• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
DUMITRU BUCSARU ZIS SURUB
Dumitru Bucsaru

Dumitru Bucsaru a devenit cunoscut dupa ce a preluat echipa Unirea Urziceni in divizia B si a dus-o pana in Liga Campionilor. Dumitru Bucsaru este un afacerist controversat din Bucuresti care a fost grav afectat de criza economica. El a investit prea multi bani in afaceri imobiliare riscante.

 

Dumitru Bucşaru e din nou liber! A divorţat şi de-a doua soţie

 

Milionarul Dumitru Bucşaru a divorţat ieri de soţia lui, Nicoleta. Ambii au fost prezenţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Buftea, iar soţia fostului patron al Unirii Urziceni a fost de acord să se despartă de el.

Nicoleta şi Dumitru Bucşaru au venit împreună la Judecătoria Buftea. În numai câteva minute, ei le-au spus magistraţilor că vor să-şi separe destinele, aşa că judecătorul a pronunţat divorţul. Nicoleta va păstra numele de Bucşaru şi va creşte cei doi copii, un băieţel şi o fetiţă, pentru care Dumitru Bucşaru a obţinut un program de vizită.

 

CanCan – 7 martie 2011

 

 

 

Dumitru Bucşaru, magnat de Urziceni

 

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru este din Urziceni şi apare în topul celor mai bogaţi 300 de români, întocmit de revista Capital. Bucşaru are o avere estimată la 10 - 12 milioane de dolari. Banii i-a câştigat din afacerile pe care le-a derulat în domeniul construcţiilor şi în fotbal. Numele lui a figurat în mai multe dosare instrumentate de DNA.

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru este acţionar la opt firme, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului. Companiile activează în construcţii şi în domeniul imobiliar. Bucşaru este şi patronul clubului de fotbal Unirea Urziceni. Una dintre societăţi milionarului în dolari este Valahorum, devenită între timp Art Construcţii 92 S.A. Firma are sediul în Urziceni, judeţul Ialomiţa, are un capital social de 1.024.000 lei noi, iar obiectul de activitate este transportul de călători. În 2005, compania a înregistrat o cifră de afaceri de opt milioane de dolari.

Ziarele centrale au publicat mai multe articole, în ultimii ani, potrivit cărora firmele lui Bucşaru ar fi încheiat contracte de milioane de euro cu Ministerul Transporturilor, în perioada în care secretar de stat era Sergiu Sechelariu. Jurnaliştii susţineau că societăţile omului de afaceri ialomiţean s-ar fi ocupat de reabilitarea a două cămine ale societăţii Faur, precum şi de renovarea unui complex de agrement de la Snagov. Numele lui Bucşaru apare şi în mai multe dosare instrumentate de DNA în 2005, dar omul de afaceri nu a fost cercetat niciodată în calitate de învinuit.

 

Realitatea – 16 februarie 2007

 

 

 

Dumitru Bucsaru, discret la fotbal, exploziv in afacerile cu statul

 

Nu stiti? Eu nu dau interviuri", este replica favorita a patronului echipei Unirea Urziceni atunci cand vreun ziarist reuseste sa il prinda la telefon. Pe cat de misterioasa pare activitatea sa in interiorul fotbalului, pe atat de agitata este ea in lumea afacerilor, acolo unde Bucsaru are reputatia unui om care a facut avere pe seama legaturilor de afaceri pe care le-a avut cu mai toti "greii" vremii, fie ca a fost vorba de reprezentanti ai PSD, PNL sau ai PDL.

Gigi Becali, Mihai Necolaiciuc, Miron Mitrea, Dorin Cocos, Traian Basescu, Elena Udrea, Necolai Ontanu, Gabriel Oprea, iata cateva dintre numele grele in jurul carora apare si Dumitru Bucsaru. si, pentru a face legatura cu fotbalul si cu mult vehiculata fuziune dintre Steaua si Unirea Urziceni, sa spunem ca ea poate deveni realitate dintr-un motiv simplu: Bucsaru are o datorie de 12 milioane de euro catre Gigi Becali, aceasta putand fi "stinsa" cum nu se poate mai bine de banii pe care UEFA ii va livra campioanei. Cele 12 milioane pe care Bucsaru are sa i le dea lui Gigi Becali nu reprezinta vreo speculatie gazetareasca, ci o datorie trecuta de finantatorul din Ghencea in actele oficiale pe care le-a inaintat Biroului Electoral Central atunci cand latifundiarul din Pipera si-a depus candidatura pentru Parlamentul European.

 

Dumitru Bucsaru este vazut acum ca un personaj discret, numai ca trecutul sau este plin de episoade mai mult decat incendiare, cel putin trei dintre ele tinand capul de afis al presei saptamani de-a randul.

 

Romania Libera – 28 martie 2009

 

 

 

Dumitru Bucşaru: "Nu vînd!"

 

Dumitru Bucşaru i-a dat replica lui Gigi Becali şi spune că nu va vinde niciodată echipa pe care a preluat-o din Liga a III-a şi a dus-o pînă pe primul loc în prima ligă

 

E mai uşor să faci un interviu cu Michel Platini sau Traian Băsescu decît cu patronul Urziceniului. De altfel, cu Dumitru Bucşaru e greu să găseşti în arhiva foto 10 fotografii diferite. E atît de discret încît atunci cînd vine la meciurile echipei sale, înainte de a coborî din limuzina sa, cheamă unul dintre oamenii săi de încredere pentru a merge în faţa lui, tocmai pentru a nu fi observat, filmat şi fotografiat. Ieri, a răspuns imediat la apelul GSP.

 

- Bună ziua, domnule Bucşaru, de la Gazeta Sporturilor vă deranjăm.

Dumitru Bucsaru:- Bună ziua, dar, ce, aţi făcut o coaliţie împotriva mea?

 

- Ce să facem?

Dumitru Bucsaru:- O coaliţie. Am văzut că aţi scris astăzi că voi vinde echipa, că ne va lua Steaua.

 

"Gigi Becali se joacă cu voi de ani buni"

 

- Despre acest subiect v-am sunat să vă întrebăm.

Dumitru Bucsaru:- Nu ştiţi că eu nu dau interviuri? Nu vreau să comentez şi nici să răspund la întrebări.

