare de politisti din Arad si Bucuresti, doi inalti ofiteri fiind destituiti si deferiti Parchetului Militar. In 1995, aceste aspecte nu au ajuns la urechile opiniei publice. Ministerul de Interne nu face cunoscute aceste nume nici acum. Generalul Virgil Ardelean, seful UM 0962 (fosta "Doi sÔun sfert"), a declarat, pentru "Evenimentul zilei", ca nici un ofiter din subordine nu este implicat si ca ministrul s-ar fi putut referi la un fost ofiter, din structura UM 0215, operationala in 1995. Nici un alt oficial MI sau IGP n-a fost de gasit in cursul zilei de ieri pentru a face lumina in acest caz. Surse care vor sa-si pastreze anonimatul afirma ca, dupa suspendarea din 1995, ofiterii cercetati de Parchet ar fi fost reincadrati in structurile din care proveneau, pe baza prezumtiei de nevinovatie. Urma ca verdictul procurorilor sa le hotarasca soarta, insa dosarul in cauza s-ar fi ratacit printr-un sertar. Aceleasi surse sustin ca ancheta in operatiunea "Portbagajul" a prilejuit extinderea cercetarilor asupra tuturor afacerilor in care au fost implicati fratii Gemeni, prilej cu care s-au "redescoperit" legaturile acestora in Politie si Directia de Informatii si Protectie a MI. Constantin Dudu Ionescu ar fi dispus atunci  suspendarea lor, spun sursele noastre, si ar fi cerut Parchetului Militar sa scoata dosarul de la naftalina. Cu siguranta, ministrul de interne nu a vorbit in necunostinta de cauza, informatia primara fiind cit se poate de exacta. Conducerea ministerului are datoria sa dezlege misterul, spunind cine sint ofiterii, ce s-a intimplat cu ei din 1995 si pina in prezent, respectiv daca au fost pastrati in structuri, suspendati sau trecuti in rezerva, ce salarii au primit in tot acest timp si care au fost, concret, legaturile dintre ei, fratii Gemeni si Sava Docmanov. Este pentru prima data in Romania postdecembrista cind un ministru de interne acuza inalti ofiteri din Politia Romana de colaborare cu nume celebre ale lumii interlope.

 

Evenimentul Zilei – 5 octombrie 2000

 

 


Alexandru Ilie da vina pe generalul Bot

 

Procesul "Portbagajul" Alexandru Ilie da vina pe generalul BotSandu Geamanu, nascut la 29 octombrie 1970, in Bucuresti, si-a sustinut nevinovatia, ieri, la audierea sa care a avut loc la Tribunalul Prahova si a aratat ca aparitia numelui sau in dosar a fost determinata de un conflict cu generalul Mircea Bot, seful Politiei Capitalei. Geamanu, care este acuzat de comiterea infractiunilor de lipsire de libertate, tilharie si asociere in vederea savirsirii de infractiuni, a declarat in fata instantei penale ca, inainte de 11 ianuarie 2000, a avut o divergenta cu generalul Bot, din cauza unei afaceri. Pentru ca nu au ajuns la o intelegere, Mircea Bot ar fi trimis si citiva membri ai trupelor de interventie din Politia capitalei, sa-l intimideze. Alexandru Ilie afirma ca detine si o caseta video inregistrata care confirma spusele sale. Inculpatul a depus la dosar si inscrisuri conform carora, in perioada 11-13 ianuarie 2000, cind Valentin Raducan a fost sechestrat, s-a aflat la Sinaia, la Hotelul Cota 1400.

 

Evenimentul Zilei – 21 septembrie 2000

 

 


Valentin Raducan cere despagubiri morale in valoare de 2,3 miliarde de lei

 

Procesul "Portbagajul": principala parte vatamata si-a schimbat declaratiile Valentin Raducan cere despagubiri morale in valoare de 2,3 miliarde de leiCel mai important proces aflat pe rol la Tribunalul Prahova, cunoscut sub numele "Portbagajul", a fost aminat timp de cinci termene la cererea avocatilor celor doua parti. Desi avocatii apararii au solicitat o noua aminare, joi dupa-amiaza, judecatorul Viorel Marin, de la Sectia penala a Tribunalului Prahova, a decis audierea principalei parti vatamate, Valentin Raducan. Desi, initial, Valentin Raducan a afirmat in fata instantei de judecata ca isi mentine declaratiile date in faza de urmarire penala, au aparut unele neconcordante in cele spuse de el. Conform rechizitoriului intocmit de procurori, toti inculpatii - din care doar opt au fost prezenti in boxa acuzatilor joi dupa-amiaza (Alexandru Ilie, zis Sandu Geamanu, Ahmet Metin, Iulian State, Sorin Stan, Ion Stoian, Corina Leuca, Marius Mihai Toader si Florin Stoienescu) - se fac vinovati de savirsirea infractiunilor de lipsire de libertate sau complicitate la lipsire de libertate.

 

L-a tilharit sau nu Ilie Alexandru pe Raducan?

 

La audierea de joi, Valentin Raducan a relatat cu lux de amanunte cum a fost sechestrat in mai multe imobile din Bucuresti, batut, amenintat cu moartea si apoi transportat la vila de vacanta a omului de afaceri bucurestean Mihai Bucurenciu, patronul firmei Prolux si al discotecii Club 99. Desi, in fata procurorilor, Valentin Raducan a declarat ca Alexandru Ilie i-a sustras din portofel suma de 500 de dolari "pentru deranjul sau", ieri la Tribunal a insistat in a spune ca nu isi mai aminteste cu precizie daca Sandu Geamanu i-a furat banii sau una din multele persoane care au participat la sechestrarea si torturarea lui.100.000 de dolari despagubire Valentin Raducan s-a constituit si parte civila in proces, solicitind despagubiri in valoare de 2,3 miliarde de lei, adica 100.000 de dolari, de la Mihai Bucurenciu. Din acestia, 600 de milioane de lei reprezinta cheltuieli cu spitalizarea, tratamentul si medicamentele cumparate in perioada internarii sale in Spitalul "Victor Babes" din Bucuresti. Raducan considera ca restul de bani reprezinta daune morale pentru ca, in urma sechestrarii sale, a ajuns in incapacitate de a mai fi referent la Camera Deputatilor.