 

- Bun, dar ne puteţi spune măcar dacă e adevărat ce a zis Gigi Becali şi anume că...

Dumitru Bucsaru:- Gigi Becali se joacă cu voi de ani buni, chiar nu vă daţi seama? E jucăria voastră într-un fel şi invers.

 

- Dar el a spus că la finalul sezonului e posibilă o fuziune între Steaua şi Urziceni.

Dumitru Bucsaru:- El a spus o chestie neadevărată şi voi o întreţineţi. Aţi pus acolo pe jumătate de pagină materialul şi vă convine.

 

- Bun, dar v-a întrebat sau a discutat cu dumneavoastră despre această fuziune?

Dumitru Bucsaru:- Nu, n-am discutat absolut nimic despre aşa ceva şi nici n-o să discutăm. Haideţi, că mai multe chiar nu vreau să zic, sînt şi plecat în stăinătate, vă mulţumesc...

 

"Niciodată nu voi vinde Unirea Urziceni"

 

- Deci respingeţi ideea de a fi absorbiţi de Steaua?

Dumitru Bucsaru:- Reţineţi ce vă spun, mai multe chiar nu vreau să comentez, şi anume că eu, Dumitru Bucşaru, nu voi vinde niciodată echipa Unirea Urziceni. Deci această posibilitate să o eliminaţi şi să nu mai discutaţi despre ea că nu se va întîmpla. Repet, niciodată.

 

- Gigi Becali a adus-o în discuţie, nu presa.

Dumitru Bucsaru:- Nu vreau să intru cu el în polemică, e problema lui ce spune. Haideţi să încheiem că nici nu prea am semnal prin zona în care sînt.

 

- E adevărat că aveţi o mare datorie la Gigi Becali, de cîteva milioane de euro?

Dumitru Bucsaru:- Nu cred că .... (convorbirea s-a întrerupt, probabil Dumitru Bucşaru rămînînd fără semnal la telefonul mobil).

 

150 milioane de euro este averea pe care o deţine Dumitru Bucşaru conform topului "Adevărul 500 miliardari români"

 

Gazeta Sporturilor – 25 mai 2009

 

 

 

Dumitru Bucşaru, bine lipit la bani publici

 

Patronul echipei de fotbal Unirea Urziceni este un controversat om de afaceri, care a derulat numeroase contracte suspecte cu statul. Cap de afiş sunt cele încheiate cu fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, dat în urmărire internaţională pentru corupţie.

Controversatul om de afaceri Dumitru Bucşaru a intrat în atenţia presei după ce preşedintele Traian Băsescu a intervenit pentru el pe lângă ministrul Transporturilor pentru ca acesta să-şi recupereze o datorie de la SNCFR. Concret, pe 12 aprilie 2005, preşedintele Băsescu a redirecţionat un memoriu pe care l-a primit de la Bucşaru către ministrul Transporturilor de atunci, Gheorghe Dobre. Pe respectivul memoriu, Traian Băsescu a scris cu pixul următoarea menţiune: „Dle ministru Dobre. Rog analizaţi şi rezolvare legală”. Ulterior, lui Dumitru Bucşaru i s-a deblocat de către conducerea SNCFR o creanţă de 110, 5 miliarde de lei vechi, bani datoraţi firmei de construcţii a lui Bucşaru pentru lucrările efectuate la gara din Focşani.

După izbucnirea scandalului în presă, Traian Băsescu a declarat că nu-l cunoaşte pe Bucşaru şi că nu are nici o legătură cu acesta.

Înainte de acest episod, firmele de construcţii ale lui Bucşaru au fost beneficiarele unor contracte păguboase pentru statul român, încheiate cu CFR, prin Mihai Necolaiciuc. Aceste contracte au vizat modernizarea sau construirea unor imobile din patrimoniul CFR la nişte preţuri mult supraevaluate. Despre un astfel de contract a scris şi Cotidianul, care v-a informat despre paguba de aproape 700 de miliarde de lei vechi produsă statului român de Mihai Necolaiciuc prin achiziţii de materiale şi lucrări executate la Complexul Astoria Snagov cu firmele lui Bucşaru. Ca exemplu: piscina Complexului Astoria Snagov a costat 2,7 milioane de euro, deoarece un sac de ciment a fost cumpărat cu 3,6 milioane de lei vechi, faţă de 150.000 de lei vechi preţul pieţei, iar căratul cimentului cu roaba pe o distanţă mai mică de 100 de metri a costat 52.000 de euro

 

Cotidianul – 2 iunie 2009

 

 

 

Zenaida, comoara lui Dumitru Bucsaru

 

Unirea Urziceni nu mai este doar un club modest de provincie, rezultatele bune de anul trecut fiind confirmate si in acest debut de sezon. Totusi, clubul ialomitean se diferentiaza foarte mult de gruparile din fruntea clasamentului prin atitudinea patronului sau, care difera mult de cea a omologilor sai, Becali, Borcea sau Copos. Dumitru Bucsaru a preferat, inca de cand a inceput sa investeasca in fotbal, sa ramana o figura retrasa, un tip misterios, care tace si face. Ei bine, se pare ca fiica sa ii seamana foarte mult, cel putin la acest capitol. Zenaida Bucsaru, cea care ii va mosteni averea bossului de la Unirea, prefera sa aiba aceeasi atitudine ca si tatal sau. Nu incearca sa epateze, in ciuda faptului ca banii parintelui sau i-ar putea permite sa faca asta cu usurinta. Ii place mult sa calatoreasca in strainatate, iar atunci cand iese in cluburi prefera sa se distreza cu prietenii apropiati, evitand cercurile exclusiviste ale Bucurestiului. Cancan a "reperat-o" pe Zenaida, pe pagina personala de pe hi5 si v-o prezinta si dumneavoastra.

 

CanCan – 27 septembrie 2008

 

 

 

Interviu exclusiv Dumitru Bucşaru: "Iancu primeşte bani de la buget, eu vorbesc pe banii mei!"