 

Presa a devenit inamicul lui Alexandru Ilie in sala de judecata

 

Sedinta incheiata in jurul orei 18.00 nu a fost lipsita de incidente. La doua ore de la inceperea audierii lui Valentin Raducan, unul dintre acuzati, Alexandru Ilie, a devenit agresiv la vederea ziaristei de la "Evenimentul zilei". Fara sa tina cont de faptul ca este in boxa, Sandu Geamanu a inceput sa tipe: "Iesi afara, daca esti de la presa!". Pentru ca reactia dorita de el a intirziat sa apara, a trecut la amenintari verbale, insotite de gestul de a lovi cu pumnul.

 

Evenimentul Zilei – 09 septembrie 2000

 

 


Marian Geamanu a fost taiat cu lama de praduitorul Percila

De fata cu gardienii de la Jilava, Marian Geamanu a fost taiat cu lama de "praduitorul" PercilaSurse din Penitenciarul Jilava, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au declarat ca, in cursul saptaminii trecute, Marian Geamanu (personaj implicat in "afacerea Portbagajul") a fost la un pas de a fi casapit in incinta puscariei de catre un alt personaj cunoscut in lumea interlopa, Marian Percila.Sursele noastre ne-au relatat ca, in vreme ce se afla la Punctul de Pregatire al Detinutilor (PPD) pentru a fi transportat sub escorta la Tribunalul Municipiului Bucuresti, Marian Geamanu a fost atacat de catre Percila. Acesta, inarmat cu o lama de ras si profitind de neatentia gardienilor, s-a napustit asupra lui Geamanu incercind sa-i taie gitul cu lama. Norocul lui Geamanu, spun sursele noastre, a fost ca ar fi observat in ultima clipa atacatorul si a reusit sa se fereasca. In urma scandalului, Geamanu s-a ales doar cu o taietura destul de serioasa la urechea dreapta, iar Percila - cu citiva pumni. De remarcat faptul ca gardienii prezenti in momentul atacului lui Percila n-au intervenit decit in momentul in care Geamanu a inceput sa-l "incinga" serios pe atacatorul sau.Percila  - cunoscut in lumea interlopa ca fiind "praduitor" (n.r. - informator) - si-a argumentat atacul prin faptul ca se teme acum de o posibila razbunare a lui Marian Geamanu. Motivul ar fi acela ca, in decursul anilor, clanul Gemenilor a fost "sifonat" la politie, in numeroase rinduri, de catre Percila.

 

Evenimentul Zilei – 3 Iulie 2000

 

 


Politisti acuzati ca au furat 5 kg de heroina

 

Doi detinuti din Penitenciarul Arad fac dezvaluiri senzationale Politisti acuzati ca au furat 5 kg de heroinaLucian Hrincu si Adrian Pelea sint inchisi in Penitenciarul Arad pentru trafic cu droguri si au primit pedepse de 16 si respectiv 17 ani de puscarie. Ei considera insa ca sint victimele unor cadre de politie care doresc sa musamalizeze furtul a cinci kilograme de heroina. Ei acuza mai multi ofiteri de politie, care, in opinia lor, i-au transformat in tapi ispasitori pentru a ascunde adevarul. Nu stim cit de reale sint declaratiile lor, insa gravitatea faptelor despre care vorbesc obliga Politia si Parchetul sa inceapa o investigatie.

 

Un flagrant cu cintec

 

In 4 iulie1997 la Arad s-a realizat un flagrant de trafic de droguri mediatizat in acea perioada. In citeva geci din piele au fost gasite  pungi care contineau peste cinci kg heroina. Insa flagrantul coordonat de cadre de politie de la Bucuresti a ridicat semne de intrebare, pentru ca organizatorii au rupt firul inainte ca drogurile sa ajunga la destinatie si sa fie descoperita adevarata filiera a traficantilor. In final, Adrian Pelea, care avea geanta in care se aflau scurtele din piele si Lucian Hrincu, varul sau prin alianta, au fost arestati. Ulterior intreaga responsabilitate a faptei a cazut in sarcina lor, care in urma unor procese cu cintec au devenit din simpli carausi, sa fie condamnati pentru organizarea traficului de droguri.Cei doi insa au o varianta diferita asupra intregii povesti, in care apar implicate nume cu greutate atit din lumea interlopa, cum ar fi Ilie Marin, unul din celebrii "Gemeni" cit si cunoscutul traficant de droguri Sava Docmanov. Lucian Hrincu l-a cunoscut pe Ilie Marin atunci cind a fost rugat de acesta sa-i duca o geanta la Arad, dar a refuzat pentru ca a banuit ca e ceva suspect la mijloc. Hrincu se cunostea cu celalalt acuzat, Adrian Pelea, pentru ca intre ei exista o legatura de rudenie. In seara de 3 iulie, ei s-au intilnit din intimplare, fara sa banuiasca ca pe urmele lor era deja filajul politiei.Adrian Pelea l-a cunoscut pe Sava Docmanov, caruia i-a carat mobila de la locuinta acestuia din Bucuresti. In 3 iulie 1997, el a fost rugat sa-i aduca la Arad o geanta cu haine de la Bucuresti. A plecat cu trenul in Capitala, a luat geanta, a venit cu alt tren la Arad si in fata garii a fost luat ca din oala de politie, dintr-un taxi. Adrian Pelea povesteste ca a fost interpelat de un politist despre care ulterior a aflat ca ar fi capitanul Ioan Grigore, de la UM 0215. Pentru ca la prima perchezitie a gentii nu s-a gasit nimic, acelasi capitan, spune Pelea, a indicat politistilor aradeni sa caute in captuseala scurtelor din piele unde au fost gasite pungi cu o substanta maronie despre care un politist aradean a afirmat ca ar fi heroina. Adrian Pelea isi aminteste: "Grigore Ioan mi-a spus sa nu declar despre alte lucruri, decit despre Hrincu intrucit aceasta este singura persoana de care este interesat. Am incercat sa spun despre Sava Docmanov, iar domnii care se aflau in birou mi-au spus ca aceasta este operatiunea secreta a politiei si ca trebuie sa declar doar ceea ce imi vor indica ei." La discutie a mai asistat un anume Morosanu. Adrian Pelea sustine ca a vrut sa declare cum a fost rugat de Sava Docmanov sa aduca geanta la Arad, dar i s-a ordonat sa povesteasca doar despre relatia sa cu Lucian Hrincu. Acesta a fost retinut in 4 iulie 1997. Lucian Hrincu ne-a declarat: "La ora 18 am fost dus la sediul Politiei unde am fost pus sa dau o declaratie cu ce am facut in zilele de 3 si 4. Dupa circa 20 de declaratii, am cerut sa discut cu seful inspectoratului de politie. S-a prezentat capitanul Grigore Ioan. Am spus ca vreau sa aflu si eu motivele pentru care sint retinut si am cerut sa mi se aduca un avocat. Domnul Grigore Ioan mi-a spus ca el este avocatul meu, procurorul meu si judecatorul meu. Am fost tinut pina la ora trei dimineata dupa care am fost introdus in arest peste noapte iar dimineata abia mi s-a adus un avocat din oficiu. Si am fost sfatuit de domnul Grigore Ioan ca nu-l intereseaza decit persoana mea si a lui Pelea". In final, dupa un traseu cu cintec prin diferitele faze ale justitiei romane si dupa ce initial Tribunalul Arad i-a declarat nevinovati, cei doi au fost condamnati. Adrian Pelea a primit 17,8 ani inchisoare , iar Lucian Hrincu, 16 ani, pentru organizare trafic de droguri.

 

Cum au disparut cinci kilograme de heroina

 

In urma nenumaratelor sesizari, a avut loc o ancheta care a stabilit traseul heroinei din momentul in care a ajuns in tara si pina cind a fost gasita la Arad. Din datele pe care le detin cei doi detinuti, rezulta ca a fost vorba de un transport de 6 kg heroina, sosita pe aeroportul Otopeni din Pakistan, pe numele lui Ilie Marin. Pachetul a fost preluat de col. Duta pe Otopeni, si de cpt. Ioan Grigore. Heroina de puritate 90 la suta a fost preluata pe baza de proces verbal, care insa nu a fost semnat si de Ioan Grigore. Din raportul lt. col. Paul Sirbu, consilier M.I., a rezultat ca nu s-au respectat prevederile legale la preluarea drogurilor, care nu ar fi fost analizate sau cintarite. Sub filaj, politia a livrat pachetul lui Ilie Marin, de la care a ajuns in casa din Bucuresti a lui Sava Docmanov, de unde a fost preluat de Pelea. Filajul, fotografiile si casetele de la dosar demonstreaza, sustine Adrian Pelea, ca el a preluat in necunostinta de cauza geanta si ca nu a putut umbla la continutul ei. Insa din cele 6 kg, la Arad, conform expertizei cerute de IPJ Arad, au ajuns 5,556 kg heroina cu puritate de 15 la suta, adica heroina in amestec cu amfetamine, diazepam si alte medicamente. Diferenta intre 6 kg heroina puritate 90 la suta sti 5,5 kg, puritate 15 la suta, reprezinta aproximativ 5 kg heroina, inlocuita cu amfetamine, heroina care a disparut. Interesant este si traseul drogurilor dupa flagrant. Dupa cum declara cei doi, drogurile nu au fost cintarite in prezenta lor. Despre diferenta de concentratie, Adrian Pelea spune: "Capitanul Grigore Ioan si Morosanu au declarat ca heroina ridicata de la aeroportul Otopeni de catre col. Duta si capitan Grigore Ioan era in concentratie de peste 90%. Am sesizat faptul ca in cazul nostru s-a facut o grava eroare judiciara iar cei de la Directia Cercetari Penale, in urma vizionarii casetei si tuturor pozelor serviciului de filaj al UM 0215 au inteles ca nu puteam sa schimb continutul gentii, intrucit as fi aparut in vreuna din poze, cel putin. La raportul de expertiza cerut de IPJ Arad in data de 05-06 iulie 1997, facut de catre laboratorul IGP Bucuresti, concentratia marfii, a heroinei, a iesit doar in proportie de 15 la suta, plus-minus 5 la suta. Scopul condamnarii noastre este de a ascunde faptul ca s-a furat din cele 6 kg ridicate cu proces verbal de la aeroportul Otopeni, de colonelul Duta".

 

Semnele de intrebare privind flagrantul de la Arad

 

Lucian Hrincu si Adrian Pelea sint convinsi ca fac obiectul unei grave erori judiciare. Ei sustin ca sint tapii ispasitori pentru a se ascunde furtul heroinei. Ei considera ca flagrantul din gara Arad a fost realizat total neprofesionist tocmai pentru a nu se ajunge la capatul retelei si a se ascunde disparitia drogului. Lucian Hrincu: "Domnii de la UM 0215, deci domnul Grigore, in special, care a condus actiunea la Arad, nu a dorit sa se descopere cui ajung drogurile. Ei il lasau altfel pe Pelea sa mearga cu geanta si sa o duca la omul cui trebuia sa-i duca geanta, era logic, nu? Insa domnul Grigore Ioan a oprit actiunea in gara. Pentru ei a fost destul sa gaseasca tap ispasitor". Memoriile scrise de cei doi, au avut si efecte mai ciudate. Unul este incercarea anumitor cadre din IGP de a-l scoate din cauza pe Ilie Marian. Lucian Hrincu isi aminteste: "In iulie 1999 noi am fost vizitati la Penitenciarul Jilava in patru rinduri, de cite doua persoane, un colonel si un subaltern care in prezenta colonelului Tudorache (ofiter SIPA - n.a.) ne-a intrebat despre ce vrem sa intrebam IGP-ul. Noi i-am spus ca este vorba despre problema traficului de stupefiante in care este implicat Ilie Marian, la care domnii colonei ne-au sfatuit,  sa incercam sa ne impacam cu Ilie Marian".Pentru a-si demonstra nevinovatia, Adrian Pelea si Lucian Hrincu au adresat peste 80 de memorii la diferite foruri si ministere. In urma acestora, s-a obtinut deschiderea unor dosare penale la Sectia Parchetelor Militare. Printre cei despre care detinutii spun ca ar fi vinovati de disparitia drogurilor figureaza cpt. Ioan Grigore, care a condus operatiunea de la Arad si care a organizat flagrantul din gara inainte ca marfa sa ajunga la destinatie, colonelul Duta, care a preluat drogurile la Otopeni si mr. Morosanu, prezent la Arad in 4 iulie. Din surse care doresc sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca in cazul celor doi au fost demarate procedurile de declarare a recursului in anulare. Purtatorul de cuvint al IPJ Arad ne-a declarat ca politia aradeana si-a incheiat misiunea odata cu terminare urmaririi penale in cazul flagrantului de la Arad, iar despre alte acuzatii aduse de cei doi unor cadre din IGP, competenta de a se pronunta apartine organelor abilitate prin lege.