 

Pus la zid de Iancu, patronul Unirii spune că ţine echipa exclusiv din propriul buzunar şi nu primeşte 3 milioane pe an de la stat, ca FC Timişoara

Deşi patronează singura echipă românească deja calificată în primăvara europeană, Dumitru Bucşaru n-are parte de linişte. Acuzat că va folosi banii câştigaţi de echipă în Liga Campionilor pentru a-şi acoperi datoriile, patronul Unirii reaminteşte că actuala campioană a României a fost construită exclusiv din banii lui.

 

Felicitări pentru calificarea în primăvara europeană, domnule Bucşaru, păcat că n-a fost în Liga Campionilor.

Dumitru Bucsaru: Mulţumesc, dar în continuare nu vreau să dau declaraţii presei. Oricum, ziarele scriu ce vor despre Urziceni, pentru că noi suntem mici, nu-i aşa?

 

Cum ar fi?

Dumitru Bucsaru: Şi ce a apărut acum. Că se destramă echipa, că Petrescu pleacă sau că MM se duce la Steaua. De unde le luaţi?

 

Tocmai de-asta poate ar fi momentul să clarificaţi anumite lucruri. Viitorul lui Dan Petrescu, de exemplu. Rămâne la Urziceni?

Dumitru Bucsaru: N-aţi scris voi, presa, că pleacă? Cum a rămas Scoţia fără antrenor, gata, Petrescu pleacă!

 

Nu, presa a preluat o declaraţie de-a lui Dan Petrescu dată celor de la BBC, în care spunea că l-ar interesa postul de selecţioner al Scoţiei.

Dumitru Bucsaru: Normal că-l interesează. Tu, dacă ai putea pleca la BBC, n-ai pleca? Oricum, dacă Petrescu vrea să plece, bate palma într-o zi cu cine vrea şi pleacă. La fel şi jucătorii. N-am să stau în calea nimănui.

 

Unirea va primi o sumă importantă de la UEFA după participarea în Ligă. Intenţionaţi s-o reinvestiţi pentru a menţine echipa la acest nivel?

Dumitru Bucsaru: Văd că sunt mulţi care sunt preocupaţi de câţi bani ia Unirea. Hai să te întreb ceva! Tu cât crezi că s-a investit în Unirea în ultimii ani?

 

4-5-6 milioane de euro?

Dumitru Bucsaru: Mai pune, şi poţi să mai pui mult mai mult. Asta mă întrebi pentru ce a spus Iancu, nu? Sau, dacă spun ceva, n-o să apară.

 

Dimpotrivă, era unul dintre lucrurile despre care voiam să vă întreb.

Dumitru Bucsaru: Crezi că merită un răspuns domnul Iancu? Presa l-a făcut cel mai mare manager din România, din moment ce îşi dă cu părerea despre ce trebuie să fac eu cu banii. Eu nu înţeleg de ce vorbeşte. Municipalitatea îi oferă 3 milioane de euro pe an, adică bani de la buget. Eu fac ce fac din banii mei! Asta uită mulţi.

 

Profit maxim

 

 ProSport a apelat la doi dintre foştii antrenori ai Unirii, Costel Orac şi Marin Dragnea, pentru a afla câţi bani a cheltuit Dumitru Bucşaru în şapte ani şi jumătate. Până să ajungă în Liga I, Mitică Bucşaru nu a cheltuit mai mult de două milioane de euro, aproximativ un milion ducându-se în stadion. Sumele către fotbal au crescut treptat, în special din momentul în care a fost instalat cuplul Petrescu - Mihai Stoica. Venirea celor doi l-a determinat pe patronul Unirii să investească încă aproxiativ trei milioane de euro.

2002-2003 - Liga a III-a

Echipa a promovat în liga a doua în anul în care a fost preluată de Dumitru Bucşaru. Antrenorul principal, Marin Dragnea, a promovat echipa cu jucători aduşi de el şi un prieten.

 

2003-2004 - Liga a II-a

În primul sezon din liga secundă echipa a terminat pe locul şase. Cei mai mulți dintre jucători erau aduşi gratis şi cu contracte de maximum câteva mii de dolari pe an.

 

2004-2005 - Liga a II-a

Unirea a terminat campionatul pe locul cinci fiind condusă de Marin Dragnea şi din iarnă de Constantin Stănici.

 

2005-2006 - Liga a II-a

Pentru prima dată în istorie, Unirea a promovat în prima ligă condusă de Costel Orac, principal, şi Dragnea secund. Cei doi spun că jucătorii erau plătiţi la acelaşi nivel, banii mai mulţi ducându-se spre baza sportivă.

 

2006-2007 - Liga I

Rând pe rând s-au perindat pe banca Unirii Costel Orac, Iulian Mihăescu şi, în cele din urmă, Dan Petrescu. În acest sezon s-a făcut prima investiţie serioasă, 200.000 de euro, salariul "Bursucului". Au fost aduşi jucători ca Galamaz, Bilaşco, Ricardo, Bordeanu și Mara. Toţi au venit gratis.

 

2007-2008 - Liga I

Au venit Arlauskis, pentru 50.000 de euro, Mehmedovic, 200.000, Apostol, 150.000, dar şi Brandan, argentinianul fiind liber de contract. Unirea a terminat campionatul pe locul cinci, calificându-se în Cupa UEFA.

 

2008-2009 - Liga I

Cu investiţii mult mai mici decât obişnuitele candidate la titlu, Unirea Urziceni a produs o imensă surpriză şi a câştigat campionatul aplicând aceeaşi metodă: investiţii cât mai mici. Daniel Tudor 200.000 de euro, Todoran, 500.000 de euro.

 

2009-2010 - Liga I

Sezonul în curs este cel mai bine premiat pentru o echipă din România, 9,7 milioane de euro intrând în contul clubului din partea UEFA. Evident, şi cheltuielile s-au mărit, doar pentru salariul lui Dan Petrescu ajungând la 500.000 de euro. Câţiva jucători aduşi pentru întărirea echipei au crescut sumele cheltuite de Bucşaru cu Unirea.