 

"Raportul Sirbu"

 

Desi declaratiile celor doi detinuti ar putea trece drept o fantasmagorie ele se regasesc intr-un raport intern al Ministerului de Interne.In luna octombrie a anului trecut, a facut vilva un misterios raport al colonelului Paul Sirbu - consilierul secretarului de stat din MI magistrat Liviu Popescu. Inainte ca raportul sa fie dat presei, ziaristii aflasera deja ca este vorba despre implicarea unor ofiteri de elita ai MI (din BCCOC si UM 0962 - fosta 0215) in acoperirea fratilor Gemeni, implicati intr-o filiera de droguri. Initial, atit ministrul Dudu Ionescu cit si generalul Virgil Ardelean au inceput sa dea din colt in colt, incercind sa evite un raspuns clar pe aceasta tema. Ulterior, date importante din raportul "Sirbu" au aparut in presa. Ele faceau referire la sosirea in tara, pe 2 februarie 1997, la Aerogara de marfuri Otopeni, cu o cursa cargo a companiei germane Lufthansa, care circula pe ruta Karachi-Pakistan- Bucuresti, a unui colet care, conform actelor, continea efecte. Insa, cind a fost desfacut, s-a descoperit ca inauntru erau droguri. Destinatarul coletului era Marian Ilie, zis Geamanu. Din "Raportul Sirbu" rezulta ca ofiterii MI care s-au prezentat la aeroport pentru preluarea coletului erau col. Duta (de la UM 0215) si cpt. Ion Grigore (de la BCCOC). Cele 6 kg de heroina continute de colet au fost ridicate si duse la BCCOC, unde - de fata cu coloneii Dirna si Mateescu - sefii celor doua unitati implicate, dupa analiza drogurilor, col. Duta i-a inminat "marfa" lui Marian Geamanu. Raportul colonelului Sirbu arata ca atit cei doi ofiteri - Duta si Grigore, cit si conducerile UM 0215 si BCCOC au nesocotit prevederile art.96-98 din C.p.p., care stipuleaza ca "ridicarea de obiecte sau incrisuri se poate face numai pe baza de documente si reprezinta probe si mijloace de proba". In cazul ridicarii stupefiantelor exista doar un proces-verbal in care se mentioneaza ca au fost ridicate 6 kg de droguri, fara ca marfa sa fie cintarita sau supusa analizelor. Acelasi "Raport Sirbu" vorbea si despre alte doua colete (de cite 11 si 13 kg), sosite tot pe numele lui Marian Geamanu (in 28 mai, respectiv, 5 iunie 1997). "Raportul Sirbu" mai sesiza si faptul ca "marfa" livrata de col. Duta lui Geamanu, a fost dusa de acesta din urma pe strada Dornei nr.102, din Bucuresti, la locuinta concubinei lui Sava Docmanov, supranumit "Regele Drogurilor din Romania". Mai departe, "marfa" a luat drumul Aradului, unde ar fi trebuit sa fie transportata de Lucian Hrincu, care a renuntat in favoarea lui Adrian Pelea. In momentul cind acesta a plecat spre Arad, pe 3 iulie 1997, din Bucuresti au pornit si capitanii Grigore (BCCOC) si Morosanu (UM 0215). "Raportul Sirbu" a stabilit ca nu a fost intocmit un plan de actiune cu sarcini concrete pentru supravegherea operativa a operatiunii, pe tot parcursul desfasurarii ei.Din octombrie 2000, pina in prezent, MI nu a mai pomenit despre "raportul Sirbu". In schimb, la scurt timp dupa izbucnirea scandalului, generalul Bot a fost schimbat de la conducerea Politiei Capitalei, iar impotriva col. Sirbu a inceput o cercetare interna, ambele masuri aparent fara nici o legatura cu cazul "reteaua de heroina Gemenii-Docmanov".

 

Evenimentul Zilei – 27 ianuarie 2001

 

 


Raduev, regele asasinatelor din Moldova, era prieten cu fratii Gemeni

 

Fostul sef al Politiei Capitalei afirma ca, pentru a-l asasina, Sandu Geamanu a platit 50.000 de dolari unui ?mercenar al crimei?Fostul sef al Politiei Capitalei, generalul Mircea Bot, a facut ieri, intr-o conferinta de presa, dezvaluiri stupefiante despre unul dintre efectele ?colaterale? ale cazului ?Portbagajul?, si anume, despre cei ?50.000 de dolari? pusi pe capul lui de fratii Gemeni. Alexandru Ilie, zis Sandu Geamanu, ar fi oferit unui infractor 50.000 de dolari pentru ca acesta sa-l asasineze pe generalul Bot. Desi se pare ca stie cine a fost cel care trebuia sa-l omoare, generalul Bot nu vrea sa faca mai multe dezvaluiri. In schimb, el a pus la dispozitia presei o caseta din care rezulta, pentru prima data, relatia fratilor Gemeni cu Iuri Raduev, zis ?Babior?, regele asasinatelor din Republica Moldova.Generalul Bot a afirmat ca ?interesele fostei conduceri a MI au coincis, la un moment dat, cu cele ale lui Bucurenciu?, in prezent aflat in Belgia si dat in urmarire Internationala prin INTERPOL. Generalul Bot mai sustine ca dupa intilnirea pe care Bucurenciu a avut-o cu fostul ministru de interne, acesta ar fi declarat unor apropiati, in discoteca pe care o detine in Regie: ?L-am aranjat pe Bot, am spus ca banii sint la el?, adaugind ca generalul va fi schimbat din functie. ?Inainte de a fi schimbat din functie, tocmai incepusem sa facem lumina in doua cazuri de omoruri executate la comanda?, a spus generalul Bot. Fostul sef al Politiei Capitalei sustine ca Alexandru Ilie, arestat in dosarul ?Portbagajul? pentru complicitate cu Mihai Bucurenciu, a oferit 50.000 de dolari unui alt infractor pentru ca acesta sa il asasineze, generalul punind, in acest sens, la dispozitia presei o caseta audio, din care prezentam mai jos fragmente din inregistrarea, pe alocuri, neclara: ?-Vita, iti dau 50.000 de dolari, sa moara, sa faca, nici nu te apuci pina nu vezi banii, sa-l faci pe Bot. Daca mi-a zis sa-l fac pe Bot!(...) Daca-i sonat... de ce facea apel la tine si nu la Iuri? - Pai, Iuri am impresia ca nu face mortaciuni la comanda. Si sa-ti zic acuma ce-mi spune mie avocata. Deci ma intilnesc cu ea si zice bai, ?prieten? de-al politiei, mi-a zis ca face mortaciuni la comanda, deci eu vorbesc cu Gemeni doi si cu tine?.Generalul Bot sustine ca Sandu Geamanu a mai afirmat si in fata unor politisti ca vrea sa il omoare.Atit generalul Bot, cit si alte surse din politie si parchet sustin ca Iuri, care ar fi putut si el sa fie implicat in asasinarea fostului sef al Politiei Capitalei, este unul si acelasi cu Iuri Raduev, zis ?Babior?, aflat in prezent in arest la Chisinau sub invinuirea ca ar fi implicat in peste 20 de asasinate la comanda. Fostul ministru de interne, Constantin Dudu Ionescu, a declarat ieri ca este pentru ultima data cind raspunde public ?afirmatiilor inventate? ale generalului Bot, rezervindu-si dreptul, in caz ca acesta continua cu astfel de declaratii, sa-l actioneze in judecata pe ?cetateanul? Bot. Dudu Ionescu a spus ca ii cere generalului Bot, prin intermediul mass-media, sa dea raspunsuri ?probate cu documente? la o serie de intrebari.

 

Evenimentul Zilei – 8 noiembrie 2001

 

 


Rechizitoriul in lotul “Lidia Peter - Valentino Acatrinei” a scos la iveala pretul pe piata aranjamentelor din justitie: 10.000 de dolari, eliberarea lui Geamanu

 

Judecatorii Acatrinei si Fesiuc de la Curtea de Apel, procurorul Bojinca de la Parchetul CAB si avocata Lidia Peter au fost trimisi ieri in judecata.

Parchetul General a trimis in judecata primul lot de procurori si judecatori, arestati in primavara acestui an pentru trafic de influenta, dare si luare de mita, in mai multe dosare privind crima organizata, in care au fost pusi in libertate traficanti de arme si lideri controversati ai lumii interlope, printre care si unul dintre celebrii ?frati Gemeni?. Este vorba de fostii judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Valentino Acatrinei (fost presedinte al Judecatoriei Sectorului 2) si Rodica Fesiuc, de fostul procuror inspector de la Parchetul Curtii de Apel, de Cristian Bojinca si de avocata Lidia Peter, singura inca arestata.

In luna mai au fost arestati judecatorul Acatrinei si procurorul Bojinca si data in urmarire avocata Lidia Peter, care, aflind ca ?miroase? a catuse, s-a internat in spital, de unde a fugit intr-o directie necunoscuta. La inceput s-a stiut ca mita a fost data de avocata Lidia Peter a dat mita, prin intermediul lui Suciu Chioru si procurorului Bojinca, unei judecatoare de la Tribunalul Bucuresti pentru a obtine citarea in strainatate a celebrului traficant de arme Simon Naor, arestat, in 1999 (si ulterior eliberat de Curtea de Apel, in conditii destul de controversate), pentru afaceri ilegale cu arme catre tari supuse embargoului deoarece se aflau pe lista neagra a terorismului international). Rechizitoriu de trimitere in judecata a lotului ?Acatrinei -Peter - Bojinca? atesta ca judecatorii de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel au cerut si avocata Lidia Peter a oferit sau a promis impresionante sume de bani pentru eliberari sau tergiversari de termene in cazurile ??Craciunescu?, ?Geamanu?? si ?Simon Naor?. Procurorii de la?Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Lidia Peter pentru trafic de influenta, dare de mita si trecerea frauduloasa a frontierei, Cristian Bojinca pentru trafic de influenta si complicitate la dare de mita, pe judecatorul Valentino Acatrinei pentru trafic de influenta, instigare la favorizarea infractorului si complicitate la dare de mita si pe Rodica Fesiuc - colega lui Acatrinei- pentru luare de mita. Procurorii au stabilit ca, anul trecut, Lidia Peter a primit 4.500 de dolari in schimbul pentru a obtine de la magistratii Curtii de Apel admiterea recursului lui Mihail Craciunescu. Din aceasta suma ea a dat mai departe 2.500 de dolari judecatorului Valentino Acatrinei - unul dintre cunoscutii teoreticieni ai sistemului juridic romanesc - care a dat 500 de dolari colegei sale Rodica Fesiuc. La scurt timp, Lidia Peter i-a facut o noua oferta lui Acatrinei : 10.000 de dolari pentru eliberarea lui Ilie Marian (Marian Geamanu). Judecatorul nu a stat pe ginduri si a acceptat intelegerea. Si de aceasta data el trebuia sa imparta banii cu colegii sai de complet, dintre care nu lipsea Rodica Fesiuc. Afacerea nu a fost pina la urma finalizata deoarece magistratii au refuzat sa accepte banii ?din cauza temerii existente in mediul magistratilor, pe fondul unui control in acea perioada a Ministerului Justitiei.

 

Evenimentul Zilei – 14 decembrie 2001

 

 


Mafia camatarilor si ?familia? traficantilor lupta pentru controlul asupra Romaniei

 

Mafia isi are originile in Insula italiana Sicilia. Cotropita de mai multe civilizatii si aflata la mare departare de Roma, Sicilia a manifestat o dorinta acerba de descentralizare. Autoritatea centrala, guvernamentala, a fost subminata de autoritatea unor familii mafiote. Cuvintul in sine simbolizeaza niste oameni simpli, saraci si care au onoare. Emigratia masiva a italienilor in SUA a dus si la patrunderea Mafiei pe teritoriul nord-american. Prima familie care a dominat in America a fost Maranzzano, iar politistii americani au aflat despre extraordinara organizare a Mafiei abia la 200 de ani din momentul in care aceasta isi facuse aparitia in SUA, cind un ?soldat? al lui Vito Genovese, Joseph Valachi, a rupt tacerea. Cea mai mare lovitura care a fost data Mafiei a venit la finele anilor ?80, cind liderul unei ?familii? din Italia, Tomaso Buschetta, a vorbit liber despre toate afacerile organizatiei.