 

Prosport – 11 decembrie 2009

 

 

 

Gigi Becali l-a împrumutat pe Dumitru Bucşaru cu 4 milioane de euro

 

George Becali l-a împrumutat, săptămâna trecută, pe Dumitru Bucşaru, proprietarul echipei de fotbal Unirea Urziceni, cu 4 milioane de euro, sumă care va trebui restituită până pe 25 decembrie 2009. "Becali George îl împrumută cu suma de 4 milioane de euro pe Bucşaru Dumitru, sumă ce urmează să fie acordată cu titlu de împrumut până la data de 25 decembrie 2009. Bucşaru Dumitru declară că a primit în data de 9 septembrie 2009 suma de 4 milioane de euro", potrivit informa

George Becali l-a împrumutat, săptămâna trecută, pe Dumitru Bucşaru, proprietarul echipei de fotbal Unirea Urziceni, cu 4 milioane de euro, sumă care va trebui restituită până pe 25 decembrie 2009.

"Becali George îl împrumută cu suma de 4 milioane de euro pe Bucşaru Dumitru, sumă ce urmează să fie acordată cu titlu de împrumut până la data de 25 decembrie 2009. Bucşaru Dumitru declară că a primit în data de 9 septembrie 2009 suma de 4 milioane de euro", potrivit informaţiilor de la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Dumitru Bucşaru a garantat împrumutul cu 40% din părţile sociale pe care le deţine la societatea Comaico SRL.

Bucşaru îi va înapoia banii lui Becali prin virament bancar sau cash.

Contactaţi de MEDIAFAX, atât Dumitru Bucşaru, cât şi George Becali au refuzat să comenteze pe tema împrumutului.

Finanţatorul Stelei l-a mai împrumutat pe proprietarul clubului Unirea Urziceni, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depusă de Becali în luna aprilie a acestui an, atunci când a candidat pe listele PRM pentru alegerile europarlamentare.

În declaraţia de avere a lui Gigi Becali figura un împrumut de 12 milioane de euro către Dumitru Bucşaru.

 

Mediafax – 16 septembrie 2009

 

 

 

Giani Lăzărescu i-a oferit lui Dumitru Bucşaru, patronul Urziceniului, 8.000.000 €

 

Cunoscut până acum mai degrabă pentru diversele scandaluri mondene în care a fost implicat, Giani Lăzărescu e interesat să preia gruparea Unirea Urziceni. El i-ar fi oferit lui Dumitru Bucşaru, şeful ialomiţenilor, circa 8.000.000 de euro.

A apărut primul cumpărător interesat să salveze de la faliment fosta campioană a României, Unirea Urziceni. Acesta e Giani Lăzărescu, un playboy de Dorobanţi, care are mai multe firme de construcţii în toată ţara. El ar intenţiona să achiziţioneze gruparea ialomiţeană, din sursele noastre, preţul cerut de Bucşaru fiind de 10.000.000 de euro.

 

S-a iubit cu fosta prietenă a lui Mitea

 

Cumpărătorul, care ar oferi cel mult 8.000.000 de euro, poate primi în schimb brandul, palmaresul şi baza sportivă, aceasta din urmă valorând cam jumătate din sumă. Născut în 1979, Lăzărescu a jucat fotbal la echipa de juniori a Stelei, unde a fost coleg de generaţie cu George Ogăraru, şi e un prieten apropiat al lui Alin Bucur, fiul fostului patron al Gloriei Buzău, Costel Bucur. Contactat ieri, Giani nu a negat informaţiile, însă a refuzat să le comenteze.

Fiul unui fost chestor în Ministerul de Interne, Lăzărescu se declară un jucător înrăit la Bursă şi are afaceri în mai multe domenii. El a intrat în atenţia presei pentru relaţiile amoroase, cel mai sonor nume fiind Raluca de la Bambi, fosta iubită a lui Mitea.

 

N-are nici măcar 200 € să plătească operaţia unui junior

 

Chiar dacă a încasat aproape 18.000.000 de euro doar din participarea în Liga Campionilor, Unirea Urziceni nu mai are nici măcar 200 de euro pentru operaţia unui jucător de perspectivă: Sandu Napoleon Lupuţ (18 ani). Unirea e în pragul desfiinţării.

Patronul Dumitru Bucşaru face eforturi pentru a păstra echipa în viaţă măcar până în iarnă, pentru a nu fi nevoit să returneze banii din drepturile TV, aproximativ 1.300.000 de euro. Bosul Urziceniului, care a pierdut toţi jucătorii importanţi, plecaţi liberi de contract, are datorii mari şi faţă de juniorii echipei!

“Bucşaru ne duce cu vorba. Ne spune că se bazează pe noi, că ne intră banii în cont, dar degeaba. Nu mi-a dat nici măcar cei 200 de euro pe care i-am plătit pentru operaţia pe care am suferit-o după ce m-am accidentat la un antrenament. Salariul nu l-am mai încasat de trei luni”, a povestit Lupuţ. Jucătorul venit în iar- nă la Urziceni de la Steaua completează:

“Nici măcar masa nu ni se mai plăteşte. Am ajuns să îmi dea mama bani să supravieţuiesc. Măcar dacă ne anunţa din timp, să ne căutăm echipă”.

 

Libertatea – 2 septembrie 2010

 

 

 

Dumitru Bucşaru începe vânzarea a 170 de case, deşi mai are alte 256 nevândute

 

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru, acţionarul Unirea Urziceni porneşte construcţia celei de-a treia faze a ansamblului Green City, valoarea totală a investiţiei în proiect ridicându-se la 100 de milioane de euro, deşi mai are de vândut 265 de vile din celelalte două faze.

Ce-a de-a treia fază a proiectului Green City, construit în comuna 1 Decembrie, va include 170 de vile tip Tamisa, după ce în primele două faze au fost construite vile tip Neva.

Green City a finalizat construcţia celor 164 de case din faza a doua a proiectului, din care a vândut circa o treime, în vreme ce dintre cele 356 de case din prima fază au fost cumpărate aprope 60%.

Ansamblul rezidenţial se construieşte în cadrul unui fost domeniu regal şi se întinde pe o suprafaţă de 103 de hectare, dintre care suprafaţa verde şi parcurile reprezintă 24 de hectare.

„După interesul crescut pe care l-am observat anul acesta faţa de casele Neva dar şi pentru că au fost clienţii care ne-au solicitat case cu spaţii mai mari, am demarat lucrările la cea de-a treia fază a proiectului. În total am vândut 150 de locuinţe Neva anul acesta, o medie bună de aprope 13 pe lună, număr care cred că va creşte la anul", spune Alexandru Petrescu, director de vânzari al Green City.