Politicienii o numesc, generic, ?economie subterana?. Mai toti oamenii de rind, prea mult preocupati de grijile cotidiene, nu-i dau insa prea multa importanta. O discutie despre fotbal sau politica e oricind preferata uneia despre afacerile mafiotilor. Teama sau, de ce nu, nepasarea oamenilor simpli, dar si a autoritatilor, au permis, de-a lungul anilor, unor indivizi lipsiti de scrupule sa se organizeze in structuri foarte bine puse la punct, prin intermediul carora impun taxe de protectie comerciantilor si controleaza afaceri cu droguri, prostitutie si spalare de bani. Daca inainte de 1989, in presa, nu ?transpira? nici o informatie despre ei, dupa Revolutie rafuielile intre capii lumii interlope din Romania au tinut prima pagina a ziarelor. Ceea ce se vede e insa doar virful aisbergului. Privita de majoritatea romanilor ca un fenomen de import, organizarea in retele de tip mafiot a lumii interlope autohtone dateaza din perioada comunista. Sutii din tramvaie si bisnitarii de pe Lipscani erau in anii ?70 o prezenta obisnuita. Aparent ?de capul lor?, ei aveau insa in spate, inca de pe atunci, organizatii de tip mafiot, dezvoltate in baza relatiilor de rudenie sau de prietenie si conduse cu mina de fier de adevarati regi neincoronati ai lumii interlope. Mai ceva ca-n evul mediu, schimbarile la virful Mafiei romanesti s-au petrecut o vreme numai cu varsare de singe. De citiva ani insa, capii mafiotilor autohtoni au inceput sa lucreze ?cu manusi?. Cea mai mare parte a banilor tot la fel si-i procura si astazi. Din santaj, prostitutie si trafic cu droguri. Mafiotii cu gulere albe au inceput sa cistige si ei din ce in ce mai mult teren in Romania. Si unii, si ceilalti, au ajuns sa beneficieze de protectie din partea unor functionari inalti ai statului, care se lasa bucurosi mituiti. Facind ?schimb de experienta? cu membri ai unor organizatii criminale ce actioneaza in intreaga lume, mafiotii romani devin din ce in ce mai bine organizati, iar informatiile despre ei sint, pe zi ce trece, tot mai putine. In conditiile in care actualii capi recunoscuti ai lumii interlope autohtone pozeaza in oameni de afaceri cinstiti, de care nimeni nu se poate atinge, o trecere prin ?Istoria Mafiei romanesti? ne-ar putea ajuta sa constientizam macar amploarea luata de criminalitate in Romania ultimilor ani.

 

Oane a? lu? Ciuca - taietorul de capete

 

Unul dintre cei mai controversati capi ai lumii interlope a Bucurestiului, Oane a? lu? Ciuca, a ?domnit? in perioada tulbure a anilor '70. El a fost unul dintre cei mai temuti capi ai crimei organizate din Romania si a fost primul care a instituit, in plin comunism, taxe de protectie pentru gestionarii celor mai importante baruri si sefii de sali de la cazinourile bucurestene.

Autoritatea lui Oane in lumea interlopa nu avea margini pentru ca bagase spaima in toti oamenii pe care ii intilnea. ?Batrinii? si-l amintesc si acum cu frica. Multi dintre cei care erau atunci membri ai lumii interlope au facut cunostinta cu sisul lui Oane, care nu isi gresea niciodata tinta. Reprezentativ pentru Oane a? lu? Ciuca este un episod care s-a petrecut la Hotelul Lido din Bucuresti, cind, intr-o cearta cu mai multi indivizi, el a scos cutitul. Intrebat ce s-a petrecut, Oane a raspuns simplu: ?Am taiat niste fraieri!?. Abia a doua zi el avea sa afle ca bagase in spital tot lotul de hochei pe gheata al Romaniei.

Dominatia lui Oane a? lu? Ciuca a durat pina in momentul in care a plecat in Statele Unite. Cind s-a intors, lumea era inca speriata de el. Oane a mai condus lumea interlopa a Romaniei timp de citiva ani dupa Revolutie, iar gurile rele sustin ca el ar fi fost cel care l-a taiat pe politistul de la Vox Maris. Acel episod se pare ca i-a adus si moartea lui Oane, deoarece apropiatii sai sustin ca ar fi fost batut cu bestialitate la politie.

 

Cezar - tartorul romanilor din centru

 

Plecarea din tara a lui Oane a? lu? Ciuca a lasat loc pentru un alt individ care a condus prin teroare lumea interlopa. Cezar, un infractor innascut, a fost ?nas? o scurta perioada de timp. Spre deosebire de Oane a? lu? Ciuca, Cezar era un om corpolent, care se folosea de forta lui fizica pentru a domina lumea interlopa a anilor ?80. ?Domeniul? lui Cezar se intindea de la Casa de Cultura a Armatei pina la Piata Victoriei, si de la Unirea pina la Gara de Nord. El controla hotii de buzunare, gestionarii de localuri, smenarii si prostituatele. Militienii erau la rindul lor inspaimintati de Cezar, dar primeau, in schimbul tacerii, in fiecare luna, cistiguri insemnate.

Despre cel mai crud lider al mafiei din Romania se spune ca suferea de unele afectiuni psihice care se trageau din copilarie. Crescut in? scoala de corectie de cind era mic, Cezar a fost batut si umilit de tigani, fapt pentru care nu-i suferea pe membrii acestei etnii. In perioada lui de glorie, accesul rromilor in centru era limitat la un grup restrins.

Oamenii se fereau sa stea linga Cezar, iar cei din anturajul sau o faceau doar de teama.? Cezar a fost tinta a nu mai putin de sase atentate. Treptat, faima lui s-a stins si a fost alungat din centru de majoritatea membrilor lumii interlope care s-au aliat impotriva sa.