Vilele tip Tamisa sunt destinate familiilor mai mari, construite în varianta 3 sau 5 dormitoare. Suprafaţa lotului de teren poate ajunge până la 700 mp, iar suprafaţa utilă a casei poate fi de 195 mp. Casa se predă la cheie, în termen de 90 de zile de la semnarea anexei de finisaje. Preţurile variază între 138.392 euro (TVA inclus) pentru varianta Basic şi 154.700 euro (TVA inclus) pentru Standard Plus.

 

Money.ro – 1 decembrie 2010

 

 

 

Adevărul despre Dumitru Bucşaru: „Şurub“, omul care a ridicat şi a dărâmat Unirea

 

„Adevărul“ vă prezintă portretele celor mai influenţi oameni din fotbalul românesc. Astăzi: Dumitru Bucşaru (49 de ani), fostul patron al Unirii Urziceni. Cel care a cedat de curând echipa primarului comunei Chiajna a primit porecla “Şurub“, după ce a vândut tone de astfel de piese Ministerului Transporturilor.

Dumitru Bucşaru s-a născut în 1961, în comuna Coşereni, judeţul Ialomiţa, într-o familie care nu a simţit aproape deloc lipsurile vremii. Chiar dacă regimul comunist nu permitea îmbogăţirea, tatăl său, Gheorghe, făcea bani vânzând lână, sobe de teracotă şi garduri din ciment. Mitică a învăţat meserie de la „bătrânul" său şi a început să-şi pună planurile în aplicare la 27 de ani. Şi-a angajat oameni pentru mici activităţi gospodăreşti şi i-a mers excelent până când a fost luat la ochi de Securitate şi arestat pentru 11 luni! „Am făcut puşcărie pentru manoperă necuvenită. Muncitorii mei câştigau foarte bine, de aceea s-au sesizat «organele»", a mărturisit afaceristul la un moment dat. După ce a ieşit de la „zdup" a fost şicanat, iar apoi, se spune, chiar racolat de Securitate. Presa a scris în urmă cu câţiva ani că ar fi fost „coleg de trupă" cu Gigi Neţoiu, însă fostul patron al Unirii neagă cu vehemenţă acest lucru.

La începutul anilor '90, Bucşaru şi-a înfiinţat o firmă de construcţii, cu care avea să-şi înceapă adevărata ascensiune. A făcut avere pe seama legăturilor pe care le-a avut cu mai toţi „greii" vremii, fie că a fost vorba de reprezentanţi ai PSD, PNL sau PDL. Cel mai mult ar fi câştigat de pe urma afacerilor cu Ministerul Transporturilor. Către acesta a vândut printre altele şuruburi de miliarde de lei şi s-a ales cu porecla

„Şurub". Presa a scris că printre cei care l-au ajutat să se îmbogăţească se numără Mihai Necolaiciuc, Miron Mitrea, Dorin Cocoş, Traian Băsescu, Elena Udrea, Necolai Onţanu şi Gabriel Oprea.

 

Din Liga Campionilor la Chiajna

 

La începutul anilor 2000, Bucşaru era deja un om bogat. Avea bani, dar voia mai mult, aşa că a decis să investească în fotbal. În vara lui 2002, a preluat Unirea Urziceni, care evolua pe atunci în Liga a III-a. Cu Costel Orac antrenor, formaţia ialomiţeană a promovat în vara anului 2006 în premieră în Liga I. Trei ani mai târziu, cu Mihai Stoica manager general şi Dan Petrescu antrenor, Urziceniul, un oraş cu 18.000 de locuitori, avea să scrie istorie: a câştigat campionatul şi a făcut senzaţie în grupele Ligii Campionilor, unde a adunat opt puncte, performanţă nemaireuşită de nicio altă echipă din România! Bucşaru şi-a cules meritele. A fost lăudat de toată presa şi a devenit un exemplu pentru toţi patronii din fotbalul românesc, dar imaginea lui de investitor serios în fotbal a început se se facă ţăndări în urmă cu patru luni, când Mitică „Şurub" a vândut cei mai importanţi jucători. În această iarnă a cedat şi echipa, la Chiajna. 2010 s-a dovedit un an de glorie pentru „profitorul" Bucşaru. Cu participarea din Liga Campionilor şi vânzarea celor mai buni jucători el a câştigat aproximativ 28 de milioane de euro din fotbal, dar în conturi are acum mai puţin întrucât a trebuit să-şi achite unele datorii.

 

A stat mereu în umbră

 

Când a devenit faimos, Bucşaru a început să fie tot mai solicitat de ziarişti pentru interviuri, dar a evitat insistent apariţiile în presă şi la televizor. Declaraţiile oficiale acordate de el în timp pot fi numărate pe degetele de la o singură mână. „Nu ştiţi? Eu nu dau interviuri", este replica favorită a patronului de la Unirea Urziceni atunci când vreun ziarist reuşeste să îl prindă la telefon. Discreţia de care dă dovadă naşte însă multe semne de întrebare vizavi de trecutul său controversat. Numele lui apare în mai multe dosare instrumentate de DNA în 2005, dar de atunci şi până în prezent nu a fost cercetat niciodată în calitate de învinuit.

 

De la o Dacie neagră la Bentley

 

La vârsta de 18 ani, Dumitru Bucşaru a primit cadou de la tatăl său o Dacie albă. O conducea peste tot cu mândrie, dar s-a plictisit repede de culoarea ei. La un moment dat, şi-a dorit o Dacie neagră, simbol al puterii în vechiul regim. Şi, şi-a împlinit visul, chiar dacă îi era practic imposibil să cumpere una. Cum? A cumpărat cinci litri de vopsea şi i-a schimbat culoarea. În prezent, controversatul miliardar deţine mai multe limuzine, între care şi un Bentley.

 

Cartier rezidenţial cu 600 de vile!

 

Dumitru Bucşaru a demarat în 2008 lucrările la ridicarea unui cartier uriaş de case la marginea Bucureştiului, în comuna ilfoveană 1 Decembrie. Până în acest moment a construit aproximativ 400 de vile, din care a vândut deja 160. În final, ansamblul imobiliar dezvoltat de firma sa va avea aproximativ 600 de case. Cartierul e amplasat pe un teren de peste 100 de hectare, pe care Bucşaru l-a achiziţionat cu mai mulţi ani în urmă de la stat în schimbul a 17 milioane de euro. La vremea respectivă, afacerea a mirosit urât pentru că, spuneau analiştii imobiliari, terenul a fost cu mult subevaluat.

 

Pe toate feţele

 

Afaceri: Desfăşoară afaceri în domeniul construcţiilor şi al imobiliarelor.

Avere: Aproximativ 22 de milioane de euro, conform topului „Forbes 500 miliardari", ediţia 2010.

Defecte: E extrem de orgolios, încăpăţânat şi profitor.

Calităţi: E discret, dar şi profesionist în afaceri.

Familie: Este la a doua căsătorie, dar şi aceasta pare să scârţâie serios. Tabloidele au scris în mai multe rânduri că el şi soţia lui, Nicoleta, cu care are un băiat şi o fată, se află în prag de divorţ. Din prima căsătorie, el mai are două fete.

Performanţe: A făcut senzaţie cu Unirea Urziceni în 2009, an în care ialomiţenii au câştigat titlul în Liga I şi au acumulat opt puncte în grupele Ligii Campionilor.

 

Adevarul – 24 decembrie 2010

 

 

 

Becali va cumpăra firma Comaico de la Dumitru Bucşaru

 

George Becali va achiziţiona de la omul de afaceri Dumitru Bucşaru societatea Comaico, fosta Întreprindere de Sere "30 decembrie", care are în administrare peste 100 hectare de teren, majoritatea situate în apropierea Capitalei, preţul tranzacţiei fiind de circa 9,25 milioane de euro.

Cei doi oameni de afaceri au semnat încă din primăvara acestui an un precontract, prin care fiecare dintre ei se obligă să vândă, respectiv să cumpere pachetul total de acţiuni al firmei, la un preţ de 9,24 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor.

Dumitru Bucşarua achiziţionat societatea în urmă cu doi ani de la SIF Muntenia, la un preţ de 62 milioane de lei (echivalentul a 17,6 milioane de euro la acea dată), în baza unui contract prin care se angaja să efectueze plata în mai multe rate, ultima fiind prevăzută pentru luna august 2008.

La acea dată, Comaico avea în administrare mai multe terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare, pe majoritatea acestora fiind amplasate sere nefuncţionale.

Astfel, reiese că Bucşaru a plătit pentru un metru pătrat de teren circa 15 euro, ţinând cont de preţul acţiunilor şi terenurile deţinute de Comaico. Până în prezent, preţul terenurilor din localitatea 1 Decembrie (judeţul Ilfov), unde este înregistrată Comaico, a urcat de peste cinci ori şi se tranzacţionează între 70 euro şi 120 de euro, în funcţie de suprafaţă.

Contactat de MEDIAFAX, Bucşaru nu a dorit să comenteze informaţiile, precizând că este o tranzacţie confidenţială şi nu o poate face publică.

Firma Comaico a fost transformată în luna martie 2008 din societate pe acţiuni în societate cu răspundere limitată, Bucşaru deţinând 99,99% din părţile sociale.

Potrivit datelor raportate la Ministerul Economiei şi Finanţelor, firma a înregistrat în 2006 pierderi de 1,37 milioane de lei, la venituri de 1,18 milioane de lei. Activele imobilizate în 2006 se cifrau la 62,27 milioane de lei. În 2005, Comaico a obţinut un profit de 1,6 milioane de lei, la venituri de aproximativ 8,7 milioane de lei.

 

Mediafax – 27 iunie 2008

 

 

 

 

Partaj de 80 milioane de Euro pentru Dumitru Bucsaru, patronul Unirii Urziceni

 

Divortul miliardarului Dumitru Bucsaru naste o mare intrebare: si anume cum va fi impartita averea imensa detinuta de cei doi. La acest moment, afacerile lor sunt evaluate la 80 de milioane de euro.

Sotii Bucsaru sunt in prezent actionari la mai multe companii din domeniile imobiliarelor si constructiilor. Mai mult, CANCAN a descoperit ca Nicoleta Bucsaru are o parte insemnata si din SC Club Sportiv Unirea Urziceni. Aceasta este firma care finanteaza practic campioana Romaniei la fotbal! Datele de la Registrul Comertului arata ca Bucsaru este asociat la Chelsea de Ialomita alaturi de sotia lui, dar si de cele doua fiice - Ramona Magdalena si Zenaida. Fetele provin din prima casnicie a afaceristului.

De altfel, la multe dintre firmele lui, miliardarul se afla doar in umbra. Fiica lui cea mare, Ramona, are trecute pe numele ei multe dintre terenurile omului de afaceri, dar si toate actiunile la anumite companii.

Pana acum, sotii Bucsaru n-au deschis procedura de partaj, semn ca s-ar putea intelege pe cale amiabila. Legea romana permite ca, in timpul procesului de divort, cei doi soti sa incheie o tranzactie prin care sa precizeze exact cum isi impart bunurile. Daca nu se inteleg, atunci judecatorii ar putea numi experti contabili care sa evalueze averea si, apoi, s-o incredinteze in functie de aportul fiecaruia dintre soti.

 

CanCan – 14 decembrie 2009

 

 

 

Bucsaru a vandut locuinte de peste 25 mil. euro in mini-orasul din sudul Capitalei

 

Aproape jumatate din locuintele primelor doua faze ale proiectului rezidential Green City din comuna 1 Decembrie din sudul Capitalei au fost vandute in circa 2 ani, ceea ce ar insemna incasari de cel putin 25 mil. euro, potrivit calculelor DailyBusiness.ro.

Valoarea locuintelor vandute pana in prezent in cadrul proiectului dezvoltat indirect de omul de afaceri Dumitru Bucsaru acopera aproape integral investitia in constructia primei faze a proiectului, estimata anterior la 124 milioane de lei (29 mil. euro).

Prima faza a proiectului cuprinde 356 de case si a fost vanduta in proportie de 57%, iar cea de-a doua faza, care este inca in constructie, de 164 de case, este contractata in proportie de 27%. Astfel, in total in cadrul proiectului au fost vandute aproape 250 de unitati locative din cele peste 500 ale primelor doua faze.