 

Gigi Kent - primul cap autentic

 

Revolutia si schimbarile produse? s-au simtit din plin si in lumea interlopa. Vremea sefilor de mafie ?razboinici? trecuse, asa ca noi figuri care sa dirijeze afacerile in economia de piata trebuia sa isi faca aparitia.

In 1989, Gheorghe Vasile, cunoscut sub numele de Gigi Kent, era la inchisoare, unde executa o pedeapsa de 13 ani pentru specula si luare de mita. Un decret dat de Ion Iliescu a rezolvat insa problemele lui Gigi Kent si, in 1990,? a fost eliberat. Dupa o scurta perioada in care a fost plecat in strainatate, Gheorghe Vasile a revenit in forta si a devenit actionar majoritar la Credit Bank.

Gurile rele spun ca, pentru a face astfel de afaceri, Gigi Kent s-a folosit de bani de la majoritatea capilor importanti ai lumii interlope si ca toti liderii familiilor mafiote autohtone au avut o felie din tortul care s-a numit Credit Bank. Beneficiind de calitatea de actionar, Gigi Kent a luat aproape noua milioane de dolari sub forma de credit de la respectiva banca. In afara de acest lucru, sub acoperirea lui, Credit Bank a cumparat un hotel la un pret de 30 de ori mai mare decit cel real. Toate achizitiile bancii au fost facute de la firmele aflate in sfera sa de influenta, la preturi inimaginabile. Pina la urma, Gigi Kent a fost condamnat la un an de inchisoare pentru inselaciune. In prezent, singura lui afacere a ramas cea de la Hotelul Cota 1.400 din Sinaia, care este insa revendicat si de alte persoane. Retragerea sa din virful lumii interlope a avut loc pentru ca a reusit sa acumuleze sume mari de bani. Apropiatii sai sustin ca Gigi Kent nu are nevoie de nimic si nu mai vrea sa traiasca in stres.

 

Gheorghe Ciulin - Dumnezeul tuturor

 

Despre Gheorghe Constantinescu, fost Ciulin, cunoscut sub numele de Gigi Boieru, se spune ca ar fi fost cel mai mare cap al Mafiei romanesti din toate timpurile. El a avut o ascensiune sinuoasa si a trecut prin toate ierarhiile lumii interlope. Multi afirma ca dupa caderea lui este greu sa se mai ridice cineva care sa acumuleze atita putere si sa isi faca atitea relatii. Gigi Boieru a avut un om de incredere in persoana finului sau, Fane Spoitoru, alaturi de care a creat un adevarat imperiu. In 1995, ministrul de interne Doru Ioan Taracila declara ca cei doi conduc o organizatie mafiota foarte bine structurata, cu firme de paza si protectie, si armate intregi de contabili si avocati.

Boieru a intrat in atentia opiniei publice pentru doua tilharii. El a fost acuzat de doi cetateni arabi ca a furat mai multa marfa si ulterior a cerut bani pentru rascumpararea acesteia, iar Nicolae Tanase l-a acuzat ca ar fi furat cafea din mai multe tiruri. Tanase a fost gasit mort la Groapa de gunoi de linga Bucuresti citiva ani mai tirziu.

Dupa aceasta perioada tulbure, Gigi Boieru a inceput sa treaca la lucruri mult mai rafinate. Golul lasat de retragerea de pe ?piata? a lui Gigi Kent a permis afirmarea lui Boieru, care a inceput sa faca afaceri cu imobile si terenuri. Treptat, aceste afaceri au luat o alta turnura, terenurile si casele ajungind sa fie puse gaj pentru afaceri de mai mare anvergura. Ajutat de Fane Spoitoru, Gigi Boieru a facut ordine in lumea tiganeasca, a infiintat un partid si s-a implicat in afaceri legate de camata si recuperari de datorii. Ulterior, la unul dintre procesele pe care Boieru si Spoitoru le aveau, consilierul prezidential Dan Iosif a declarat ca cei doi i-au propus sa intre intr-o organizatie politica structurata dupa model mafiot. Boieru a mai fost implicat in afacerea S.AN.CA-Bancorex si a fost la un moment dat directorul ziarului ?Libertatea?. Problemele sale au inceput insa dupa ce Fane Spoitoru a fost acuzat ca a taiat mina unui politist. La scurt timp, lui Gigi Boieru i s-au intocmit mai multe dosare penale.

 

Vidul de putere a creat monstri

 

Plecarea pe nepusa masa a lui Fane Spoitoru in Canada si? nenumaratele mandate de arestare care au fost emise pe numele lui Gigi Boieru au facut ca acestia sa se retraga de la conducerea lumii interlope bucurestene. Fapt ce a facut posibila aparitia unui alt tip de lider mafiot, care insa nu a putut sa faca legatura intre lumea infractorilor si sferele de putere.

Petrisor Duduianu, cunoscut sub numele de ?Cristofor?, a dominat dupa modelul lui Oane a? lu? Ciuca si Cezar lumea interlopa din Romania. Pentru scurt timp insa el sfirsind, ca si predecesorii sai, in puscarie.

 

Mafia italiana, in Romania

 

Dominatia lui ?Cristofor? a lasat insa si spatii largi neacoperite. Astfel,? tara noastra a ajuns sa fie un loc atragator pentru organizatii criminale care actioneaza la scara planetara. Timp de mai multi ani, italienii au fost cei care s-au aflat la conducerea lumii interlope din Romania. Afaceri de miliarde s-au derulat prin tara noastra fara sa bage cineva de seama. Abia dupa ce majoritatea afacerilor capilor Mafiei italiene s-au mutat in Canada, autoritatile de la Bucuresti au aflat care a fost anvergura acestora.

Anul acesta, o ancheta a carabinierilor italieni a scos la iveala ca familia celebrului don mafiot Bernardo Provenzano a avut cartierul general in Romania si, mai mult decit atit, s-a infiltrat in mai toate structurile statului.

Omul de legatura dintre mafia din Italia si autoritatile de la Bucuresti a fost Paul Brener, un om de afaceri despre care se presupune ca a avut foarte strinse legaturi cu Securitatea din vremea lui Ceausescu. El are cetatenie dubla si a avut o multime de legaturi de afaceri cu firme italiene.