Proiectul a fost demarat in toamna lui 2008, insa vanzarile au avut un start mai slab. Media lunara de vanzari a ajuns insa sa creasca cu 150%, dupa ce dezvoltatorul a mai redus preturile pe parcursul mai multor promotii. Astfel, daca in primele 6-8 luni de la demararea proiectului media lunara de vanzari era de 5 unitati, in 2010 media lunara de vanzari a ajuns la 12 unitati.

In prezent, locuintele din cadrul proiectului sunt vandute la un pret mediu de circa 100.000 euro (fara TVA). Unitatile locative au suprafete de peste 150 mp construiti.

Proiectul Green City va cuprinde in total peste 4.000 de unitati locative si o zona verde care se va apropia de dimensiunea parcului Cismigiu din Capitala.

Compania Green City Construct este detinuta in proportie de 73% de societatea Valahorum SRL, controlata indirect de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, proprietarul clubului de fotbal Unirea Urziceni. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Valahorum este detinuta in proportie de 100% de Iuliana Zenaida Bucsaru, fiica omului de afaceri.

Ceilalti actionari ai firmei Green City Construct sunt compania Perfect City prin Vasile Ion, care detine peste 15% din actiuni, si compania Comaico SRL prin Dumitru Bucsaru cu peste 11% din actiuni.

 

DailyBusiness.ro – 1 octombrie 2010

 

 

 

Marica a furat-o pe fiica lui Bucsaru

 

Fotbalul nu mai reprezinta o prioritate pentru Dumitru Bucsaru. Dupa ce si-a vandut cei mai buni jucatori, acesta si-a dedicat timpul familiei. La sfarsitul saptamanii trecute, Bucsaru a trait unul dintre cele mai frumoase momente din viata sa. Ramona, fata sa cea mare, s-a casatorit cu un tanar afacerist, pe nume Ionut Glavan, proprietar al unei fabrici de pantofi. Pentru a celebra momentul, patronul Unirii Urziceni a organizat o petrecere fastuoasa intr-un club de fite de pe malul lacului Herastrau. Din lumea fotbalului au participat doar doi oameni apropiati lui Bucsaru, Mihai Stoica si Ion Craciunescu, si cel mai bun prieten al ginerelui, Ciprian Marica. A lipsit in schimb Gigi Becali, care nu a reusit sa digere infrangerea penibila in fata Otelului si nu a onorat invitatia prietenului Bucsaru.

Meniul a fost unul pe masura evenimentului, din el nelipsind delicatese din bucataria asiatica. Atmosfera de sarbatoare a fost intretinuta de doi dintre cei mai in voga cantareti romani, Smiley si Elena Gheorghe, dar si de bandul de la “Rai, da’ buni”, condus de Tibi Scobiola, si o trupa de lautari. Momentul cheie al serii a fost cel in care mireasa a fost furata de Ciprian, care a amenintat ca e la aeroport si vrea sa fuga cu Ramona la bordul unui jet privat. Varful lui Stuttgart a cerut o rascumparare care l-a lasat masca pe mire: un leu, doua zebre si o declaratie de dragoste pentru mireasa. In cele din urma, Marica a cedat insistentelor lui Ionut si i-a adus inapoi jumatatea in aplauzele celorlalti invitati.

A venit la nunta cu un avion privat

Barbatul care a devenit ginerele lui Mitica Bucsaru, Ionut, este amic din copilarie cu Ciprian Marica. Desi internationalul roman se afla in plin campionat cu Stuttgart, atacantul a facut un efort deosebit pentru a fi alaturi de prietenul sau. Astfel, Marica a inchiriat un avion privat care l-a adus in Romania duminica, imediat dupa antrenamentul svabilor, si cu care s-a intors in cursul zilei de luni la Stuttgart pentru a fi prezent la sedinta de pregatire de dupa-amiaza. La nunta lui Glavan, Marica a venit insotit de Ilinca Vandici.

 

CanCan – fara data

 

 

 

Cum a fost îngropată Unirea de vilele lui Dumitru Bucşaru

 

"Uimirea" Urziceni a apărut din neant în peisajul fotbalului românesc şi este pe cale să dispară la fel. Din cauza problemelor financiare, patronul ialomiţenilor îşi vinde jucătorii la kilogram.

Urziceni, echipa care cu nici un an în urmă uimea Europa fotbalistică, a ajuns acum un talcioc de unde fiecare poate lua tot ce pofteşte. Aflat într-o acută criză financiară, patronul Dumitru Bucşaru şi-a scos jucătorii pe tarabă, fapt de care Steaua a profitat din plin, aducând în Ghencea nu mai puţin de şapte ialomiţeni: Marius Onofraş, Laurenţiu Marinescu, Ricardo Gomes, George Galamaz, Marius Bilaşco, Raul Rusescu şi Iulian Apostol.

Pe lângă aceştia, Unirea a mai fost părăsită de portarul Giedrius Alrauskis, plecat la echipa rusă Rubin Kazan, şi de fundaşul Vasile Maftei, care va ajunge sub comanda lui Dan Petrescu, la Kuban Krasnodar (în liga a doua din Rusia). Iar plecările ar putea continua, în condiţiile în care finanţatorul Bucşaru a anunţat că toţi fotbaliştii sunt de vânzare.

 

"Şi-a făcut o dambla"

 

Steaua nu va plăti niciun ban pe cei şapte fotbalişti pe care i-a luat de la Unirea, transferul acestora făcându-se în contul unei datorii pe care Dumitru Bucşaru o avea faţă de Gigi Becali, patronul clubului din Ghencea.

"Bucşaru nu regretă în niciun fel. El mi-a zis că şi-a făcut o dambla. Mi-a spus: «Băi, Gigi, joc în Liga Campionilor, dar nu am suporteri, nu am nimic, şi pe prima pagină a ziarelor este tot Steaua... Nu are niciun rost»", a spus Becali.

De altfel, fostul oier a fost primul care a cântat "prohodul" ialomiţenilor, anunţând cu câteva luni în urmă că Bucşaru nu mai vrea să cheltuiască bani cu echipa. Asta cu toate că afaceristul a încasat de pe urma ialomiţenilor nu mai puţin de 18 milioane de euro, bani proveniţi de la UEFA pentru parcursul Unirii în ediţia trecută a Ligii Campionilor.

Deşi a obţinut profit maxim cu investiţii minime (anul trecut s-a vehiculat că jucătorii Unirii şi-au cumpărat din banii lor mingiile oficiale de joc pentru meciurile din Liga Campionilor), Dumitru Bucşaru a preferat să-şi lase echipa de izbelişte şi să folosească banii pentru a salva proiectul imobiliar "Green City".

 

Patronului nu-i mai place dreptunghiul verde, ci "Oraşul verde"

 

În inima cartierului ridicat de Dumitru Bucşaru la capătul comunei 1 Decembrie se află un birou de vânzări. În birou, cinci bărbaţi puşi la patru ace par doborâţi de plictiseală. Pe panoul dinspre uşă e trecut, cu litere cât toate zilele, un singur nume de potenţial client. Ceremonios, unul dintre agenţi se ridică de pe scaun, extrage o mapă de prezentare lucioasă şi ne însoţeşte printr-o plimbare pe tărâmurile Green City.

 

Doar 200 de locuinţe vândute

 

Spune că au fost vândute până acum aproximativ 200 de locuinţe din cele 700 construite sau aflate în construcţie, dar că până acum s-au mutat efectiv aici în jur de 100 de proprietari. Primii, în decembrie 2009, la un an şi jumătate după începerea proiectului. Atunci era anunţat şi începutul fazei a doua: Bucşaru investea în 200 de case noi, deşi din cele 356 de locuinţe aflate în vânzare la acea oră, 200 nu erau încă ocupate.

"Termenul de finalizare este luna iunie 2010. Până în vara anului 2010, cartierul Neva va avea 556 case, unde vor locui aproximativ 1.400 de oameni", declarau atunci reprezentanţii companiei, citaţi de "Ziarul Financiar".

 

Preţurile au scăzut, cumpărătorii nu se înghesuie

 

Preconizata invazie a cumpărătorilor se lasă aşteptată. În lumina după-amiezii lui august 2010, locul pare aproape pustiu. Intrăm pe o alee şi de acolo întro casă pătrată, trasă la xerox după cele aflate în şir cu ea. Aceleaşi uşi, aceleaşi petice de gazon în faţă.

În funcţie de finisajele interioare, preţul unei locuinţe cu patru camere şi trei băi variază acum între 120.392 de euro şi 136.700 de euro. Iniţial, preţurile erau situate între 145.331 şi 174.947 de euro. La vreme de criză, puţini se avântă însă să scoată aceşti bani, cu toate facilităţile pe care le înşiră agentul: în zonă sunt două restaurante, grădiniţă, spaţiu verde cât pentru un Cişmigiu, cabinet medical, farmacie şi un mare magazin construit alături.

Şi ceea ce vedem noi ar fi trebuit să fie doar o primă fază de dezvoltare a unui adevărat oraş, cu 4.000 de locuinţe, inclusiv în blocuri cu trei şi patru etaje. Criza a tăiat însă mult din avântul investitorului: clădirile mai înalte vor rămâne, se pare, pe hârtie.

 

A stat 11 luni la închisoare

 

Dumitru Bucşaru (49 de ani), omul care a investit în cea mai surprinzătoare echipă din fotbalul românesc, este un personaj discret. El are însă reputaţia unui controversat om de afaceri, care a făcut avere în special prin legăturile pe care le-a avut şi le are cu statul şi cu diverşi oameni politici.

În 2007, Bucşaru figura în Top 300 al revistei "Capital" cu o avere de 15 milioane de dolari, dar un an mai târziu el nu mai făcea parte dintre cei 300 de români bogaţi.

În urmă cu un an, EVZ a descoperit că, înainte de 1989, Dumitru Bucşaru a stat 11 luni în închisoare. "Am făcut puşcărie pentru manoperă necuvenită. Muncitorii mei câştigau foarte bine, de aceea s-au sesizat «organele»", a recunoscut patronul Unirii Urziceni într-o declaraţie acordată ziarului nostru.

 

Evenimentul Zilei – 30 august 2010

 

 

 

Unirea devine "satelitul" Stelei

 

Gigi Becali a anunţat ieri că-i va trimite pe jucătorii de la echipa secundă să joace pentru ialomiţeni.

Steaua va avea din nou un "satelit" în Liga I. Gigi Becali a hotărât ieri să mai scape de o bătaie de cap, echipa a doua, care activa în Seria I din Liga a II-a. "Gata cu e chipa a doua, toţi jucătorii vor merge sub formă de împrumut la Urziceni pentru un an de zile. O desfiinţez şi cu asta basta", a spus el. Steaua mai negociază pentru încă doi jucători de la Urziceni: Brandan şi Rusescu.

 

"Ar fi culmea să păţesc iar ca atunci cu Buzăul"

 

"Roş-albaştrii" au mai avut un "satelit" în prima divizie, pe Gloria Buzău, în sezonul 2007-2008. Echipa din Ghencea a pierdut atunci campionatul din cauza unui egal cu "satelitul".

Golul lui Romică Bunică a rămas unul dintre momentele de referinţă din ultimele campionate. Steaua o va întâlni pe Unirea, noul "satelit", chiar etapa viitoare, în deplasare. "Nu va fi blat. Dar vă daţi seama, va fi Steaua I cu Steaua II, n-are de ce să-mi fie frică. Ar fi culmea s-o mai păţesc iar ca atunci cu Buzăul. Asta ar fi ultima", a mai declarat patronul "roş-albaştrilor".

Înspre Urziceni vor fi direcţionaţi şi unii jucători care au mai evoluat la prima echipă, dar acum nu mai au şanse să joace în Ghencea, printre care Eugen Baciu şi Andrei Ionescu.

 

Haos în ligile inferioare

 

Retragerea echipei-satelit a Stelei din Liga a II-a a dat peste cap diviziile inferioare, chiar dacă sezonul a început.

Locul din "B" este dorit de Chimia Brazi, echipa care trebuie să dea ultima semnătură pentru transferul lui Laurenţiu Marinescu în Ghencea. Locul celor de la Brazi din "C" va rămâne vacant.

 

Evenimentul Zilei – 2 septembrie 2010

 
 
Banner
Banner