Pe de o parte, Brener a avut afaceri cu Giuseppe Mattina, unul din oamenii lui Piedro Alieri, locotenentul capului Bernardo Provenzano, care este vinat de politia italiana de mai bine de 35 de ani, cu Antonio Fontana, un mesager al aceluiasi Provenzano, si cu Scianna Giacinto, un alt mafiot care a fost arestat in Italia pentru spalare de bani.

De cealalta parte, Brener era apropiat de Gheorghe Fulga, actualul director al Serviciului de Informatii Externe, cu Romulus Ion Moucha, in prezent secretar de stat in Ministerul Industriei si Resurselor, si cu mai toate personalitatile din judetul Brasov. El avea in Romania mai multe afaceri suspectate ca erau paravan pentru Mafia italiana. Brener a cunoscut mai multi oameni importanti din Brasov, incercind sa cumpere actiuni la Banca Astra. Despre el s-a spus ca a avut intrare si la presedintele Ion Iliescu, pe acesta cunoscindu-l din vreme comunismului.

 

Dupa Cosa Nostra, a venit Mafia rusa

 

Plecarea mafiotilor italieni catre Canada a lasat din nou in Romania un spatiu de manevra care a fost acoperit in foarte scurt timp. Doua personaje din esalonul doi al lumii interlope au reusit sa lege relatii cu reprezentanti ai mafiei ruse si sa domine pentru scurt timp ?piata?.

Fratii Marian si Sandu Ilie au fost unii dintre cei mai temuti capi ai lumii interlope din ultimii ani. Numele lor aparusera pina in 2000 in mai multe scandaluri mai mult sau mai putin celebre. Asasinatul de la Groapa de gunoi a Bucurestiului, unde Puiu Tanase, denuntatorul lui Gigi Boieru, a fost gasit mort, tentativa de omor de la Cazinoul Marul de Aur si afacerea ?Portbagajul?, legata de sechestrarea unui membru al lumii interlope, sint numai citeva dintre dosarele celebre in care au aparut fratii Gemeni.

Dupa acest moment despre ei s-a vorbit din ce in ce mai des in legatura cu afaceri legate de droguri. Chiar politia a inceput sa afirme despre Sandu si Marian Geamanu ca sint lideri ai lumii interlope. Numele lor a fost legat de scandalul care s-a iscat anul trecut referitor la drogurile din penitenciare sau de afacerea privind stupefiantele care au disparut de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Verdictul din dosarul ?Portbagajul? l-a determinat pe Sandu Geamanu sa declare ca Gen. Mircea Bot, fostul sef de la Politia Capitalei, este omul mafiei, iar fratele sau a declarat ca este spion maghiar. Enigmaticul om de afaceri Isaac Guttman a avut legaturi cu ei si s-a aflat in atentia SRI pentru spionaj.

Aceeasi institutie facea o sesizare in anul 2000 cu privire la controlul pe care fratii Gemeni il detin asupra unor anumiti generali. In replica, Mircea Bot a scos la iveala o caseta cu un informator care afirma ca

 

Sandu Geamanu a comandat asasinarea sa.

 

Aceste scandaluri au determinat anumite persoane sa rupa tacerea si sa scoata la iveala legaturile fratilor Gemeni cu Iuri Raduev, regele asasinatelor la comanda din Republica Moldova.? Pina la urma, declaratiile pe care cei doi frati le-au facut despre anumiti politisti si afacerile in care fusesera implicati au determinat ?caderea? lor. Sandu Geamanu a fost condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul ?Portbagajul?, iar Marian Geamanu are de executat trei ani si jumatate de puscarie pentru port ilegal de arma, el mai fiind cercetat intr-un dosar in care este acuzat de tentativa de omor.

Poveste fara sfirsit

In momentul de fata, crima organizata din Romania este controlata de doua familii despre care se spune ca au ajuns la suprema forma de organizare. Una dintre aceste familii se ocupa de afacerile care tin de stupefiante, iar cealalta - cu camata. Un razboi mocnit care exista intre cele doua familii ar putea scoate la iveala multe adevaruri sinistre despre Romania mileniului trei. Nu putem sa ne lansam in supozitii si nici sa-i nominalizam pe cei doi capi ai lumii interlope care domina Romania, acest lucru fiind de datoria politiei. Timpul va deconspira, probabil, si aceste personaje. Numai sa nu aflam de ei doar atunci cind alti mafioti, mai puternici, ii vor inlatura.

 

Evenimentul Zilei – 14 iulie 2002

 
 
Banner
Banner
Tom Cruise si Katie Holmes vor divorta. Cine a facut anuntul Tom Cruise si Katie Holmes au decis sa divorteze, dupa cinci ani si jumatate de casnicie, relateaza ...
Christy Turlington, femeia care n-a mai imbatranit deloc in ultimii 20 de ani Supermodelul Christy Turlington isi sfideaza varsta pe coperta ultimului numar al revistei Capitol F...
Poza care ar innebuni orice barbat. Cum a fost surprinsa una dintre cele mai frumoase femei din lume Este frumoasa de pica si este urmarita peste tot de paparazzi. Asta si pentru ca cel mai recent seri...
FOTO. Secretul fetelor-Barbie. Care este asemanarea dintre cele doua adolescente Adolescenta Dakota Rose, care a devenit celebra dupa ce si-a facut publice fotografiile in care sema...
Charlize Theron s-a ras in cap pentru noul ei film: Mad Max Numita cea mai sexy actrita din lume, vedeta si-a socat fanii, dupa ce a fost surprinsa de paparrazz...
Momentul penibil care a facut diferenta intre decenta si scena de film erotic. FOTO Nu ne-am explicat niciodata cum producatorii emisiunilor matinale americane folosesc scaune de bar i...
Cum a ajuns sa arate una dintre cele mai atragatoare vedete de la Hollywood. FOTO A fost una dintre cele mai sexy actrite, insa viata si probleme de sanatate si-au pus amprenta pe ch...
E mandra de propriul trup, desi a pierdut orice urma de feminitate. FOTO A fost model, a avut un trup de invidiat, insa acum barbatii o cam ocolesc cu privirea. Feminitatea ...
Poza care demonteaza orice ZVON. Aceasta actrita are SANII PERFECTI . FOTO Fotograful Terry Richardson a socat lumea mondena din SUA dupa ce a postat pe blogul lui o serie de ...